Kvalita domacej palenky



Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?)
6.12.2016 6:13

Máte hotovo, při měřeni zbytkových cukrů refraktometrem Vám to pod 4 Brix už neklesne (neskvasitelné cukry).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12   
                     
host - 73.15 (?), 1.12.2016 7:18

Potvrzuji zkušenost s prvním litrem. Pálil jsem již ve třech pálenicích(severní morava) a nikdy nebyl problém s oddělením prvního litru(v jedné automaticky a ve dvou na vyžádání). Taky ukončení destilace na naše vyžádání bez problému...

Petr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 130.7 (?), 2.12.2016 10:36

Protože se moje zkušenosti s přípravou kvasů dají spočítat na prstech 1 ruky, zeptám se na jinou věc a to ukončení kvašení. Mám jablka v místnosti s cca 16-17 st. C a objednán jsem na půlku ledna. Mám kvas přemístit do chladnější místnosti? Mohu si vybrat různé s teplotami kolem 15, 10 či sklep s 2-5 st. C. V současnosti uplynul asi měsíc od ukončení bouřlivého kvašení, kvas krásně voní kořalkou, deka čistá, nebublá nic. Zbytkový cukr nemám čím měřit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.32 (?), 2.12.2016 11:05

Nechal bych to tam kde to máte a nehýbal bych s tím.

Kupte si cukroměr 0-10 a změřte zbytkový cukr.

Poté doporučíme co dál!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.138 (?), 2.12.2016 12:41

Jablečné kvasy obvykle kvasí 10 týdnů při této teplotě. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 130.7 (?), 2.12.2016 13:51

Cukroměr asi nebude k zahození. Horší bude odebrat ze dna nádob přes deku a vrstvu pomletých jablek kapalnou fázi. Snad zkusit odsát hadičkou? A je pravděpodobné, že obsah cukru bude v jednotlivých vrstvách mače shodný??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 100.59 (?), 5.12.2016 22:00

Zbytkový cukr v jablkách+ pár přidaných hrušek dle refraktometru 4,5 až 5 předpokládám %hm. Co dál? Stále v místnosti se 17st C.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 5.12.2016 22:53

Zhasíná svíčka?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 6.12.2016 6:13

Máte hotovo, při měřeni zbytkových cukrů refraktometrem Vám to pod 4 Brix už neklesne (neskvasitelné cukry).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 100.59 (?), 6.12.2016 7:53

Ale objednán jsem až na půlku ledna. Jablka by se zlomit neměla, mám dát kvas do studeného sklepa? Svíčku jsem nezkoušel...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.32 (?), 6.12.2016 11:09

Ano kvas dejte zakrytý víkem do chladného sklepa, pozor na mráz.

Ať se dílo v lednu zdaří!

Já osobně bych ještě měsíc a půl nevydržel nečekat a objednal bych se třeba do jiné pálenice na příští týden o vesnici dál.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika