Trvanlivost vlašáků



host - 157.239 (?)
10.11.2016 13:09

Rozlousknout, prohlédnout, očichat, ochutnat-přesně v tomto pořadí-trojku a čtverku v případě pochyb vynechat, SPCH.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 236.97 (?), 10.11.2016 12:52, zobrazeno: 4377x

Mám doma od loňského roku nevyloupané vlašáky, které jsem bohužel neuložila do tmy ani chladu. Jakou teplotu snesou, aby se po vyloupání mohly konzumovat?

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 10.11.2016 13:07

Normální pokojovou několik let. Nikdy jsme neměli problém s kvalitou starších ořechů, které byly 2,3 roky v bedýnce v kuchyni.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 236.97 (?), 10.11.2016 13:21

Děkuji za radu, bohužel ale byly na terase i přes léto, kdy byla teplota vyšší.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 157.239 (?), 10.11.2016 13:09

Rozlousknout, prohlédnout, očichat, ochutnat-přesně v tomto pořadí-trojku a čtverku v případě pochyb vynechat, SPCH.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 11.36 (?), 10.11.2016 13:45

Což o to, vlašáky vydrží v podstatě neomezeně, konzumovatelné jsou v dlouho. Ale já podle chuti ořechy usušené nyní od těch před rokem poznám. Tuk v jádrech není minerální olej, podléhá degradaci. Jedovaté staré ořechy nejsou, ale lahůdka taky ne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 10.11.2016 14:16

Já poznám rozdíl pouze mezi čerstvým a nečerstvým. Jestli má ořech měsíc nebo 2 roky nerozeznám. Nemluvě o tom, že je požívám téměř vždy jen v nějakém pečeném koláči, takže šance není už vůbec. smiley

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 189.156 (?), 10.11.2016 16:33

Je důkežité v jakých podmínkách jsou skaldované. Ideálem je chladno a sucho, pak mohou vydržet kvalitní i několik roků, jakkoliv jejich chutové vlastnosti se mění. Při skladování v pokojové teplotě může být do roka a do dne po nich- sežluknou. Záleží samozřejmě o jaký typ ořešáků se jedná, křapáče vydrží nejméně. Tolik aspon letité zkušenosti letitého pěstitele a konzumníka ořechů...

           Ing. Fidla

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika