Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nemám s tím osobní zkušenosti, ale buďto se používá modro-červené světlo, např. zářivky Osram FLUORA nebo LED osvětlení, kde jsou namíchané modré a červené LED. A nebo se používají sodíkové a metal-halidové výbojky (typické oranžové a bílé světlo pouličního osvětlení, ty bílé MH se na ulice moc nedávají, jsou drahé).

Výbojky rovnou vyřadíme. Jejich použití je po technické stránce komplikované a pro Vás je to zbytečný "kanon na vrabce".

Trubice FLUORA už jsou mnohem lepší. Stačí koupit standardní svítidlo na jednu nebo dvě trubice 36W T8. Ty trubky jsou ale docela drahé. Normální bílé na svícení jdou koupit za cca 60 Kč, ale tyhle stojí přes 200 Kč.

LED světla - tady se přiznám, že nevím, jaké jsou aktuální možnosti pokud jde o ceny a parametry. Hodně rychle se to mění, hlavně ceny, které se pořád snižují. Přesto bych tipoval, že pořizovací náklady budou vyšší než u zářivek. Může se ale ušetřit na elektřině a možná i životnost bude o něco vyšší (u zářivek je udávaná 15-20 tisíc hodin). Také se asi těžko sežene nějaké kompletní svítidlo, které by navíc bylo vhodné do skleníku a podobných prostor - prachotěsnost, vodotěsnost.

Ale ty LED světla pro pěstování by mě osobně taky zajímaly. Zkusím se trochu porozhlédnout po internetu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika