|
Nejchutnější rajčata
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5577) - 191.158 (?), 3.8.2010 14:24
Pollicina v květináčích pomalu končí a jelikož jsem je sadil poprvé tak je hodnotím takto: chuťove jsou dobrá, starší jsou sladší, neměknou a mají sympatický tvar, slupka není moc tuhá. Jsou větší než jsem počítal (dle obrázku na přebalu) a poněkud nerovnoměrně vyzrávají. Mají jedno velké mínus a to je jejich praskání po dešti, ani Cherrola tolik nepraská a to už je co říct! Pokud je mám v květináči (cca 8-10 l) tak jsem nechal růst dva výhony, ve volné půdě jen jeden. Žluté Ildi jsou zlatý úrodný standard na jídlo i pečení, chybyčky taky mají ale klady je silně válcují. Červené Idyll je menší a sladší než Cherrola ale takové "vodové" s docela pevnou slupkou. Cherolla je dobré malé rajče ale nahradím ho Pollicinem. Další výborné rajče je Bejbino které nemá chybu. Naopak s rajčaty typu Barbados, Pedro apod... končím protože jsou typ supermarketových rajčat která byla vyšlechtěna na přepravu a skladování - jsou tvrdá a na řezu je dužina bílá. Další kapitola jsou odrůdy z které mám z Ruska ale zatím zrají velmi málo protože počasí bylo sviňa. Zajímavě vypadá Černý maur (jak černé Pollicino) a rovněž úrodný Kaspar. Chuťově mi připadají "rajčatovější" než naše odrůdy (ale ty taky kdysi bývaly!) a je jedno zda se jedná o černé, červené nebo žluté rajče. Doufám že se počasí nějak dramaticky nezhorší, dozraje všech čtyřicet odrůd a budu moci degustovat a selektovat na další rok. A ještě k balkonovým - ta splnila svůj účel a jak začala zrát klasická tak jsem většinu balkonovek vyhodil. Mirek
|
|
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 155.12 (?), 10.8.2010 20:48
Těžko říci, pěstuji už hodně dlouho tyčkové odrůdy. Keříčkové zkouším až letos ale to zase nejsou odrůdy dostupné u nás. Opustil jsem od pěstování odrůd typu Tornado, Start, Stupické u kterých jsem pozoroval nerovnoměrné dozrávání, rychlé měknutí a chuťově jalové, po letošku končím i s odrůdami Pedro, Toro, Barbados které jsou sice tvrdé ale ještě jalovější (supermarketové). Docela dobré chuťově i tvarově se mi jeví Pollicino (více praská), bezkonkurenčně vynikající Ildi, velmi dobré sladší Bejbino. Ostřejší, štiplavější, rajčatovější chuť má žlutá keříčková Citrina. Cherolla má tenkou pevnou slupku a taky dost praská, chuťově zaostává. Když vysadíte Bejbino, Ildi a Pollicino tak určitě nic neskazíte. Berte ale ohled na to že je to moje chuť a tu může mít každý jinou. Až objeví rajče s "pravou" chutí dám vědět! Mirek
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
|
|
|
|