Přemrznutí hroznů



mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 96.18 (?) 
28.9.2014 18:38, zobrazeno: 2612x

Slyšel jsem, že někdo dělá víno později - z již přemrznutých hroznů, tedy v době kdy prý již mají přes 22st, nemá někdo zkušenosti? - zda to tedy opravdu funguje a pak zda není ve víně cítit nějaká namrzlina. Co jsem tak slyšel tak na podzim měly hrozny kolem 17st, ale ponechány po přemrznutí a sklízeny až v průběhu listopadu, byla cukernatost moštu 23st. Říkám si, že listová plocha není a jak to tedy s tím cukrem je, ale na druhou stranu, postupně se bobule scvrkávají a cukru je v nich více..děkuji za vysvětlenou.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Georg Black - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (331) - 38.186 (?), 29.9.2014 7:32

Nepřibývá cukru jen se ztrácí voda. wink Podobně se dá fortifikovat již hotové víno přemrznutím a odebrání zmrzlé vody z povrchu. Je to stejný princip.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika