Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V jedné z řady knih o zavařování se píše: Na kompoty se bere ovoce krátce před konzumní zralostí, na šťávy a džem se bere právě v konzumní zralosti, na marmeládu, povidla a kvas se používá v plné zralosti, může být i trochu přezrálé. Nerozumněl jsem úplně rozdíl mezi džemem a marmeládou, ale to tam vysvětlili. Džem se jí na chlebu a obsahuje kousky ovoce, marmeláda je homogenní, spíš na pečivo - koláče, aj. Dnes bych trochu polemizoval, zda přezrálé ovoce je vhodnější do kvasu, neboť může "vydýchat" část cukrů. Ale co se týče konkrétně rybízu, tam považuji chuť ovoce i výrobků z něj v plné zralosti podstaně lepší než z nezralého - na rozdíl od angreštu, hrušek, a mnoha jiných. Z černého rybízu dělám každoročně marmeládu (džem) bez vaření - 1 díl protlačené dřeně, 1 díl cukru, zamíchat, až se krystal rozpustí. Spolehlivě ztuhne zastudena samo. Dokonce i z plodů dost přezrálých.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika