Pěstujete keříčková (determinantní) rajčata?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 25.6.2013 14:20
Z těch rajčat co jsem měl od Vás mně nejlépe roste ten Finik oranževyj (2 ks). Slivovyj polosatyj mám ve dvou vyhotoveních a čekám jak mně bude chutnat. Kosmonauta mám jednoho, Sladkou děvočku třikrát a Japonskij trjufel krasnyj jedenkrát. Jen ty baklažány (lilky) mně nějak venku nerostou. Snad příští rok. Přeji příjemný den.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 133.163 (?), 25.6.2013 12:23
Determinantních odrůd pěstuji hodně druhů, některá již mám osvědčená, další nová zkouším. Jenže jejich pěstování není zdaleka tak "bezstarostné" jako u tyčkových. Já nemám žádné opěrné konstrukce a tak má každá rostlina svou tyčku, a k ní jsou do kříže na špagát uvázány 3-4 spodní výhony, které následně podepírají ty vyšší. Když vylámu nejspodnější výhony, tak se dá říci že neleží na zemi, ovšem jen do doby kdy jsou obtěžkány plody, ale s tím se pak už nedá nic dělat. Proto mám keříčkové odrůdy na folii abych alespoň eliminoval to případné "polehávání" rostlin na zemi. Tohle by mohly pořešit i ty nádoby. Další věc je že vysloveně keříčkové, tzn. ty které dosahují nějakého toho půl metru max. nemám a výška rostlin se pohybuje okolo jednoho metru (i více). Co se sortimentu týče, tak mám odrůdy vysloveně na sušení a co nejskorejší. Jedničkou v tomto sortimentu je Caspar a Novinka Pridnestrovja, nadále odrůdy typu Roma a San Marzano. Biftekové mám jen Býčí nebo Růžové srdce, ale to je tyčkové, Typ San Marzano v rané variantě jsem ještě nenašel. Pro jaké využití plánujete jejich výsadbu?
PS: 1000 m2, jéééé, tam by se vlezlo melounů ;o)))))
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 25.6.2013 14:14
Mirku ta Novinka Pridnestrovja není keříčková, že. Já ji mám od Vás a zatím ji vyštipuji a vedu na jeden výhon. Zatím díky.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 242.167 (?), 25.6.2013 16:02
Je keříčková, nevyštipovat!!! Ještě k těm oporám pane Vladimíre, podařilo se mi dostat spostu nádherných fungl nových metrových roxorů, jenže je tam problém, jsou rezavé.
Mám tam ještě nějaké poplastované drátěné koše které mi zbyly z dřívějších pokusů, zkusím je na některé rostliny nasadit a nahradit tak to vyvazování.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|