Ano, nepovedené výrobky ze svého okolí jsem skutečně nikdy nepředělával takže s tím jsem zkušeností neměl. A nedělal bych to ani teď. Z nejrůznějších, snad snadno pochopitelných důvodů...
*
Ale s výrobky nepovedenými, vlastními mám velké zkušenosti bohaté a letité.
A ty mně naučily, že pokud se nějaký běžný destilát kalí, je něco špatně v technologii výroby v které je třeba něco změnit, naučit se ji, nebo věnovat se nějakému jinému koníčku.
*
Číření je v domácích podmínkách celkem dobře použitelné pokud se ví čím a jak na které zákaly jít. Ale i tak s tím jsou prakticky, hlavně při různorodé výrobě velké problémy - nic nefunguje různorodě na vše..
Nejlepší je samovolné, gravitační, ale ty jsou spíše použitelné u maceračních likérů než u narušených destilátů.
*
Ale "domácí filtrace" bez potřebného vybavení je úplná šílenost použitelná jen v "laboratorních" podmínkách. Á nepomůže v tom směru ani fa. Filtrace Bílek.
Velmi časově náročné to je, zjednodušeně napsáno.
*
Destilace velmi siličnatých kvasů, nebo průtahových, je už o něčem jiném a bylo by to už mimo téma...
Rafael.