Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Chyba není v tloušťce ale ve skladbě vrstev. Bude potřeba vše sejmout až na nepropustný povrch. Na ten nepropustný povrch dle potřeby položíte jezírkovou folii (či jinou izolaci odolnou prorůstání kořenů do pórů betonu). Na ni geotextilii. Na geotextilii drenážní trubky (svedené do regulační jímky) přes to další vrstvu geotextilie (Arabela apod.) a na to cca 5 cm keramzitu. Tím získáme drenážní podklad asi jako je prostor v samozavlažovacím truhlíku. Na to již vtstvíme hrubě vláknitou rašelinu (možno nahradit 2 cm vrstvou minerální vaty) a na to 5-8 cm trávníkového substrátu. Pokud pokládáte trávníkové dlaždice, tak od těch 8 cm odečtete tloušťku substrátového lůžka dlaždic (zpravidla 4-5 cm). Trávníkový substrát se vyplatí koupit obohacený o hydrogel a nebo do obyčejného trávníkového substrátu hydrogel přimíchat.

Drenáž s regulační šachtičkou má stavítko, kterým můžeme zabránit odtoku vody z drenáží, pokud je sucho a nebo vyjmutím stavítka umožníme rychlý odtok vody, pokud je mokro. Výšku stavítka odzkoušíme takovou, aby při běžných srážkách přebytek vody přepadnul/přetekl přes horní hranu (zpravidla tak aby 2 cm keramzitu ležely ve vodě a 3 cm keramzitu bylo nad hladinou v šachtičce).

Když to výše sečtete, tak Vám vychází minimální funkční tloušťka 15-17 cm. Když by jste místo trávníku chtěl mít rozchodníky nebo netřesky, stačí na vrstvu minerální vaty dát 3 cm zahliněného kopaného písku.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika