Oxid chloričitý (ClO2) k dezinfekci bazénu



   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?) 
24.6.2015 7:45

Přípravek na řasy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
host - 215.191 (?), 24.6.2015 12:53

Já vím přípravek na řasy, ale já spíš myslela jestli můžu koupit cokoliv, zda se může kombinovat Desam sol. se všema přípravky co je na trhu.  :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 24.6.2015 20:07

Řekl bych (domněnka) že na trhu budou přípravky kompatibilní s chlórem. Ona v tom bude stejná účinná látka, ať se to jmenuje jakkoliv. Ale jestli smísením vznikne nějakej neobyčejně nebezpečnej humáč nevím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Kečup - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (73) - 177.14 (?), 27.6.2015 16:10

Dobrý den,

p.Seli, jestli budete udržovat vodu v koncentraci min. 0,2 ppm (CIO2), tak řasy nemají šanci se ve vodě množit. Proto dávat další přípravek (proti řasám) je zbytečné.

I když se stane, že vodu necháme na kratší dobu zvlčet a pak znovu přidáme ve větší koncentraci (CIO2), tak řasy nemají možnost se rošířit.

Kečup

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 20.215 (?), 30.6.2015 17:27

Dobrý den,

chtěla bych požádat o radu. Pořídili jsme dětem bazén o 305 cm x 76 cm, objem 3853 l, kartušová filtrace. Potřebovala bych poradit jakou zvolit nejšetrnější úpravu vody na ty 2-3 měsíce co bude napuštěný. Nemám žádné zkušenosti. Z diskuzí jsem pochopila, že musím nejprve zjistit a upravit pH vody (máme městskou, takže nebude asi třeba). Pak jsem chtěla pouzít modrou skalici, ale zaujala mne i jiná dezinfekce vody, ale nevím jakou nejvhodnější zvolit.

Líbí se mi ten DESAM SOLID, ale nevím zda je vhodný do bazénku bez skimmeru. Dá se připravený roztok vlít rovnou do vody a tu zkusit nějak promíchat a nechat běžet kartušovku?

Také mě zaujala polymerová dezinfekce GUAA. Máte s ní někdo zkušenost? Je stutečně tak nezávadná? Je dosti drahá.

A co peroxosíranové dezinfekce?

Také jsem se chtěla zeptat na vločkovač. Dočetla jsem se, že stačí použít kamenec. Ale nevím v jaké formě a jak a jaké množství. V drogérii mi nabízeli jen takovou tvrdou kostičku a tvrdili, že se to používá pro muže po holení (asi dříve, jsem mladší ročník :-)). Dá se použít ta?

Poslední dotaz se týká vysavače. Je potřeba pro tak malý bazén nebo to zvládne kartušovka a síťka do vody? Máte s nějakým dobré zkušenosti? Podotýkám že nemám pískovou filtraci. Našla jsem asi 3 typy s připojením na vodovodní hadici, ale jaký z nich je nejlepší z obrázku nepoznám.

Poradíte mi někdo prosím? Děkuji mockrát a přeji hezký den!

Monika

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 30.6.2015 20:26

Oni měli kamenec? To je rarita. používal se, ne po holení, ale když se při holení chlap fiknul. Nevím, jestli je vhodné experimentovat. Komerčně vyráběné vločkovače jsou už nějak předpolymerované, takže fungují rychleji. Dávkování bývá kolem 5-7 ml / kubík, takže na váš bazén spotřebujete na jedno vločkování asi 25 ml. Ta litrovka chvilku vydrží. Pokud se jedná o nezávadnost (a jednoduchost) desinfekce, věřte že chlorová je nejlepší.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Dasty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 245.29 (?), 2.7.2015 12:29

Mohu jen potvrdit, moje dcera má atopickej ekzém a v bazénu je pořád.V těchto dnech má voda zase kolem 33°C a používáme celé roky jenom originál tablety 5 v jednom.Voda krásně čistá i když se nyní sejde halda dětí v bazénu a jsou tam celé odpoledne.V těchto dnech jede filtrace non-stop.Dávkování tablet zajišťuje poloautomitický dávkovač.Za tablety utratíme ročně cca 1300,-

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 43.175 (?), 2.7.2015 12:51
Ionizátor byl vlastně až z důvodu alergie na chlór a tak jsem skloubil potřebné s užitečným. Náklady na údržbu bazénu jsou za rok v řádu asi 200 Kč. Měděné elektrody jsem na 3 místech navrtal a koupil jsem stříbrnou elektrodu se zinkem a tavidlem a otvory pod hořákem vyplnil. Jinak bychom měli jen měděné elektrody. V prodejně bazénů mě na podvody s elektrodami také upozornili. Vzhledem k výdrži elektrod cca 2 roky a pořizovací ceně, jsou náklady na údržbu bazénu směšně nízké. K tomu je třeba připočítat spotřebu elektrické energie na fitraci. Ionizátor je v provozu současně s filtrací. Naše filtrace se zapíná teplotou vody ve výměníku. Časové spínání není nutné, neboť i výpadek několik dnů z důvodu špatného počasí nemá vliv na čistotu vody. Množství mědi se měří CU testerem pro akvatistiku. Z provozu mám ověřené, že po jarním nabití bazénu se hodnoty drží na min hodnotách i díky občasným výpadkům filtrace. Z tohoto důvodu neměřím a jen si bazén užíváme. Je velmi zásadní mít bazén jen pro radost a ne stále měřit, kupovat chemii, dávkovat, hledat nějaké ideální nastavení. Vyšplíchaná voda nevadí, nová je ošetřena bez rozhození hodnot a vlivu na potřebu více dávkovat. Přefiltrovaná dešťova voda upravuje pH a doplňuje vodu. Tak nějak si představuji bazén pro radost. JS.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.135 (?), 2.7.2015 19:55

No tak to zas není až taková procházka. Elektrody, navrtávat, vyplňovat pod tavidlem hořákem... To by tazatelka asi nedala. Ani já bych si netrouf. Ne každý je metalurg amatér.  A víte vůbec co v tý vodě je? Namátkově měď, zinek, stříbro. A ještě další přiboudliny, kovy nikdy nejsou čisté. A víte kolik toho tam je? Asi dost, když tam celou sezónu není ani řasa. Ale jinak samá pozitiva a sociální jistoty. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 36.97 (?), 2.7.2015 20:16
Poslali nám jen měděné elektrody, tak bych je musel vyhodit, protože jsem chtěl se stříbrem a zinkem. Zavolal jsem do výzkumného ústavu a poradili mi, že mám použít stříbrnou pájku označení xy a dosáhnu stejného složení. V pajce je mimo stříbra i zinek, víc nic. Tazatelce jsem nic takového neradil, protože jen popisuji zkušenost s ionizátorem a na co si dát pozor. Jinak vím, co v tý bodě je. Měď je zastoupena nejvíce a dle testeru je jí min množství. K těm sociálním jistotám a pozitivům, PP, co jsem od Vás četl, tak jste levý, jako šavle a do diskuze přinesete spoustu zavádějících zbytečností. Aby bylo mezi námi jasno, s ionizátorem mám zkušenosti, s údržbou bazénu také a s Vámi, kterému teče bazénové mléko po bradě, nemíním vést nesmyslnou diskuzi. Beru, pokud se Vy sám chcete koupat ve chlórové vodě, která obsahuje x všeho z chemie, ale nebalamuťte jiné. JS.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika