Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Od pana Moretinniho se pěstují v čechách jen 2 odrůdy, či spíše jen jedna. To jestli za názvem FM je trojka římská či latinská či chybí je nepodstatné. Vždy se jedná o nejranější broskev, která je žlutomasá a jde dobře od pecky (ranější jsou buď bělomasé, nebo nejdou od pecky a nebo obojí).

O zaschnutí nebo ujmutí často více rozhoduje podnož, než ostříhání. Pro podzimní výsadbu je lepší mít slivoňové podnože (nebo meruňkový semenáč). Pokud nakupujete stromky na broskvoňových či mandloňových podnožích, je lepší stromky tzv. založit a sázet až na jaře. Založe ní se od výsadby na finální místo liší tím, že stromek je chráněn před extrémními mrazy, střídavým slunečním ohřevem, výsušnými větry a hydratace je zajištěna i vyšší vlhkostí v zakládce. Protože se stříhá až po vyjmutí ze zakládky, stromek si zachová do poslední chvíle zásobní látky, vlhkost a fytohormonální rovnováhu jako by byl na původním místě ve školce. Stejně ale zůstane nejlepším způsobem (pro komerční a rozsáhlé výsadby) vyorávání stromků ze školky ihned po rozmrznutí půdy či spíše 14 dní po provedení prvního postřiku proti kadeřavosti. Pokud dojde k vyorání a následné výsadbě do 72 hodin, pak je ujmutí řádově 98%ní. V případě sázení z podzimní vyorávky přímo na místo je lepší nechat stromek neostříhaný a zabalit ho celý do slaměnné či rákosové rohože, které přiblíží podmínky tomu, jaké by měl stromek v zakládce.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika