Přehled selektivních herbicidů a výpočty nákladů



Tamarar - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (67) - 62.72 (?) 
25.3.2012 18:40, zobrazeno: 8609x

Udělal jsem si seznam základních selektivních herbicidů s příkladem cen a výpočtem nákladů. Možné použít jako podklad pro rozhodnutí, co je možné použít. Třeba vám to někomu pomůže. Vše si samozřejmě můžete upravit podle potřeby. Ke stažení je zde, heslo: zahrada

Zahrnuty jsou Starane 250 EC, Bofix, BANVEL 480 S, Dicotex, LONTREL 300.

Odkazuji taky na zajímavý příspěvek uživatele VJK ZDE

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 25.3.2012 20:00

no koukám, že herbicidy se u někoho používají bez mrknutí oka... velká škoda, země je zamořena vším možným a někdo si sype takové svinstvo do vlastní zahrady, kdyby člověk trochu chtěl, tak to jde i sekačkou a nožem-sekat trávník před dozráním semen plevele a nožem sem tam vykrojit velké kořeny plevele...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 180.10 (?), 25.3.2012 20:13

Dobrý den. Čím vším možným je zamořena naše zem? Děkuji za seriózní odpověď. Stanislaw

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 25.3.2012 20:38

seriozní odpověď vám dá i dítě zdš... zamoření umělými hnojivy, léky,které lidé splachují do wc, nejen v moči ale jako např antikoncepce... kdy ryby v řekách a mořích na to doplácejí neschopností reprodukce, radioaktivita,ropné katastrofy, atd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Tamarar - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (67) - 62.72 (?), 25.3.2012 22:36

Skvělé… Věnoval jsem několik hodin, abych dal relevantní informace dohromady. Pak je dám volně k použití a jediné, co z toho vznikne, je extrémní prezentace názoru jednotlivce. Tento příspěvek byl vytvořen proto, aby někomu pomohl, ne aby u něj někdo obscenoval.
Tondo, jistě zde máš hlubokou historii, vzhledem k počtu příspěvků. To já jsem se zaregistroval až dnes, přestože už na fóra přispívám nějaký pátek jako host. Tento tvůj komentář není relevantní a troufám si tvrdit, že nikomu nic nepřinesl. Pokud máš komentář typu „přípravky obsahující Fluroxypyr se nehodí do nadmořských výšek nad 258 metrů nad mořem vzhledem k tomu, že způsobují zvýšený osmotický tlak na buněčné membrány u travin rodu Lolium, které praskají, a proto spíše doporučuji jiné účinné látky“, jistě příspěvek bude někomu užitečný a možná jej i ocení…laugh

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 178.218 (?), 8.4.2012 10:17

Děkuji za užitečný seznam herbicidů. To přesně jsem hledal. Většina z nás to ocení!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Tamarar - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (67) - 62.72 (?), 15.4.2012 17:32

Mám doplňující informace pro použití herbicidů proti dvouděložným plevelům na okrasné trávníky. Mluvil jsem se zástupcem firmy o použití Starane, který jsem ve svém přehledu vyhodnotil jako v našich podmínkách nejvhodnější, řekl mi, ať počkáme, až bude alespoň 15°C, teď použití nemá smysl. Pokud teploty přes noc klesají pod 10 °C, herbicidní účinek se zcela ztrácí. Po aplikaci může pršet už za 2 hodiny, sekat by se mělo až po 5 a více dnech. 
Co se týče kombinací, můžeme to nejdříve zkusit pouze se Starane, popř. to otestovat na malé ploše. Pokud nebude účinkovat podle našich potřeb, doporučuje se standardní mix s Lontrelem (je to i v návodech). Pořád to vyjde levněji než Bofix.
Co se týče dalšího využití trávy: pokud je aplikován pouze Starane, je možné kompostovat. Pokud je použit Lontrel, pak zlikvidovat jiným způsobem, kompost by mohl způsobovat omezení růstu rostlin po dodání takového kompostu. Tím pádem lze předpokládat, že u Bofixem ošetřená tráva (kombinuje dvě účinné látky těchto přípravků se třetí – MCPA) nepatří do kompostu. Pokud se trávník mulčuje, je možné nechat trávu na pozemku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 185.129 (?), 3.6.2013 18:52

Tak jsem si dříve stáhnul tabulku a teprv dnes ji otevřel. Nedalo mi toto dílko po zásluze potrestat a celkem jsem se spotil, než jsem našel odkud byl příspěvek :-)).

Takže díky za precizně spracovanou tabulku!!! Hned jsem si napsal, co mám v obchdě požadovat

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika