A co vaše višně?



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?) 
21.6.2016 18:06

Můžete o té Geremě napsat něco bližšího? Doba zrání, chuť, vyholování. Úžehem by trpět neměla...?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.102 (?), 21.6.2016 18:28
Nie je to Gerema, ale Morellenfeuer. Prepáčte, ale text som chcel doplniť až keď mi "prejdú" obrázky, ale medzitým Ste zareagovali a tak som to nestihol.Morellenfeuer je známa stará odroda, ale pomerne spoľahlivá. U mňa teraz dozrieva. Pred rokom som ju radikálne zrezal, vzhľadom na to, ako i jarné mrazy a tlak moniliózy je úroda lepšia než som čakal. IH


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
hugovotr - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (627) - 146.186 (?), 21.6.2016 22:13

Pro letošek máme sklizeno a zpracováno. Dva stromy nejspíš Meteor korai. Zhruba 50l skvělého sirupu (1:1 s třešněmi Karešova), z druháku zkouším víno a asi tři kýblíky samotných višní šly naložit s cukrem a pálenkou nebo rumem. Džem máme ještě z loňska.


Druhák
Druhák
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Mortimer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 204.46 (?), 21.6.2016 22:43

Ako robíte sirup? Ešte to riedite vodou?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
hugovotr - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (627) - 146.186 (?), 22.6.2016 5:59
Sirup - višně a třešně bez stopek pomackat do sudu, může se nadrtit část pecek. Nechat min do druhého dne, pak prepasirovat. Z 50l drtě bylo 20litrů šťávy. Tu zahřát na max 80 stupňů, přidat cukr 1:1, kyselinu citronovou (poměr teď nevím) a přípravek na konzervaci(Dr Oetker - kyselina sorbova) sáček na 5litrů šťávy. Plnit do sklenic. Dělali jsme i sirup z části druhaku, kdy jsem do suché drtě dal vodu a nechal pár dní ve sklepě nakvasit. Pak stejný postup pro výrobu sirupu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 17.210 (?), 22.6.2016 8:20

Da sa pouzit aj nejaky odstavovac? Aky?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mortimer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 243.205 (?), 22.6.2016 19:52

Ďakujem, vyskúšam, keď budú stromy v plnej rodivosti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.219 (?), 22.6.2016 20:30
Ešte jedna možnosť ako naložiť s višňami, a myslím že nie najhoršia. Griotka. Domáca. Vynikajúca. IH


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
hugovotr - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (627) - 146.186 (?), 22.6.2016 22:22
Griotka - to jsou právě ty višně ve ctyrlitrovych lahvích prosypane cukrem a zalité panenkou nebo rumem. Většinou nakladam do merunkovice.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.239 (?), 23.6.2016 5:58

Delší dobu mám v tom jasno- kolem Vás je prostě KRÁSNO! laughS.P.,Ch.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika