|
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár
|
|
|
|
host - 151.252 (?) 27.1.2011 18:48
Celkem se divím že si někdo koupí nebo postaví destilační přístroj na přerušovanou dvojnásobnou destilaci, však jich je také hodně v inzerátech k opětovnému prodeji)))
Destilát má při přerušované destilaci většinou horší hrubou vůni a chut a pokud to palič vychytá, tak s tím je stejně práce.Vypálit poprvé x kotlů kvasu aby získal potřebné množství lutru na 2. pálení.
Myslím že lidem co přemýšlí, lépe vyhovuje dobře navržená a sestavená rektifikační náplnová kolona a navíc je i výrazně levnější než masa materiálu mědi a nerezu u starých přerušovaných systémů a ještě k tomu na pevná paliva a už jen ty obrovské chladiče... a ten smrad.Pěkně zandám kvas a jedu na hotový destilát velmi jemné chuti, bez nějakého přerušování a zandávání lutru.
Ted jsem koukal na různé inzeráty na destilační kotle a všechny byly na přerušovanou destilaci a k tomu ještě výtečníci měli tak "odborně" provedenu trubku (vývod z kotle-parního domu)že místo aby šla pod určitým úhlem od kotle nahoru, tak naopak jí měli ostře dolů k chladiči.Holt se výrobci pak chlubí kolik litrů jim teče za hodinu, ale ta "kvalita" lutru a pak destilátu... od takových odborníků máte v destilátu vše i to co tam nepatří... jeden tam má dokonce 250L nerez kotel místo "naplocho" provedený na výšku))) zkrátka vzal tlakovou nádobu a udělal z ní destilační kotel dvakrát tak vysoký co široký)))
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
host - 37.89 (?), 14.11.2016 9:22
Hezký den, měl bych na vás prosbu, jedná se o radu s druhou destilací. Lutr ohřívám v laboratorním skle na přímém plameni z plynového hořáku. Pod sklem mám ještě kovovou síťku na rozložení tepla. Regulace teploty je velmi jemná. Mám, ovšem nevysvětlitelný problém s kterým bojuji. Velmi často se stane, že při destilaci, kdy lutr jemně bublá (velmi malé až střední bubliny), vznikne u dna velká bublina, o velikosti několika centimetrů, která naruší doposud klidný průběh destilace. V tu chvíli vznikne v destilačním zařízení větší tlak, okamžitě naroste teplota par vystupujících z chladiče a začne téct velké množství destilátu, bohužel už nevalné chuti, protože teplota par přesáhne v tu chvíli 81°C. Nevím jak je to možné, kde je chyba. Také jsem zkoušel ubrat plyn, ale velkých náhodných výronů bublin jsem se stejně nezbavil. Není to časté, ale několikrát do hodiny k tomu dojde a zkazí to celou destilaci. Chystám se na pálení v lázni, ale mám strach, že se to bude opakovat. Chtěl bych vědět co to je a proč se to děje. Pokud někdo víte, dejte prosím vědět. Předem dík za radu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 233.33 (?), 14.11.2016 17:16
Jo, utajený var chemici dobře znají. Dochází k němu hlavně při místním ohřevu čistých kapalin ve skleněných baňkách.
(Ale může překvapit "zajímavými opařeninami" i v kuchyni - v mikrovlnce nebo na indukčním ohřevu).
*
Při zahřátí kapaliny na bod varu někdy dochází k nerovnoměrnému vyvíjení par. Páry se uvolňují nárazově, nebo může dokonce dojít k přehřátí kapaliny nad bod varu aniž kapalina viditelně vře. Tento jev se nazývá utajený var. V kapalině se nahromadí energie a při náhlém prudkém vývinu páry může dojít k vystříknutí kapaliny nebo i k roztržení nádoby. Utajenému varu se brání tak, že se do kapaliny před destilaci vloží varné kamínky z inertního a porézního materiálu. Při míchání nebo ohřevu v lázni varné kamínky nejsou nutné.
Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 125.1 (?), 23.5.2017 20:10
Pozor!! Na utajený var jsou háklivé čisté destiláty 2D,3D, a pod. Ukládá se energie a ta se během zlomku vteřiny uvolní (může rozbít baňku nebo vychrstnout z kotle-následuje výbuch, požár a vyšetřování hasičů. Kromě ucpání peckou je to jediná cesta k pohromě. Spolehlivé řešení kuličky skla-malinké-nebo střepy z bezpečnostního skla. Čisté, snadno omyvatelné, věčné. Ve štěrbině mezi kuličkou a dnem vzroste teplota a var se spustí. Hodně štěstí - Hora.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.252 (?), 27.1.2011 18:48
Celkem se divím že si někdo koupí nebo postaví destilační přístroj na přerušovanou dvojnásobnou destilaci, však jich je také hodně v inzerátech k opětovnému prodeji)))
Destilát má při přerušované destilaci většinou horší hrubou vůni a chut a pokud to palič vychytá, tak s tím je stejně práce.Vypálit poprvé x kotlů kvasu aby získal potřebné množství lutru na 2. pálení.
Myslím že lidem co přemýšlí, lépe vyhovuje dobře navržená a sestavená rektifikační náplnová kolona a navíc je i výrazně levnější než masa materiálu mědi a nerezu u starých přerušovaných systémů a ještě k tomu na pevná paliva a už jen ty obrovské chladiče... a ten smrad.Pěkně zandám kvas a jedu na hotový destilát velmi jemné chuti, bez nějakého přerušování a zandávání lutru.
Ted jsem koukal na různé inzeráty na destilační kotle a všechny byly na přerušovanou destilaci a k tomu ještě výtečníci měli tak "odborně" provedenu trubku (vývod z kotle-parního domu)že místo aby šla pod určitým úhlem od kotle nahoru, tak naopak jí měli ostře dolů k chladiči.Holt se výrobci pak chlubí kolik litrů jim teče za hodinu, ale ta "kvalita" lutru a pak destilátu... od takových odborníků máte v destilátu vše i to co tam nepatří... jeden tam má dokonce 250L nerez kotel místo "naplocho" provedený na výšku))) zkrátka vzal tlakovou nádobu a udělal z ní destilační kotel dvakrát tak vysoký co široký)))
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 164.4 (?), 18.2.2012 8:17
trafoolej je lepší, pokud máte na to už hotové finální provedení kotle a nebudete obsah kapaliny přelévat a nosit, prostě manipulovat, je do určité hranice nehořlavý a dlouho drží teplo, voda se odpařuje, vlhké zdi a stále dolévat-studenou nebo alespoň předehřátou má za následek ochlazení kotle a opoždění náběhu správné teploty
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
|
|
|
|