Kouzlo vánočního času: Jak vyrobit nejkrásnější adventní věnec?

Vánoční věnec
Zdroj: www.gathered.how

Vánoční věnec je nezbytnou součástí vánoční výzdoby a vytvoření vlastního věnce může být snadným a zábavným projektovým úkolem. Můžete použít přírodní materiály, které najdete v lese, nebo se poohlédnout po dekoracích v místním květinářství. Drátěné rámy věnců a základní nástroje vám pomohou vytvořit krásný věnec, který bude ozdobou vašich dveří nebo stolu. Následujte tento jednoduchý postup a připravte se na vánoční tvoření plné radosti a vytvořte si kouzlo vánočního času!

Co potřebujete k výrobě vánočního věnce?

Dobrá zpráva! Procházka lesem vám může poskytnout spoustu větví a potřeb k výrobě vlastního vánočního věnce. Další potřebné věci, jako je např. navíjecí drátek, nůžky či stuhu, můžete zakoupit v květinářství.

  • Drátěné rámy se snadno zpracovávají a lze je používat každý rok znovu.
  • Eukalyptus má třpytivé stříbrozelené listy – vyberte si skutečné z lesa nebo zkuste tyto umělé eukalyptové listy.
  • Hlavičky semen, jako jsou ty níže uvedené z máku, mohou být stejně krásné jako květiny. Najděte si je sami nebo vyzkoušejte toto balení předem nasbíraných hlaviček lotosových květů.
  • Šišky borovice dodají pozornost, ale ať jsou malé.
  • Aromatické bobkové listy dodají krásnou vůni
  • Mech vytváří hloubku a udržuje vlhkost pro vaše listy
  • Květinářské nůžky vám umožní stříhat čistě a přesně.
  • Navíjecí drátek je tak tenký, že ho mezi listy neuvidíte – doporučujeme zelený floristický drátek.
  • Stuha: Vyberte si jakoukoli barvu stuhy, která se vám líbí! Dodá vašemu věnci to pravé kouzlo vánočního času.
Kouzlo Vánočního času: Jak vyrobit nejkrásnější adventní věnec?
Zdroj: www.gathered.how

Jak vyrobit vánoční věnec krok za krokem?

Naučte se vyrobit vánoční věnec podle tohoto jednoduchého návodu…
Budete potřebovat:

  • Drátěný rám věnce
  • nůžky (floristické nůžky nebo zahradnické nůžky)
  • Stuha (střední/velká tloušťka)
  • Mech
  • Listí a borovice (Výběr odolného listí a borovice (velmi dobře funguje směs různých odstínů zeleně a textur – zde jsme použili eukalyptus a vavřín))
  • Dekorace (Rádi bychom zachovali přírodní a zelenou barvu, takže jsme použili hlavičky máku, šišky a semínka černuchy. Můžete také přidat skořicové tyčinky, plátky pomeranče/limetky, nastříkané listí nebo zvonky). Tyto dekorace skvěle dotváří kouzlo vánočního času.

1. krok

Chcete vědět, jak vyrobit vánoční věnec? Začněte tím, že jeden konec drátku připevníte několika otočkami k rámu.

Kouzlo Vánočního času: Jak vyrobit nejkrásnější adventní věnec?
Zdroj: www.gathered.how

2. krok

Svazky svázaného mechu připevněte k rámu tak, že je omotáte drátem z navijáku. Mech používáme proto, že věnci dodá hloubku – zajistí také vlhkost pro listy, které přidáte později.

Svazky svázaného mechu připevněte k rámu tak, že je omotáte drátem z navijáku
Zdroj: www.gathered.how

3. krok

Pokračujte v přidávání svazků mechu, dokud nebude celý rám rovnoměrně pokrytý. Drát z navijáku nechte připevněný k věnci. Sestavte malé svazky smíšeného listí a borovice – nejlépe se osvědčilo ponechat větší kousky listí a borovice v zadní části svazku.

rám rovnoměrně pokrytý mechem
Zdroj: www.gathered.how

4. krok

Na věnec položte svazek listí a větví a pevně jej zajistěte pomocí navíjecího drátu. Přidejte další svazky ve stejném směru a překryjte je s předchozími.

Na věnec položte svazek listí a větví
Zdroj: www.gathered.how

5. krok

Pokračujte v přidávání svazků listů, dokud nebude rám rovnoměrně pokrytý. Odstřihněte drát z role a ponechte dostatek drátu, abyste jej mohli vzadu zajistit omotáním kolem sebe.

rám rovnoměrně pokrytý
Zdroj: www.gathered.how

6. krok

Připevněte stuhu tak, že ji zdvojíte kolem věnce pod listy a necháte ji dostatečně dlouhou, abyste ji mohli připevnit na dveře. Než se rozhodnete, kam stuhu připevnit, je dobré věnec podržet a prohlédnout si jeho tvar.

Kouzlo Vánočního času: Jak vyrobit nejkrásnější adventní věnec?
Zdroj: www.gathered.how

7. krok

Nastříhejte dlouhé kusy drátu z navijáku, abyste vytvořili „nohy“ pro ozdoby (k jejich připevnění k věnci). K tomu ohněte drát na polovinu a připevněte jej několika otočkami kolem vhodného místa na vaší dekoraci (například kolem stonku nebo kolem šišky).

dlouhé kusy drátu na dekorace
Zdroj: www.gathered.how

8. krok

Ozdoby připevněte v náhodných rozestupech kolem věnce tak, že oddělíte „nožičky“ drátu a zajistíte je na zadní straně věnce několika otočkami. Pomocí stuhy zavěste věnec na dveře nebo na vhodné místo a těšte se ze svého vánočního věnce!

Kouzlo Vánočního času: Jak vyrobit nejkrásnější adventní věnec?
Zdroj: www.gathered.how

Tipy na výrobu vánočních věnců

Je čas být kreativní a přidat osobní prvky, díky kterým bude váš DIY vánoční věnec vypadat opravdu jedinečně.

  1. Pro nejklasičtější vánoční barevné kombinace zkuste zakomponovat sušené plátky pomeranče a jasně červené bobule, jako je tomu na věnci níže, abyste dosáhli dokonalého efektu klasického vánočního věnce.
  2. Přizpůsobte si svůj věnec. Zkuste do věnce přidat některé své oblíbené předměty a předvést svůj osobitý styl. Ať už přidáte cokoli, nic se nevyrovná pocitu z vánočního věnce.
  3. Zapojte přátele a rodinu. Existuje něco zábavnějšího než vánoční tvoření s vašimi blízkými? Pozvěte své kamarády na sváteční posezení a vyrobte si společně vánoční věnce.
  4. Prohlédněte si své řemeslné zásoby a vymyslete, jak vánočnímu věnci dodat vlastní osobitý nádech. Pokud budete kreativně přemýšlet, můžete věnec doplnit knoflíky, flitry a barevnými látkami.
  5. Kombinujte živé a umělé ozdoby. Živé květiny nebo listy mohou často po několika dnech vystavení opadat, proto je klidně nahraďte umělými bobulemi nebo květinami, aby váš věnec vypadal skvěle déle.
  6. Omotejte věnec stuhami. Hotový věnec obtočte stuhou, která doplní vaše barevné schéma a dodá mu profesionální vzhled.
  7. Věnec zakončete mašlí. Uvázání mašle kolem věnce je dokonalým způsobem, jak mu dodat závěrečný lesk.
Kouzlo Vánočního času: Jak vyrobit nejkrásnější adventní věnec?
Zdroj: www.gathered.how

Výroba vánočních věnců je velmi snadná a přináší kouzlo vánočního času. Vytvořte si vánoční věnec tak, aby vyhovoval vašemu stylu a estetice domova. Nyní, když jste se naučili vyrábět vánoční věnce, budete je moci vyrábět rok co rok!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno