Zalévat vysetou trávu?



TomB. - (36) - 3.70 (?) 
15.8.2012 11:57, zobrazeno: 10033x

Dobrý den, na holé zadradě cca 850 m2 velké, budeme sít trávu. Byl jsem pro variantu postupného setí po částech, a to z důvodu složitějšího zalévání (kropení) takto velkého pozemku. Nicméně, před několika dny mě znejistil kolega v práci, který podle svých slov už založit spoustu trávníků, že zaválcované travní semeno není nutno hned od počátku zalévat a že by osadil celou zahradu najednou. O co se opírá jeho názor, že není nutno travní semeno v počátcích zalévat a ono stejně vyklíčí?

Děkuji za vaše názory, Tom Berger

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 186.98 (?), 15.8.2012 12:20

Pokud ji vysadite nyni, tak vam bez zalevani nevzejde urcite. Respektive vzejde po prvem vetsim desti a pokud pak nastane opet sucho, tak muzete vysevat znovu. Nechte to na pozdeji, az bude vlhky podzim a klidne osijte vsechno najednou. Ja jsem oseval vetsi plochy nekolikrat a nikdy nezaleval a vzdy s uspechem, nicmene vyseval jsem ve vhodny cas (ale pokud bych zaleval, tak verim, ze by byl uspech rychlejsi a porost hned od zacatku hustsi).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Falcon - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 216.2 (?), 15.8.2012 14:56

No když se podíváme třeba na minulý rok tak byl suchý i podzim a myslím že bude i letos, jelikož byla suchá zima, suché jaro, suché léto... ale uvidíme.

Chci se zeptat vzejde semeno když se jenom zaválcuje do země a nezasype se vrstvou hlíny? a přežije tráva zimu když by teda začala růst až záčátkem října? Děkuji za odpověď.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?), 15.8.2012 15:01

Vzejde, ale bude zpočátku mnohem náchylnější na vyschnutí a hrozí, že ji vyzobou ptáci

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3239) - 5.149 (?), 15.8.2012 15:55

Travní semeno se rozhodí na upravenou plochu a potom se tzv.zaseká hráběmi aby se dostalo trochu pod povrch. Následuje zaválení. Pokud jde o termín výsevu tak nejvhodnější podzimní termín je počátek září, protože potom je předpoklad chladných nocí (rosa) a vlhkých dní. Výsevy z pozdnějších termínů mohou být ohroženy zimním mrazem. Pokud vysejete teď za suchého počasí, tak se nic neděje, ale po prvním dešti začnou semena trávy klíčit a pokud bude nadále sucho, musí se výsev zalévat, jinak klíčící rostlinky trávy zaschnou.

                  Mr Big

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
TomB. - (36) - 3.70 (?), 16.8.2012 11:02

Už se těším jak na tom "letišti" zasekávám semínka hráběmi, asi mi večer upadnou ruce smiley. Na tento víkend je předpovězeno vedro, to budeme upravovat pozemek do roviny a vyhrabávat plevel zničený Roundupem. Po polevení horka bych trávu v příštím týdnu vysel a začal ji zalévat až vystrčí růžky. Doufejme, že mi 6 kubíková nádrž na dešťovku nějakou dobu vydrží, nerad bych to připojoval na vodovod.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Michal. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (711) - 8.42 (?), 16.8.2012 11:17

Projít se s hráběma a poťukat to nebude už zdaleka tak náročné jako vyhrabávání plevele a rovnání, ne? Na viditelné klíčení bych nečekal, hned po prvním dešti nebo zalití už by půda neměla zaschnout.

Horka hlísí na celý příští týden, jestli dobře koukám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Dasty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 245.29 (?), 17.8.2012 12:33

A když jste v těch úpravách tak zakopejte do země rovnou hadice a trysky na automatické zavlažování než uděláte finální úpravu terénu.Opravdu se to vyplatí a nemusíte se při zapojení nějaké řídící jednotky starat zda prší nebo ne.U nás na zahradě to máme několik let a pohoda.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika