|
Zakalená slivovice
|
|
|
|
host - 132.161 (?) 18.12.2016 11:58
Ano, nepovedené výrobky ze svého okolí jsem skutečně nikdy nepředělával takže s tím jsem zkušeností neměl. A nedělal bych to ani teď. Z nejrůznějších, snad snadno pochopitelných důvodů...
*
Ale s výrobky nepovedenými, vlastními mám velké zkušenosti bohaté a letité.
A ty mně naučily, že pokud se nějaký běžný destilát kalí, je něco špatně v technologii výroby v které je třeba něco změnit, naučit se ji, nebo věnovat se nějakému jinému koníčku.
*
Číření je v domácích podmínkách celkem dobře použitelné pokud se ví čím a jak na které zákaly jít. Ale i tak s tím jsou prakticky, hlavně při různorodé výrobě velké problémy - nic nefunguje různorodě na vše..
Nejlepší je samovolné, gravitační, ale ty jsou spíše použitelné u maceračních likérů než u narušených destilátů.
*
Ale "domácí filtrace" bez potřebného vybavení je úplná šílenost použitelná jen v "laboratorních" podmínkách. Á nepomůže v tom směru ani fa. Filtrace Bílek.
Velmi časově náročné to je, zjednodušeně napsáno.
*
Destilace velmi siličnatých kvasů, nebo průtahových, je už o něčem jiném a bylo by to už mimo téma...
Rafael.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 16, 17, 18
|
|
|
|
host - 132.161 (?), 18.12.2016 11:58
Ano, nepovedené výrobky ze svého okolí jsem skutečně nikdy nepředělával takže s tím jsem zkušeností neměl. A nedělal bych to ani teď. Z nejrůznějších, snad snadno pochopitelných důvodů...
*
Ale s výrobky nepovedenými, vlastními mám velké zkušenosti bohaté a letité.
A ty mně naučily, že pokud se nějaký běžný destilát kalí, je něco špatně v technologii výroby v které je třeba něco změnit, naučit se ji, nebo věnovat se nějakému jinému koníčku.
*
Číření je v domácích podmínkách celkem dobře použitelné pokud se ví čím a jak na které zákaly jít. Ale i tak s tím jsou prakticky, hlavně při různorodé výrobě velké problémy - nic nefunguje různorodě na vše..
Nejlepší je samovolné, gravitační, ale ty jsou spíše použitelné u maceračních likérů než u narušených destilátů.
*
Ale "domácí filtrace" bez potřebného vybavení je úplná šílenost použitelná jen v "laboratorních" podmínkách. Á nepomůže v tom směru ani fa. Filtrace Bílek.
Velmi časově náročné to je, zjednodušeně napsáno.
*
Destilace velmi siličnatých kvasů, nebo průtahových, je už o něčem jiném a bylo by to už mimo téma...
Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 21.12.2016 19:52
Ano, nepovedené výrobky ze svého okolí jsem skutečně nikdy nepředělával takže s tím jsem zkušeností neměl. A nedělal bych to ani teď. Z nejrůznějších, snad snadno pochopitelných důvodů...
No vidíte, každý hold děláme to své. Zdraví PŠ
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 150.44 (?), 22.12.2016 1:23
Ano, někdo z patriotismusu po svých předcích, jako součást folkloru, někdo to má jako koníčka, někdo si chce vyrobit něco fact kvalitního co si běžně dovolit nemůže koupit a tak...
Zdraví Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 236.138 (?), 22.10.2019 14:19
Zakalování jakéhokoliv destilátu je vždy znakem toho, že se stala někde chyba, třeba použití tvrdé vody. Děje se Vám to ve všech případech nařeďování koncentrátu nebo jste se s tím setkal prvně.slosar-petr@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
< 16, 17, 18
|
|
|
|
|
|
|