Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

poptejte se u zdroje, z jakého dřeva ty piliny jsou, kyselé jsou jen z jehličnanů, z listnáčů se toho nebojte. Navíc je jich opravdu vysoký podíl?

Ze zkušeností - soused má koně a na podzim nahrne nakladačem kopec kobylinců (smíchaných s podestýlkou i pilinami + troška hlíny, jak to hrne lopatou, ale minimálně). Na jaře po zmrzlých sázíme melouny, dýně, cukety aj.  Úroda nadstandartní, kopec pěkně hřeje rostliny ještě v říjnu. Po odplození rostlin tyto odleželé kobylince zapravujeme do půdy na zahradách (přiživí se i široké okolí, kdo si přijede s kolečkem) a nahrne se kopec nový. Co se z hromady nezpracuje,  buď se stane součástí nového kopce nebo jde do kompostu i se zeleným z dýní. Rozeznatelné piliny po roce v hromadě jsem nezaznamenala.

Při sázení ale dáváme kolem sazenic nejdřív trochu obyč hlíny (od oka pár cm), aby to nespálilo kořínky, než si zvyknou. Pokud je to hromada dvouletá, už se s extra hlínou kolem sazenice nikdo neobtěžuje.  M.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika