15 receptů na jarní předkrmy, které si každý zamiluje

Jarní recepty
Zdroj: www.eatingwell.com

Jaro je úžasné období pro vaření a zábavu – dny se prodlužují, teploty pomalu stoupají a k přípravě jarních předkrmů (ale i hlavních chodů a příloh) je k dispozici spousta čerstvých sezónních surovin. Ať už se scházíte s přáteli a rodinou na oslavu Velikonoc, dětskou oslavu nebo zahradní párty, podávání sezónních chutí v podobě podávaných předkrmů je tím nejchutnějším způsobem oslavy. Dnešní článěk obsahuje 15 receptů, např. ďábelská vejce, dipy, slané koláče a polévky. Všechny představují dokonalý způsob, jak přivítat sezónu – a vaše hosty.

Chřestový koláč Gruyère

S použitím mraženého listového těsta zakoupeného v obchodě je sestavení tohoto působivého a lahodného slaného koláče hračka.

15 receptů na jarní předkrmy, které si každý zamiluje
Zdroj: www.marthastewart.com

Ďábelská vejce

Tyto malé kousky jsou tak snadné a tak chutné, že se určitě rychle ztratí. Naše rychlé zpracování oblíbené pochoutky, ďábelského vajíčka, používá rýžové krekry jako základ pro plátek natvrdo uvařeného vejce a přidává kapku hořčice a majonézy, aby se vše spojilo.

15 receptů na jarní předkrmy, které si každý zamiluje
Zdroj: www.marthastewart.com

Citronový hummus z bílých fazolí

Tuto krémovou, citrusovou variaci na tradiční humus podávejte s baby karotkou, hráškem, ředkvičkami a další jemnou jarní zeleninou. Je to jedna z našich nejoblíbenějších úprav klasického hummusu.

15 receptů na jarní předkrmy, které si každý zamiluje
Zdroj: www.marthastewart.com

Vejce s pečenou cibulí a kozím sýrem

Tato krásná mini velikonoční vajíčka nepraskají; po namazání na krekry se rozplývají v ústech. Pražená cibulka vdechne měkkému kozímu sýru česnekový nádech a fialové květy pažitky a zrnka pepře je zvýrazní.

15 receptů na jarní předkrmy, které si každý zamiluje
Zdroj: www.marthastewart.com

Cantaloupe a mozzarella s prosciuttem a bazalkou

Cantaloupe, mozzarella s prosciuttem a bazalkou vytvářejí harmonickou kombinaci chutí, spojující sladkost melounu s pikantními tóny sýra a aromatickou čerstvostí bazalky. Tato lahodná kombinace je oblíbená jako osvěžující předkrm nebo lehký letní pokrm.

15 receptů na jarní předkrmy, které si každý zamiluje
Zdroj: www.marthastewart.com

Jarní hrachová polévka s chřestem a bramborami

Lehká a přitom sytá polévka je jako jaro v misce. Je plná chřestu, hrášku, hrášku a brambor v aromatickém zeleninovém vývaru.

Jarní hrachová polévka s chřestem a bramborami
Zdroj: www.marthastewart.com

Bylinkovo-sýrové pečivo

Klasické francouzské pečivo se dočkalo slaného zpracování s parmazánem, čedarem a čerstvými bylinkami podle vašeho výběru, které se skládají do listového těsta.

Bylinkovo-sýrové pečivo
Zdroj: www.marthastewart.com

Lahodný dresink

Připravte si tento klasický dip pro hosty a další si uložte do ledničky, abyste ho mohli použít jako dresink. Pikantní základ ze zakysané smetany a majonézy je zvýrazněn čerstvou cibulkou a ančovičkami; podávejte se sezónní řadou čerstvé zeleniny.

Lahodný dresink
Zdroj: www.marthastewart.com

Studená polévka z melounu, okurky a máty

Okurky, meloun, limetková šťáva, čerstvé lístky máty a řecký jogurt dohromady tvoří sladký první chod – nebo předkrm, který se dá popíjet v jedné porci – na příštím jarním večírku.

Studená polévka z melounu, okurky a máty
Zdroj: www.marthastewart.com

Jarní dip s pestem

Tento krémový dip s pestem je vítaným doplňkem k oblíbenému sendviči, ale skvěle se hodí i jako živá příloha ke křupavé jarní zelenině.

Jarní dip s pestem
Zdroj: www.marthastewart.com

Brambory obalované ve slanině

Pro tento jednoduchý předkrm zabalte malé nové brambory do proužků slaniny a zbytek nechte na troubě. Přidejte citronovou omáčku Aioli na namáčení.

Brambory obalované ve slanině
Zdroj: www.marthastewart.com

Crostini s artyčoky a parmazánem

Marinovaná artyčoková srdíčka, parmazán a petržel se rychle spojí v příjemný předkrm. Crostini můžete podávat při pokojové teplotě nebo je několik minut opékat, aby se sýr roztavil.

15 receptů na jarní předkrmy, které si každý zamiluje
Zdroj: www.marthastewart.com

Paté z uzeného pstruha na opečené bagetě

Další z 15 receptů je tento dip na bázi smetanového sýra je jemně pikantní díky čerstvé pažitce a šalotce, zatímco opečená bageta ho doplňuje křupavou kůrkou.

15 receptů na jarní předkrmy, které si každý zamiluje
Zdroj: www.marthastewart.com

Pomazánka z hrášku, mandlí a ricotty

Tuto krémovou pomazánku z anglického hrášku, mandlí a sýru ricotta můžete použít jako dip k předkrmům nebo jako pomazánku na sendviče a tartiny. Pro snadnější přípravu na večírek můžete tento dip připravit v pyré až týden předem.

15 receptů na jarní předkrmy, které si každý zamiluje
Zdroj: www.marthastewart.com

Gazpacho ze žlutých rajčat a broskví

Čerstvé ingredience na gazpacho – včetně žlutých rajčat, anglické okurky, papriky a zralé broskve – marinujte přes noc s bazalkou, česnekem a octem; pak je před podáváním rychle propasírujte a připravte jednoduchou polévku.

15 receptů na jarní předkrmy, které si každý zamiluje
Zdroj: www.marthastewart.com

Jaro je úžasné období pro vaření a zábavu, kdy se dny prodlužují, teploty pomalu stoupají a nabídka čerstvých sezónních surovin je hojná. Bez ohledu na to, zda se scházíte s přáteli a rodinou na oslavu Velikonoc, dětskou oslavu nebo zahradní párty, podávání sezónních chutí prostřednictvím předkrmů je nejchutnějším způsobem oslavy. Článek nabízí 15 receptů, jako jsou ďábelská vejce, dipy, slané koláče a polévky, které představují dokonalý způsob, jak přivítat jaro – a potěšit vaše hosty.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno