Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím všechny pejskotrávníkáře, mezi které se sám taky počítám. Problém mám samozřejmě stejný, jako většina z vás - kam to můj dobrouš pustí, tam je prostě po pár dnech mrtvo... Po přečtení několika diskuzí na českém internetu jsem zkusi hledat v anglických fórech, protože mě napadlo, že Angličani, coby milovníci trávníků by snad mohli vědět něco víc...

No a zde je pár rad, které jsem objevil:

a) upravit stravu tak, aby moč nebyla tak agresivní - věšinou se doporučuje přidat do krmení rajčatový džus nebo kvasnice

b) prodávají jakýsi "psí kámen" (jde o druh zeolitu), který psům dávají do misky z vodou, moč pak ztrácí na agresivitě - jde o přírodní produkt bez chemie

c) tablety, které by měly fungovat jako výše zmíněné

d) feromony - jakási vábnička, která láká psa chodit močit na vámi určené místo. Doporučuje se dát k patníku, sloupku a pod.

e) zde zmíněná okamžitá a vydatná zálivka vodou

f) naučit psa od malička na určené místo -. v dospělosti lze pomocí produktu v bodě d) Tento způsob je samozřejmě ten nejlepší a nejúčinnější.

Moje osobní zkušenosti jsou takové, že poté co mi bezpečně umočil několik buxusů a pár jehličnanů, nasadil jsem elektrický ohradník. Pes už se k záhonu ani nepřiblíží.

Na dvě místa na krajích trávníku jsem "nainstaloval" patník. Brouček tam sice občas zajde, ale že by chodil jen k nim, to zase ne.

Dále mu do každé krmné dávky přidávám lžíci pivovarských kvasnic. Změny v trávníku jsem si ještě nevšiml, ale jeden výrazný efekt to má. Zatímco kočce už jsme vyndali alespoň 50 klíšťat, pes neměl ještě ani jedno:)

V brzké době plánuji vyzkoušet některé z výše uvedených a s výsledksy bádání se zkusím podělit.

Prima den - Jirka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika