Březen na zahradě                      

Březen je měsíc, kdy se zahrada probouzí ze zimního spánku a začínají se objevovat první jarní květiny.V tomto článku se podíváme na to, co a jak pěstovat v březnu na zahradě a na to, co byste měli především přehlížet, aby vaše rostliny byly zdravé a silné.

Březen je měsíc, kdy se zahrada probouzí ze zimního spánku a začínají se objevovat první jarní květiny. Je to ideální čas pro předpěstování sazenic, zasazení jarních cibulovin a péči o trávník. Březen na zahradě je také důležitý pro úpravu půdy a odstranění plevele, aby rostliny měly dostatečné podmínky pro růst. Přestože je březen stále ještě měsícem, kdy hrozí nebezpečí mrazu, existuje mnoho rostlin, které mohou být bezpečně zasazeny v tuto dobu. V tomto článku se podíváme na to, co a jak pěstovat v březnu na zahradě a na to, co byste měli především přehlížet, aby vaše rostliny byly zdravé a silné.

Jarní cibuloviny

Jednou z prvních rostlin, které můžete na své zahradě pěstovat v březnu, jsou jarní cibuloviny jako tulipány, hyacinty nebo narcisy. Tyto rostliny jsou velmi odolné a snadno se pěstují. Stačí je zasadit do půdy během jarních měsíců a počkat, až vykvetou. Jarní cibuloviny jsou skvělým způsobem, jak ozdobit svou zahradu v raném jaru.

Rané zeleniny

Březen je také ideálním měsícem pro zasazení rané zeleniny jako jsou rajčata, papriky nebo okurky. Tyto rostliny mohou být pěstovány ve sklenících nebo v chladnějších oblastech v jižních státech. Je důležité zajistit, aby rostliny dostávaly dostatek světla a tepla, aby mohly správně růst.

Předpěstování sazenic

Březen je také skvělým měsícem pro předpěstování sazenic. Můžete začít pěstovat sazenice rostlin, které chcete vysadit na své zahradě později v sezóně. Tímto způsobem máte jistotu, že sazenice budou připraveny k vysazení, až bude na to správný čas.

Úprava půdy

Březen je také ideálním měsícem pro úpravu půdy na vaší zahradě. Je důležité, aby byla půda dobře prohnojena a uvolněná, aby rostliny mohly správně růst. Můžete přidat kompost nebo hnojivo do půdy, abyste ji obohatili o živiny. Je také důležité odstranit všechny plevele, aby rostliny nebyly konkurencí o živiny.

Péče o trávník

Březen je také ideálním měsícem pro péči o trávník. Můžete začít sečení trávy, aby byl váš trávník pěkně udržovaný. Je také důležité dát trávníku dostatek vody a hnojiva, aby byl zdravý a silný.

Co naopak nepěstovat v březnu na zahradě?

 V březnu na zahradě byste neměli pěstovat plodiny, které jsou citlivé na chladné počasí, jako jsou rajčata, papriky nebo okurky. Tyto rostliny by měly být vysazeny až po tom, co hrozí nebezpečí posledních mrazů.

Dalším plodinou, kterou byste neměli pěstovat v březnu, jsou letničky, jako jsou petunie nebo verbena. Tyto rostliny by měly být vysazeny až po tom, co hrozí nebezpečí posledních mrazů a teplota vzduchu se stabilizuje.

Je také důležité si uvědomit, že v březnu na zahradě je stále riziko mrazu, takže byste neměli vysazovat rostliny, které jsou citlivé na mráz, jako jsou fuchsie nebo hortenzie.

Zkrátka, březen je ideální měsíc pro předpěstování sazenic, zasazení jarních cibulovin a péči o trávník, ale je důležité si uvědomit, že stále hrozí nebezpečí mrazu, takže je třeba vybírat rostliny pečlivě a nevystavovat je nebezpečí.

Březen na zahradě 

V březnu na zahradě je mnoho práce, kterou můžete dělat, aby vaše rostliny a trávník byly zdravé a silné. Je důležité zasadit jarní cibuloviny, začít pěstovat ranou zeleninu a předpěstovat sazenice. Také je důležité úpravit půdu a pečovat o trávník. Pokud budete pracovat na své zahradě v březnu, vaše rostliny a trávník budou mít vynikající základ pro celou sezónu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno