|
Dýňoviště 2015 + 2016
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 28.7.2016 13:03
Nejvíce-celoplošně zasažené listy padlím odstranit-ostrým nožíkem nebo nůžkami, mě se osvědčuje ponechat kousek řapíku-cca 5cm. Stejně zacházím i s usychajícími. Zlepší se cirkulace vzduchu v porostu, zmenší se nebezpečí hniloby plodů, zpřístupní se hmyzu cesta k novým květům... SPCH
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 28.7.2016 13:21
Nevím, jak velké zkušenosti má Paní, nebo Slečna Eva s pěstováním tykví, jaké má stravovací návyky, chutě, jestli vaří ona, partner, vaří-li, tak komu-jen sobě, miminku, seniorům...?Je dobré si vyzkoušet- z různě velkých plodů, v různé růstové a zralostní fázi-nebýt přehnaně úzkostná a být ODVÁŽNÁ! Prostě a jednoduše-jiná zralost je vhodnější pro okamžitou spotřebu, jiná pro odloženou -např.za 2týdny a zase jiná pro dlouhodobé uskladnění, pro různé pokrmy-přičemž cílový rozměr plodu může být totožný. SPCH
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6497) - 9.135 (?), 28.7.2016 14:18
Nevím, já dýně moc nepěstuju, ale podle mne je to jen vláknina s vodou. Ostatně jako většina zeleniny. Osobně pěstuju jen cukety a patizony, sklízím malé plody, přidávám do všeho kam se hodí, do leča, směsí na těstoviny, buřtguláše, ratatouile a podobně. Polívka mně nezaujala. Na smažení trochu větší a hlavně patizon, tam jakýsi náznak chuti je. Nejhorší je, když nějakému nešťastníkovi darujete = vnutíte tříkilovou cuketu. Nejprve mu způsobíte manželskou krizi, neb se doma zhádají co s tím, manžel by to vyhodil hned, manželka sní o kompotu, džusu a jiných laskominách. Protože nemají čas, přenášejí to postupně z lednice do špajzu, ze špajzu pod schody, pak pod stůl na verandě a když na to nezapomenou, za měsíc to stejně skončí v kompostu, nebo popelnici. Takže doporučuju sklízet mladé, jakmile to přeroste, nemilosrdně vyhodit a nestresovat se co je to matrjálu a co by se z toho dalo...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7
|
|
|
3 signály, že jsou ředkvičky připraveny ke sklizni ze zahrady
Většina z nás má ráda, když jsou ředkvičky trochu pikantní a 100% křupavé. Problém je v tom, že rost...
15 nejprodávanějších benzínových sekaček na trávu
V současné době, kdy mnoho domácností usiluje o perfektně upravený trávník, hraje klíčovou roli výbě...
Co s odkvetlými tulipány + fotografie od našich čtenářů
Většina tulipánů už odkvetla, ale ohlédněme se za těmi nejhezčími, které s námi čtenáři sdíleli, a z...
Trendy ze sítí 18. týden – malé zahrady
V 18. týdnu se zaměřujeme na inovativní přístupy k malým zahradám, které se stávají stále oblíbenějš...
Grilovací sezóna: nápady na venkovní grilovací stanice
Grilovací sezńa je tady, takže je čas rozdělat gril a začít vařit venku! Pokud však vaše venkovní gr...
|
|
|
|