Kvalita domacej palenky



Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 100.59 (?)
5.12.2016 22:00

Zbytkový cukr v jablkách+ pár přidaných hrušek dle refraktometru 4,5 až 5 předpokládám %hm. Co dál? Stále v místnosti se 17st C.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12   
                     
host - 73.15 (?), 1.12.2016 7:18

Potvrzuji zkušenost s prvním litrem. Pálil jsem již ve třech pálenicích(severní morava) a nikdy nebyl problém s oddělením prvního litru(v jedné automaticky a ve dvou na vyžádání). Taky ukončení destilace na naše vyžádání bez problému...

Petr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 130.7 (?), 2.12.2016 10:36

Protože se moje zkušenosti s přípravou kvasů dají spočítat na prstech 1 ruky, zeptám se na jinou věc a to ukončení kvašení. Mám jablka v místnosti s cca 16-17 st. C a objednán jsem na půlku ledna. Mám kvas přemístit do chladnější místnosti? Mohu si vybrat různé s teplotami kolem 15, 10 či sklep s 2-5 st. C. V současnosti uplynul asi měsíc od ukončení bouřlivého kvašení, kvas krásně voní kořalkou, deka čistá, nebublá nic. Zbytkový cukr nemám čím měřit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.32 (?), 2.12.2016 11:05

Nechal bych to tam kde to máte a nehýbal bych s tím.

Kupte si cukroměr 0-10 a změřte zbytkový cukr.

Poté doporučíme co dál!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.138 (?), 2.12.2016 12:41

Jablečné kvasy obvykle kvasí 10 týdnů při této teplotě. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 130.7 (?), 2.12.2016 13:51

Cukroměr asi nebude k zahození. Horší bude odebrat ze dna nádob přes deku a vrstvu pomletých jablek kapalnou fázi. Snad zkusit odsát hadičkou? A je pravděpodobné, že obsah cukru bude v jednotlivých vrstvách mače shodný??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 100.59 (?), 5.12.2016 22:00

Zbytkový cukr v jablkách+ pár přidaných hrušek dle refraktometru 4,5 až 5 předpokládám %hm. Co dál? Stále v místnosti se 17st C.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 5.12.2016 22:53

Zhasíná svíčka?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 6.12.2016 6:13

Máte hotovo, při měřeni zbytkových cukrů refraktometrem Vám to pod 4 Brix už neklesne (neskvasitelné cukry).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 100.59 (?), 6.12.2016 7:53

Ale objednán jsem až na půlku ledna. Jablka by se zlomit neměla, mám dát kvas do studeného sklepa? Svíčku jsem nezkoušel...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.32 (?), 6.12.2016 11:09

Ano kvas dejte zakrytý víkem do chladného sklepa, pozor na mráz.

Ať se dílo v lednu zdaří!

Já osobně bych ještě měsíc a půl nevydržel nečekat a objednal bych se třeba do jiné pálenice na příští týden o vesnici dál.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika