Broskvoň Symphonie
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 21.122 (?), 27.4.2010 9:14, zobrazeno: 62205x
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s broskvoní Symphonie. Je vhodná do n.m. 400 m. S úspěchem pěstuji Red haven a Harbinger. Letos jsem narazila na tuto broskvoň a nevím, zda je dost odolná. Díky za každou informaci.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.140 (?), 11.3.2013 20:08
Symfonie se ukazuje vcelku pěkně, při probírce je pěkná a chutná. david
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10521) - 70.240 (?), 12.3.2013 18:13
Vidím, davide, že u tebe řádí strupovitost peckovin, stejně jako tady. Za takovou péči by nás pan Polehla ani pan Vinšálek, určitě nepochválili. Pravda je, že to moc pěkně nevypadá. Oceňuji ale vzornou výživu, jak naznačuje barva listů. Nebo máš tak kvalitní půdu? Chtěl jsem se zeptat, jestli jsou plody Symphonie opravdu nakonec celočervené a samozřejmě by mě zajímalo chuťové srovnání s jinými odrůdami. Panu Mikešovi děkuji za upozornění, ale tuto odrůdu bohužel nemají, takže prozatím nic. Tvar i vybarvení plodů na davidově fotce mi připomíná odrůdu Envoy. Tím nechci říct, že se o Envoy jedná. Jen ji připomíná.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.140 (?), 13.3.2013 11:10
Zdravím, strupovitost peckovin- clastetosporium- mívám i na meruňkách, a zrovna Symfonie a Romea tím trpí více, ale to proto, že na plody nestříkám ničím, ani proti monilioze(a momentálně ani nehodlám). U broskví dělám pouze kadeřavost. Plody byly částečně stíněny a déle ovlhčeny, proto ta strupovitost a horší barva, jinak jsou pěkné a pevné, jdoucí od pecky. Půdu mám písčitou, ale hnojím jednou za 2-3 roky hnojem, event. na jaře trochu ledku či cereritu, ale neřekl bych, že zrovna na této fotce je to tak vidět. Chuť je vynikající, sladce navinulá, jako pozdní broskev ji mohu doporučit, i na jarní mrazíky je odolná, na to že je to z Francie. david
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 219.2 (?), 16.3.2013 11:18
Dobrý den. Jenom k té chloroze u broskví.Předloni se na našich broskvích objevila také a v docela silné míře.Hnojím koňským hnojem, ale i jinými hnojivy a stejně. Vloni jsem zkusil hnojivo (Hortilon Broskvoně) dle návodu a po chloroze ani památka. Naopak, broskve se zregenerovaly a měly krásné velké listy.Letos snad ochutnáme poprvé Symfonii.Tříletý strom vykazuje silný a zdravý růst a má pěkně nasazeno.(Jižní Čechy 475m.n.m.)Na fotce je vlevo Redhaven a vpravo Symfonie.Ta byla na jaře ostřihána skoro až ke kmeni jen na pár pupenů, jak se to dělá u nově vysazených stromků. A takhle narostla i u nás, v ne příliž vhodných podmínkách pro broskve.I ta Redhavenka byla hodně ostřihána, neboť vloni všechny květy pomrzly, proto jsem jí zmladil.Hortilon pro regeneraci se osvědčil.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|