Řez třešně
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
vojta73 - (3) - 46.234 (?), 31.1.2013 11:31
Dobry den,
pred sesti lety jsem koupil zahradu, kde byla cca 40-leta, vysoka, bohate plodici tresen (nejaka rana odruda, tresne byvaji uz v cervnu). Behem poslednich par let zacala stagnovat a odspoda prosychat. Je vhodne nechat tresen dozit anebo se jeste pokusit o omlazeni? Dekuji za kazdou odpoved.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 152.34 (?), 31.1.2013 12:59
Tou houbou je sírovec (který tam ale asi nebude sám). Mladé plodnice sírovce, které jsou ještě masivní a měkké, jsou jedlé, a podle mého názoru i dobré, a mají široké využití. Na internetu je řada receptů na jeho zpracování. Druhou stranou mince je, že strom už dlouho nevydrží. Zmlazovací řez by k ničemu nebyl, ale určitý "bezpečnostní" řez by možná nebyl od věci: napadený strom není mechanicky tak odolný jako zdravý a je potřeba zvážit, zda by některé větve nemohly, například při silném větru, napáchat nějaké škody. Rozlomených třešní se sírovcem jsem viděla několik. Zuzana
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vojta73 - (3) - 46.234 (?), 31.1.2013 18:25
Myslíte, že je vhodné ten "bezpečnostní" řez provádět v předjaří, než vyrazí pupeny, anebo počkat až po sklizni ("sklízet" metodou řezu)?
Ve spodní části jsou "novější", mladé větve, které mají větší a šťavnatější třešně, než i ty na špici. Třeba by se jich dalo využít a pomoci nich strom postupně omladit? děkuji
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|