Radosť
|
|
 |
 |
morvai - Stříbrný Zahrádkář (158) - 166.60 (?) 3.8.2019 21:59
Zdravím pán Ľubo.Mal som pred rokmi doma tri Halehaveni, je to odroda dosť náchyľná na kučeravosť, ale v rokoch keď sa vydarí, tak ponúka plody takej chuti a kvality, ktorej sa len málo odrôd vyrovná.Či je náchylná na Vami spomínanù chrastavitosť to už neviem vyvrátiť ani potvrdiť, keďže stromy vykopal ešte môj švagor niekedy okolo roku 2008.Ja som bol v tom období dva roky s priateľkou v Anglicku a vtedy sa my ako tak o stromy staral švagor, samozrejme on nepostrekoval proti kučeravosti tak ako ja, tak Halehaveni boli dosť silno napadnuté kučeravosťou a on my potom jednoducho všetky tie tri stromy vykopal, ale na tù ich chuť sa nedá zabudnúť.Pamätám sa že som vtedy pestovaľ aj Burbank júly Elbertu, a musím povedať že síce už tie dnešnê novê odrody sú odolnejšie na choroby, ale chuťovo väčšina zaostãva za staršími odrodami.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
TomNR - Stříbrný Zahrádkář (356) - 129.168 (?), 15.8.2017 9:06
dakujem, pekne mozno, ale hlavne chutne :) rodina si pochvaluje a konecne uz aj "sklizim a nie len sazim" :) takze velke povzbudenie do zahradkarcenia po prvej urode s poziadavkou vysadit dalsie 2 radosti :)
co sa pamatam tak ceresne, marhule a vinic sme mali vzdy viac ako cloveku chutilo, jablka hrusky a slivky boli obcas, broskyne su u nas top chutovka :)
aby som len nekecal ale aj odpovedal, okres Nitra, juhozapadny suchy, teply a veterny svah, ilovita poda, nadmorsku vysku presne neviem ale +/-160mnm? urcite v rozmedzi 150-200
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.251 (?), 15.8.2017 13:18
Tom Tom odroda Redhaven a Radosť vám dozrievala súčasne? Je odroda Radosť napadaná hmyzom?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.26 (?), 2.8.2019 19:27
Pán Morvai aké máte skúsenosti s pestovaním Halehavenu? Aká je jeho odolnosť na mráz, kučeravitosť listov a chrastavitosť plodov? Ďakujem za odpoveď. Lubo
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
morvai - Stříbrný Zahrádkář (158) - 166.60 (?), 3.8.2019 21:59
Zdravím pán Ľubo.Mal som pred rokmi doma tri Halehaveni, je to odroda dosť náchyľná na kučeravosť, ale v rokoch keď sa vydarí, tak ponúka plody takej chuti a kvality, ktorej sa len málo odrôd vyrovná.Či je náchylná na Vami spomínanù chrastavitosť to už neviem vyvrátiť ani potvrdiť, keďže stromy vykopal ešte môj švagor niekedy okolo roku 2008.Ja som bol v tom období dva roky s priateľkou v Anglicku a vtedy sa my ako tak o stromy staral švagor, samozrejme on nepostrekoval proti kučeravosti tak ako ja, tak Halehaveni boli dosť silno napadnuté kučeravosťou a on my potom jednoducho všetky tie tri stromy vykopal, ale na tù ich chuť sa nedá zabudnúť.Pamätám sa že som vtedy pestovaľ aj Burbank júly Elbertu, a musím povedať že síce už tie dnešnê novê odrody sú odolnejšie na choroby, ale chuťovo väčšina zaostãva za staršími odrodami.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.38 (?), 4.8.2019 19:03
Ďakujem Vám pan Morvai za odpoveď, mohli by ste porovnať Burbank July Elbertu s Halehavenom? Burbank July Elberta bola tiež tak náchylná na kučeravitosť ako Halehaven? Ktorá odroda z týchto dvoch sa Vám zdala chutnejšia? Ľubo
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.47 (?), 31.8.2021 22:32
Radosť je velmi úrodná odroda broskyne ktorá sa už nikde nepredáva. Máte ju ešte niekto zasadenú?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|