anglické růže - licence v ČR



host - 86.5 (?)
18.6.2009 17:42

David Austin Roses koupíte také ve všech zahradních centrech Sdružení zahradnických center, viz szc.cz

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
         
host - 133.108 (?), 7.4.2009 16:20

Paní Lily,

mockrát děkuju za rychlou odpověď. Líbí se mi Coral Dawn, má krásnou barvu. New Dawn je hodně světlý a na naší zdi by podle mě moc nevynikl a Rosarium Uetersen je zase moc zářivé.

Snad se mi ho podaří někde sehnat.

Eva z Brna

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 40.109 (?), 24.4.2009 17:53

Dobrý den,

po jednáních na kterých jsem byl ve firmě David Austin v Albrightonu vím, že se obchodní politika firmy zcela změnila nástupem Austina juniora. Drasticky omezují vydávání licencí na pěstění jejich růží, protože nedokázali uhlídat kvalitu ani množství vyrobených růží. Velké problemy byly třeba na holanském trhu. Austinovi růže do ČR dováží angličany vybrané 2 firmy. Jedna sídlí v Praze a jedna ve Všerubech u Plzně. Mají sortiment doporučený Davidem Austinem pro klima v ČR.

Michal Vaněk

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 56.178 (?), 7.5.2009 22:25

Vážená p. Lili, mám v Vám několik dotazů jako k odbornici, snad mi poradíte.

 Na podzim jsem vysázela 6 anglických růží licencovaných od Pelců, zatím se mi zdají slabé a poupě má jen jedna z nich. Chtěla jsem se zeptat, zda je to normální, do jam jsem dala dobrý kompost. Jsou na slunci. Přihnojeno NPK.

Pak mám ještě problém se staršími vyššími růžemi (Lidka, Citrína), které jsou krásné a silné, nasazaná poupata, ale letos poprvé jsem na nich zjistila malé zelené housenky, okousané listy a částečně i poupata - vajíčka byla zalepena v horních lístcích. Stříkáte proti těmto potvůrkám., nebo ničíte rukou? Mšice zatím minimálně, tak setřásám a ničím mechanicky. Anna

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 12.98 (?), 12.5.2009 12:09

Přítel mi loni přivezl od Starkla z Čáslavi kontejnerovanou anglickou růži Scepter´s Isle, a to jsem netušila, že se tak požene nahoru. Letos už přezimovala u kmene staré hrušně a poupat má desítky, tak se těším. Je světle růžová.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 205.215 (?), 12.5.2009 18:23

Dobrý den Anno, ne všechny angličanky jsou bujného vzrůstu, některé jsou pozdnější, některé si potřebují na novém místě zvyknout. Loňské léto bylo suché a drobnější sazenice prvním rokem teprve zesílí a pořádně zakoření a plně se vyvine.  Udělala jste pro ně vše co šlo, teď je to na nich. Já růže prvním rokem nesoudím vůbec, vím že se v plné kráse projeví tak třetím rokem. Také mám loni sázené angličanky v rozdílné síle.

Zkroucené listy a zámotky na špičkách jsou dílem housenek pilatěnky, škody, které napáchají nebývají velké. U listů jsou hlavně estetické, u poupat to ale bolí.... Záleží na tom kolik máte růží, při malém množství je oberte, při větším počtu keřů sáhněte po nějakém insekticidu např. Decis. Chce to včas, brzy zámotky opouštějí ale list už se nenarovná a zůstane na keři dokud neopadá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 56.178 (?), 12.5.2009 20:19

Děkuji za uklidnění, růží mám 22, různého stáří, na ty anglické jsem se těšila (Falstaff, Pilgrim, Graham Thomas, Charlotte a j.), fotografiím jsou zatím značně vzdálené, ale je pravda, že i předešlé velkokvěté chtěly svůj čas. Pilatěnky mezitím zmizely. Ještě jednou děkuji za reakci. Anna

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 86.5 (?), 18.6.2009 17:42

David Austin Roses koupíte také ve všech zahradních centrech Sdružení zahradnických center, viz szc.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
honey - (43) - 218.253 (?), 20.6.2009 6:46

Tak se zacinaji austinky objevovat bez problemu kdekoliv, kdo ma na to penize - at uz ze strany obchodnika nakoupit prostokorenace nebo v sezone hrnky primo u Austina - nebo ze strany nakupujicich: vcera vecer mi volali z naseho mistniho zahradnictvi - Skolky Montano, ze maji na krame 9 druhu austinek. Na muj dotaz po cene mi trochu vyrazili dech - 390,-Kc za kus.

Sberatele to za to asi daji, je to cena za kterou by je v prepoctu koupili primo u austina. Ale podle me se timto zpusobem u nas masove nerozsiri - o to se diky svym cenam stara pan Sip ze SKalican, Pelcovi, atp. Akorat, ze jim vypestovani kazdeho prostokorenacku ze zakoupeneho ocka s licenci trva 2 roky, takze na tomhle vydelavaji draci co maji za sebou kapital na zakaznicich, co jsou netrpelivi nebo malo znali naseho trhu s austinkami.

Jinak - ruze, co mam napodzim sazene od pana Sipa, jsou naprosto fantasticke - silne, krasne kvetouci. Mam jeste 3 keriky primo od Austina, ale ty tak vitalni (alespon zatim) nejsou. Pravda - sazela jsem je na podzim o mesic pozdeji nez ty Sipovy. A jak zde jiz nekdo psal - ruze chce 2-3 roky nez se ukaze v plne krase. Nicmene bych si dovolila sem napsat myslenku, zda-li pro nase podminky prece jen nejsou vhodnejsi ruze, napestovane z ocka az u nas - na podnozi ze sipku, nez dovezene hotove ruze z Anglie, na podnozi zvykle geneticky na lehce jine klimaticky podminky. Nevim tedy, na jakou podnoz to ockuji, zeptam se na to za 14dni az tam budu a pak muzeme tuto teorii rozvijet dal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 230.129 (?), 20.6.2009 7:00

dobrý den- čekala jsem, jak se vyvrbí moje austinky. Dala jsem vám tip na koupi v H. -tak loňské už narostly do síly, princ. Margaret je1,5m a má letošní pruty silné jako prst. Letošní mají ještě slabé výhony.Celkově jsou nádherné.mám jich celkem 10. -A jsou v tom marketu na slevě - už kvetoucí- ještě teď. cena byla179.kč   Spozdravem Kája

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1578) - 48.243 (?), 20.6.2009 9:16

Tak jsem se byl včera podívat v brněnském zástupci Sdružení zahradnických center. Mají tam asi deset kvetoucích austinek v květináči za 550 Kč jednu... Překvapil mne velmi silně a příjemně vonící Falstaff.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika