Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ahoj,

na mé zahradě je po celý rok docela dost mokro. Celá zahrada je tak trochu utopená oproti ostatním sousedním zahradám. Nechal jsem vybagrovat rybník cca 10 x 6 m, na hloubku 1 - 1,9m s tím, že vytvořím vedle rybníku cca 0,5 m pod hladinou vody jakousi jímku, do které se bude stahávat voda (při dešti) ze zahrady (i z okapů) a tu budu občas čerpat do rybníku s vyšší hladinou. Potřebuju totiž zvýšit hladinu vody abych mohl dál vodu posílat na sousední pozemek do strouhy odkud to jde dál.

Rybník má jílovité podloží, myslel jsem si, že udrží vodu a že když zvýším hladinu (přítok mám) tak vyřeším problém s odvodněním zahrady.

Ale problém je v tom, že ta jímka pod úrovní rybníka se pořád plní dle mého názoru z rybníka. Myslím, že prosakuje voda, tudíž se voda z rybníka neustále přečerpává jímkou zpět.

Nemáte někdo zkušenosti jak by se tehhle problém mohl vyřešit, nebo jak by se tomu dalo zabránit abych nemusel dávat drahou fólii, pokud by tomu vůbec pomohla...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika