Expanzní likvidátor hryzců - krtků Kieferle W2. Je učinný?



   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
      
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 239.107 (?) 
5.12.2013 12:30

Budete asi zklamaný, kyanovodík tam jako produkt nebude, ale to byste nejspíše hrdě vysvětlil sám. Stejně jako to že je v moči málo fosforu. Pro Ferdu z učenice: Dusíkaté vápno 

           Podstatou tohoto hnojiva je kyanamid vápenatý CaCN2. Vyrábí se azotací karbidu vápníku při teplotách kolem 1000°C. Vzniká kyanamid vápenatý a uhlík, který dává hnojivu tmavé zabarvení: 
           CaC2 + N2     -------------->      Ca CN2 +  C
           Ze vzorce je patrno, že dusíkaté vápno obsahuje vlastně dvě formy dusíku – amidovou (N = Ca) a kyanovou (). Jejich vzájemný poměr je 1:1. Vzhledem k tomu, že v půdě probíhá rozklad obou forem N pozvolna a stejně rychle, řadí se CaCN2 také k hnojivům s organickou formou dusíku. 

           Výroba dusíkatého vápna je energeticky velmi náročná (4-5x než u ostatních hnojiv), proto je v sortimentu málo zastoupeno. Z chemického složení vyplývá, že dusíkaté vápno je žíravina, působí alkalicky a má dezinfekční a retardační účinky. V práškové formě může působit jako herbicid. Proto je jeho použití v některých specializovaných podnicích žádoucí (zahradnictví, zelinářství). 

           Dusíkaté vápno obsahuje kolem 20% N a asi 20% CaO. má modrošedou barvu, tvoří jemný prášek (páchne po karbidu), který po rozmetání silně práší. Proto se olejuje, nebo se často vyrábí granulované. V půdě reaguje alkalicky a podléhá rozkladu přes řadu meziproduktů. Nejprve vlivem půdní vlhkosti vzniká volný kyanamid: 

           CaCN2 + 2 H2O     -------------->       H2NCN + Ca(OH)2 

Tento se může částečně měnit na amoniak, ale především z něho vzniká močovina: 

           H2NCN + H2O      ---------------->       CO(NH2)2 

           Močovina je rychle amonizována a vzniklý amoniak dále nitrifikován. Některé meziprodukty, hlavně kyanamid, působí na rostliny toxicky (proto aplikace 14 dnů před setím). 

           Dusíkaté vápno je možno používat na všechny půdy s výjimkou půd těžkých, je typickým hnojivem k základnímu hnojení. Protože dusík v dusíkatém vápně je drahý, používá se nejen jako hnojivo, ale i jako herbicid a pesticid. Používá se k hnojení luk a pastvin (strongiloza), cukrovky (háďátko), košťálovin, ozimů (na list – herbicid proti ohnici). Na list je možno používat jen u rostlin s hladkým listem. Nesmí se s ním hnojit v ochranných pásmech vodních zdrojů a nesmí se rozmetat na sníh. Při práci musí být dodržovány bezpečnostní předpisy.   

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 39.219 (?), 12.12.2013 16:21

Univerzální recept - Gopher Control proven to be 90% Effective  enlightened    j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 12.162 (?), 22.12.2013 15:15

Už jsem na krtky použil všechno možné, elektronické plašiče, gely, klešťové pasti ale nic nefungovalo. Až jsem zakoupil expanzní likvidátor. Napřed mi past krtek obhrabal, ale to bylo tím, že jsem past umístil do široké chodbičky (po klešťové pasti). POak jsem poast zasunul do úzké chodby a výsledem se dostavil. Od té doby žádná aktivita, ale takové štestí mít nebudu, že by to byl krtek-samotář. V každém případě už jsem na další připraven.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 4.37 (?), 15.6.2014 9:07


První zkušenost s expanzním likvidátorem.

V pátek jsem koupil českou kopii německé w2 protože je dělaná na silnější náboj 9x27 a tudíž je větší razance. Je to robustní a dobře zpracovaný výrobek .

