Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokusím se to trochu vyjasnit.

Jímka (plastový barel) je v nejnižším bodě zahrady (mám tam do ní udělanou stružku). Jímku jsem musel udělat v takové výši, abych se do ní dostal se spádem dešťové vody z okapů. Odtud bych to rád čerpal hned vedle do rybníka (vybagrovaná díra), kde jsem udělal hráz tak, aby hladina vody při naplnění rybníka byla cca o půl metru výš než v jímce a to právě z toho důvodu, aby voda sama odtékala přepadem do vedlejší strouhy, odkud pak teče dál. Takže jímku mám na to, abych odčerpal vodu ze zahrady (okapy aj.), Pak tu mám další zdroj vody a to je přítok vody z polyetylenové hadice (veden vzduchem), která přivádí vodu ze studny z kopce, na tuhle vodu mám udělaný kohout, můžu jí pustit když bude např. málo vody.

Takže tady právě řeším to, že jakmile zvedám hladinu vody v rybníce, zvedá se voda v zahradě mimo rybník... Je tam problém s tím vyrovnáním tlaku. Kdyby rybník neprosakoval, bylo by vše v pořádku. Ale je mi to divné, protože v rybníku je docela slušný jíl. Jak by se to dalo vymyslet aby to fungovalo? Fólie by to asi vyřešila ale je to dost drahý...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika