Zdravím, zaujímam sa o prežitie v prírode bez pomoci civilizovaného sveta.
Rozoberám tému čo najlepšej formy stravovania. Dospel som k názoru, že najvýnosnejším, najúspornejším a najmenej rizikovejším zháňaním potravy je práve pestovanie. Medzi najvhodnejšie druhy zeleniny na toto pestovanie som určil: TEKVICU HOKKAIDO, MRKVU, PETRŽLEN, KVAK, VODNICU, ZEMIAKY a ORECH pretože sú kalorické a relatívne skladné po celý rok až na ďalšie vegetačné obdobie. Ak poznáte ďalšie vhodné typy, rád si ich vypočujem...
Práve čo sa týka skladovania, chcel by som vedieť od Vás, ktorí už máte nejaké skúsenosti, ako by ste skladovali túto zeleninu (i orech) voľne v prírode, aby Vám vydržala až na druhý rok.
Počul som, že mrkva by sa mohla skladovať v debničkách - resp. v taške naplnenej vlhkým riečnym pieskom. Mohli by sa takto skladovať aj ostatné menované potraviny?.. Alebo čo tak kopa sena prikritá fóliou do ktorej sa uložia tekvice, aby sa zabránilo premrznutiu potraviny? Tiež by sa tak mohli skladovať aj ostatné potraviny?.. Ale to sú len také moje útržky, rád si rady vypočujem od skúsenejších...
PS: Berte v úvahu teplotu zimného obdobia okolo -20 až -30 °C.