Při zkoušce na sucho to přiloženou plechovku od piva roztrhalo na kusy.  poté jsem bez čištění a rukavic pouze přebil a nastražil na a když jsem ráno vstal tak nástraha odpálena a krtek KO. ŮSPĚŠNOST 100%

Lze teoreticky použít i jako akustickou nástrahu pro zajištění kůlny, plotu(tlak, vlasec na pojistku..)

Nevýhody :Cena

           Nebezpečné pro děti a domácí mazlíčky-reaguji velice citlivě i na změnu polohy!

Za mne Doporučuji!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 67.10 (?), 18.6.2014 14:31

Jezdíme na chalupu na víkendy, občas na delší dobu, takže krtek si ten klid vychutnával plnými doušky a na zahradě řádil, jak utržený z řetězu. V průběhu času jsem používal PET lahve na tyčkách, krásně vonící gel, bavorké drátové pasti, až po elektronický plašič. Tragikomické momenty poskytoval právě onen elektronický solární plašič, ten snad sloužil jako místo pro vybudování podzemní krtčí diskotéky. Přiložené foto je z loňského podzimu, to byla poslední kapka. Takže jsem investoval do německého originálu, cena není lidová, ale přesvědčil mě princip funkce. Bavorké drátové pasti se totiž spouštěly vyhrnutou hlínou bez efektu, před krtkem. Takže zatím spokojenost, funguje a dobře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
solide - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (412) - 13.0 (?), 20.6.2014 8:17

ahoj, práve mi boli pred dvomi dňami doručené 2 expanzné likvidátory krtkov Kieferle doručené. Plný očakávaní z tohoto vlákna som ich hneď nainštaloval, odhrabal som v rukaviciach noru, nechal pred spúšťačom likvidátora čistý priechod, toto všetko jemne zahrabal, dal na to zaťažený kýbel a čakal. Výsledok za dva dni NIČOVATÉ - NIČ. Prvý deň vôbec krtkovia k nástrahe nedošli, druhý deň jeden obryli, pričom tam bola tá chodba do ktorej so dal likvidátor v ten deň čestvá. Včera so všetky chodby čo som videl zašlapal aby som viel čerstvé tunely. Dnes som teda dal obidva likvidátory do iných, čerstvých  nôr ktore spravil krt  a pred spúšťačmi nechal tenkú vrstvu hliny. Neporadíte niekto v čo robím chybu? Chodí krt denne cez každú chodbu? Treba dať likvidátor do čerstvej chodby?Nie je na to nejaká finta alebo treba mať len trpezlivosť?. Krti mi masívne devastuju moju, predtým krásnu okrasnú záhradu, našiel som po bokoch zahrady dlhé chodby. Ja som do nákupu 2 kusov investoval skoro 100€ a po dvoch dňoch žiaden efekt. Zatial do ostatných nových krtincov sypem karbid a ten zalievam ale tiež nevidím nejaký efekt že by sa krtko odtial odsťahoval. J

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 109.116 (?), 20.6.2014 9:42

