Royal Gem je pro me zklamanim. Mozna se situace zmeni se starim stromu.Pocasi bylo letos na broskvone idealni, takze nevim co cekat lepsiho.Broskev ma krasnou temne fialovou barvu, ktera u pomyslneho licka prechazi az do cerne. Duznina je pod slupkou cervena a prochazi do hloubky cca 1-2 cm.Odlucitelnost pecky dobra, mnel jsem vsechny u prezralych plodu praskle.Takze na oko nadherny plkod, ale to je tak asi vsechno.Chut jemne broskvova s jemnou kyselinkou.Nejsem priznivcem takove chuti. Do tydne bude zraly Vistarich, tak uvidime, jak se projevi.Prozatim Sprigtime neprekonana.
Tak dva plody jsou snezene a zbytek na strome pod siti. Souhlasim se vsim co zde bylo napsano. Pridam akorat jeden poznatek a tim je nestejnomerne dozravani samotneho plodu.Jelikoz plod se vybarvi stejnomerne a nelze pohledem zjistit zralost plodu, je potreba si na broskev sahnout.Bohuzel na oslunene strane plod zacina prezravat, zatim co na odvracene strane, pomyslneho licka, je plod celkem tvrdy a je v nem znat pritomnost kyselosti, ktera narusuje celkovy dojem chuti.Pravdepodobne najit vhodny moment a nechat odlezet utrhnute plody a nebo nechat prezrat na strome. Mam ale obavy, ze licko prezraje a bude napadeno monilii.
Myslím, že by se nikdo nezlobil, kdyby Rosťa přidal i nějaké ty fotky. Těšil jsem se na jeho Springtime, kde plody hrály určitě zářivějšími barvami, než ty moje zastíněné.
Já bych tu říznost obětoval za cenu té příjemně sladké chuti, pokud by byla u všech plodů. Mám ale dojem, že tyhle krásné tmavé broskve se tady zralosti nedočkají. I tenhle poslední byl už poškozený hmyzem, i když byl ještě málo vyzrálý. Tím pádem nešel ani od pecky.
Royal Gem je pro me zklamanim. Mozna se situace zmeni se starim stromu.Pocasi bylo letos na broskvone idealni, takze nevim co cekat lepsiho.Broskev ma krasnou temne fialovou barvu, ktera u pomyslneho licka prechazi az do cerne. Duznina je pod slupkou cervena a prochazi do hloubky cca 1-2 cm.Odlucitelnost pecky dobra, mnel jsem vsechny u prezralych plodu praskle.Takze na oko nadherny plkod, ale to je tak asi vsechno.Chut jemne broskvova s jemnou kyselinkou.Nejsem priznivcem takove chuti. Do tydne bude zraly Vistarich, tak uvidime, jak se projevi.Prozatim Sprigtime neprekonana.
Já mám u Royal Gem plody příliš malé, abych na nich něco mohl hodnotit. Překvapuje mě ale chování podnože GF-677. U Royal Gem i u Bergarouge jsou přes závlahu každý druhý den povadlé listy. Přitom se uvádí vyšší odolnost proti suchu než u St.Julien.
S "vápnem" to není tak hrozné. Příznaky chlorózy minimální. S tím suchem to bude asi tím, že stromky ještě dostatečně nezakořenily. Spring Lady je starší a problémy s povadlými listy nemá.