Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Těžko říci, pěstuji už hodně dlouho tyčkové odrůdy. Keříčkové zkouším až letos ale to zase nejsou odrůdy dostupné u nás. Opustil jsem od pěstování odrůd typu Tornado, Start, Stupické u kterých jsem pozoroval nerovnoměrné dozrávání, rychlé měknutí a chuťově jalové, po letošku končím i s odrůdami Pedro, Toro, Barbados které jsou sice tvrdé ale ještě jalovější (supermarketové). Docela dobré chuťově i tvarově se mi jeví Pollicino (více praská), bezkonkurenčně vynikající Ildi, velmi dobré sladší Bejbino. Ostřejší, štiplavější, rajčatovější chuť má žlutá keříčková Citrina. Cherolla má tenkou pevnou slupku a taky dost praská, chuťově zaostává. Když vysadíte Bejbino, Ildi a Pollicino tak určitě nic neskazíte. Berte ale ohled na to že je to moje chuť a tu může mít každý jinou. Až objeví rajče s "pravou" chutí dám vědět! Mirek