Pokusím se trochu poradit. Za prvé, platí lidové úsloví "první vyhrání z kapsy vyhání", takže vlastně buďte rád, že jste zatím nic neulovil. smileyÚspěchy se jistě dostaví, chce to trpělivost. Psal jste, že jste pasti nastražil do nové chodby, není ale jisté zda jste ji nastražil ve správném směru. Krtek mohl přijít k pasti v opačném směru a byl nucen ji obejít. Doporučuji Vám vyzkoušet následující postup: opatrně rozhrabte všechny krtiny a obnažte výstupní otvory, které se nacházejí pod norami tak, aby zůstaly všechny chodby otevřené. Krtek se bude rychle snažit otvory do podzemního labyrintu ucpat a v místě, kde právě pracuje vytvoří buď nad otvorem malou krtinu anebo otvor na konci chodby zavalí hlínou. Tato "hliněná zátka" bývá asi 3-5 cm před ústím chodby. (V letním období, kdy krtci intenzivně nevytvářejí nové nory a tudíž nepotřebují přemisťovat hlínu, je pravděpodobnější, že dojde pouze k vnitřnímu ucpání otvoru).  Jakmile zjistíte hliněnou zátku, znáte aktivní chodbu. Past Kieferle nastražte přímo na konec této aktivní chodby, kousek před její ústí na povrch. Pozor - nechejte ale kolem pasti malý otvor, aby jím mohl proudit do nory nebo z nory vzduch. Krtek tím bude motivován tuto netěsnost ucpat stejně, jako v předešlém případě a vy máte vysokou pravděpodobnost, že tím dojde k aktivaci pasti. Ale pozor, spouštěcí systém pasti musí fungovat už na velmi lehké stlačení. Pokud je k aktivaci pasti potřebné vyvinout větší sílu či tlak, bude pravděpodobnost ulovení krtků, zvláště nyní v teplém období roku, výrazně snížena. Já sice s touto pastí zkušenosti nemám, znám ji jen z internetu, ale když už ji někdo takhle šikovně vymyslel, tak doufám, že naladil a vypiplal spouštěcí ústrojí na "jemný drc". Jinak ta past ztrácí své kouzlo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 14.199 (?), 20.6.2014 9:46

Jen k tomu karbidu, zalévat by se neměl. Vtip spočívá právě v tom, že působením zemní vlhkosti se acetylén uvolňuje postupně pomalu a působí dlouho. Když to zalejte, proběhne reakce, plyn vyvětrá a neúčinkuje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
solide - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (412) - 96.197 (?), 20.6.2014 11:04

Po precitani tohoto prispevku som odkryl 1  gbelik kde mam nasrazeny likvidator a najprv som sa  velmi sa potesil nasiel som pod nim obrovsky kolac zeme, myslel sm ze sa odpalil likvidator, chyba lavky, krt podryl pristroj a ten ostal nevystreleny. Idem teraz poodkryvat tie krtince ako radil Wimpi "Past Kieferle nastražte přímo na konec této aktivní chodby, kousek před její ústí na povrch.". Nechapem  ako mam dat likvidator na koniec chodby? Kde viem ze je jej koniec? Je to myslene tak ze odkryjem krtinec a dam tam horizontalne likvidator, Tak som uz raz spravil ale likvidator sa postupe zosunul a aktivoval, bez efektu . Kde je obrovsky krtinec, treba pod nim kopat az najdem noru? ja som skusal ale vacsinou som v par cm pod zemou ziadnu noru nenasiel, ako keby pod velkym krtincom nory neboli. Kde je najlepsie davat likvidator, do nor pod povrchom, alebo odkopat velky krtinec?  Co sa tyka karbidu, najprv som hodval nepoliaty, ale ked sa krtnce robili dalej tak som ho zacal polievat. Minul som ho uz 1 a 1/2 L flase ale zatial ziadny ucinok.

P.S: Je teraz na mna celkom zabavny pohlad, sedim na terase chaty s priamym vyhladom na krtince, vedla mam na stole nabitu vzduchovku, vidlicu na krb v pripade ze by predo mnou, zacal krt ryt novy krtinec /hajzel ho vyril len pod kyblom kde to nebolo vidiet/ notebook, pozorujem krtince a vsemozne sa snazim ich uz 3 den ulovit a chytat vsetky vedomosti o krtoch.Je krt citlivy aj na hluk, mozem mat tichsie zapnute na terase radio?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 109.116 (?), 20.6.2014 11:13

"... nechapem ako mam dat likvidator na koniec chodby? Kde viem ze je jej koniec?"

Konec chodby je přece v místě, kde ústí na povrchu země. Takže když rozhrabete krtinu, pod ní najdete ústí chodby na povrch. Chodba odsud vede nejprve šikmo do hloubky 10 až 20 cm pod povrch a pak se narovná do vorovného směru a pokračuje dál přibližně ve shodné hloubce od povrchu. Vy nainstalujte past přibližně do místa, kde přechází šikmá část do vodorovné. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika