Jak se zbavit včel?



   Předchozí příspěvky  |  <  26,  27,  28,  29   
   
host - 201.120 (?) 
12.7.2013 23:09

Dobrý den, taky mám takový problém. Nám se nastěhovaly všely do garáže, kde osídlily vnitřek skríňky. Koukala jsem kam létá tolik čmeláků a zjistila jsem, že lezou po zemi pod skříňku. Tak jsem skříňku odtáhla a nic jsem nenašla. Ale jak se s tou skříňkou hnulo, tak v ní začalo hučení včel jak v piliňáku. Co s tím mám dělat? Bojím se, že když skříňku vystříkám Biolitem, tak vyletí a zaútočí. Prosím, poradí někdo?? Díky. Jana

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 94.242 (?), 3.6.2019 13:09

Dobrý den, jak odstranit roj včel z bytu?Dostali se mě do koupelny odtahovým komínem u karmy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 169.252 (?), 3.6.2019 13:47

Zavolajte si vcelara na odchyt. Najdite si najblizsieho cez google.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 147.9 (?), 1.6.2011 19:15
Jen pro informaci: Včelaře jiné než jejich včely nezajímají, hasiči na obtěžující včely téměř nejezdí a když tak je likvidují jen vysavačem což je ve většině kritických případů jako jsou roje v dutinách prakticky k ničemu a jediná opravdu funkční ochrana je specializovaná firma která je spolehlivě zabije jedem. Měl jsem dva roje ve zdi a nic jiného mi nepomohlo. Akorát jsem platil 1500 Kč. Do čtvrthodiny chcípnou přímo zasažené, do hodiny většina, do večera téměř všechny a druhý den je klid. Vřele doporučuji i přes tu příšernou cenu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 94.19 (?), 29.6.2011 9:06

Tak jsem pročetl tuto dlouhou diskuzi a vlastně žádné řešení krom rozumné domluvi se sousedem není že? Nedávno jsme si pořídili zahradu. Hned první den přišel soused, že ma včely jestli to nevadí atd.. Řekli jsme, že je to v klidu pokud po nás nepujdou. Asi měsíc byl klid a řeknu Vám ted se neda na zahrade ani sedet. Vcera jsem prisel na zahradu videl jsem ze litaji ven tak jsem sel delat na nejvzdalenejsi bod zahrady... alergik nejsem ale respekt samozrejme mam.. pochybuji ze bych vcely necim vyrusil a presto sli po me jako moucha po vite cem... poslednich 14 dni se prakticky na zahradu neda dostat pac je clovek pod pravidelnym utokem techto mrsek... vcely mi nejak nevadi ovsem agresivni a utocne vcely mi vadi hodne uz jen proto ze spousta pratel a pritelkyne jsou alergici... vsiml jsem si ze vcely preletavaji pres nasi zahradu dal do pole... uly ma asi metr a pul od plotu.. Nechci mu delat problemy nebo vcely hubit ci jine podobne reseni.. Chtel bych zachovat dobre sousedske vztahy. Proto se chci zeptat je nejake konstruktivni reseni? Treba kdyz by prestehoval uly na druhou stranu zahrady? Protoze ma dve vedle sebe... nebo teda ty vysoke ploty se siti? nekomu to pomaha nekomu ne?? Nejsem nepritel vcel ale kdyz na me pravidelne utoci tak musite uznat ze taky neni neco v poradku. Pred mesicem jsem v podstate skoro neregistroval ze ma nejake vcely a ted se neda byt na zahrade 10 min aby po me nejaka nesla..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6502) - 70.100 (?), 29.6.2011 9:55

Ty řešení si tu můžete dávno přečíst, ale zopakuju.

1. Přesunout včely dál od Vašeho pozemku. 2. Donutit je nabrat výšku před tím než odletí. 3. Chovat mírný kmen. 4. Zásahy ve včelách provádět šetrněa ve vhodnou dobu.  Víc se toho v podstatě nedá dělat a žádné, ani všechna opatření nedokáží eliminovat zvýšené obtěžování, pokud je včelstev více a blízko. Včely regují na počasí, na nedostatek snůšky, na květ některých rostlin (lípa, mák) a podobně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?), 29.6.2011 10:13
Pokud je problém dlouhodobej je to problém v matce a je na včelařovi aby zasáhl a matku vyměnil, ale i tak je to dost komplikovaný a rozepisovat to tu nema vyznam, ale je to nejspíš vina včelaře samotneho..
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 105.20 (?), 29.6.2011 10:49

Jsem včelař a včelstva mám umístěna na své zahradě, asi 2 metry od sousedova plotu. Než jsem si včelstva pořídil, poptal jsem se přímo sousedících, jestli proti tomu nebudou mít námitky. Spíše včelstva vítali, protože díky moru včelího plodu u nás včel a tím i úrody v zahradách razantně ubylo. I tak jsem ploty okolo své zahrady potáhl zastiňovací tkaninou a osázel pnoucími rostlinami, abych minimalizoval případné směry letů včel do vyšších letových hladin. Hlavně jsem vybíral kmen včel, který vyniká nízkou bodavostí, rojivostí a celkovou mírností. Máme také děti a syn dokonce mladé včely, které nejde ležet v trávě před úly sbírá (bez rukavic) a dává je na česna. Plánuji rozšíření včelnice, ale na zahradě tak max. do deseti včelstev. Samozřejmostí je udržování kvalitního genetického materiálu a matky kupovat od osvědčeného chovatele, ne je nechat vzájemným křížením zmněnit původní vlastnosti. Je to o přístupu ke svému okolí, sklenice medu dokáže odpustit i nějaké to bodnutí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 94.19 (?), 29.6.2011 10:27

prave jde mi o to zahradu ma sirokou asi 15m vcelin je celkove siroky tak 4 - 5 m kdyz je presune na druhou stranu nebudou se vracet a letat dal pres nasi zahradu na pole?? S tou vyskou me to taky zajimalo ale spousta lidi tu psalo ze to nefunguje.. jde mi jen o to kdyz si vemu na zahradu dite aby nemuselo litat a ohanet se po vcelach. Po kazdem zihadle se vcelar usmeje a rekne ze je to zdrave..  A taky me zajimalo proc byli predtim takove ze si jich clovek ani nevsiml a ted jsou tak utocne kdyz srchnu pocasi tady za poslednich 14 dni tak 3 dny bourky jinak slunicko krasne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6502) - 70.100 (?), 29.6.2011 11:55

Máte mnoho otázek, tak na přednášku. S tou výškou to funguje, ale omezeně. Včela, i když nabere výšku, tak zase dokáže sletět dolů (nahoře ji nepřivážete) a tak to funguje oravdu omezeně. Zvlášť když je včel okolo hodně a něco je u vás zajímá. Těch vlivů může být více, nejde jen o počasí. může jít i o chování před rojením, nebo nervozitu z nedostatku snůšky. Když mají snůšku, která náhle skončí, jsou agresivní, opravdu je to na přednášku. Nebo může jít o otázku genetiky, třeba i po mírné matce se mohou v určitém období líhnout bodavé včely, je to dáno způsobem oplození. Je toho moc. A je mimochodem velmi zajímavé to pozorovat a zkoumat. S tou zdravostí žihadla klidně souseda umírněte, ono to zase až tak zdravé není, respektive jak pro koho. Stane se, že i jedno žihadlo má fatální následky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  26,  27,  28,  29   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika