výběr tlakové myčky



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 4.243 (?) 
25.3.2009 9:54

Roberte prosím K 620 normálně jede ale netlačí vodu. Jen jí proteče to co dodá vodovod. řád.Poslední použití bez problému při dalším vzítí už netlačila. Mohlo by jít o netěsnost těch obvodových vícehranných těsnění asi v hlavě, které oddělují vodovod od vysokotlaku? Sanétr a ostatní nečistoty jsem odstranil a vyčistil olej nevylil. Kde ještě hledat případnou chybu? Půjde asi o závadu vyplívající z desetiletého provozu. Nic anomálního se před poruchou nestalo i připojení vody z vodovod. řadu je stále přes filtr. Na co se ještě zaměřit? Díky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.150 (?), 25.3.2009 10:01

mám zájem o levnější typy, ale aby tam byl ohřev, máte někdo zkušenosti?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 48.191 (?), 25.3.2009 15:03

Pro p. 4.243, pokud strojem pouze prochází voda (předpokládám, že pohyb pístů při sejmuté hlavě máte zkontrolovaný) jsou 2 možné závady:

1. v hlavě čerpadla jsou 3 sací a 3 tlakové ventily - tyto musí dokonale těsit, většinou je v sedlech nasátý písek, uvolněná guma z přívodní hadice a td.

2. chyba na regulačním pístu (netěsnost, vychzené sedlo a td.).

V domácích podmínkách opravíte pouze ventily (těsní dole o-kroužkem, který musí být v pořádku).  Do jakékoli rozborky regulačního, vypínacího pístu, nebo chemického ventilu se nepouštějte, věřte mi, že jakákoli oprava by byla spíše náhoda a raději stroj odvezte do servisu (solidní servisák Vám poradí jestli má stroj cenu udržet při životě).

Na Váš dotaz ohledně vodních (tlakových) manžet - většinou nezpůsobují ztrátu tlaku ani při vychození, napřed začnou propouštět při provozu vodu - to je zpozorovatelné pod strojem (kape z něj voda) a v tuto chvíli se mají měnit (voda se dostává neúměrně na gufera, ty ji pustí do olejové části a následuje po nějaké době zadření), ale praxe je jiná a můžu Vám říct, že pokud nejsou úplně napadrť, tak je většina lidí nemění právě proto že tlak nijak významě neklesl.

Pro Tondu Ch - nejlevnější profesionální stroje s ohřevem se pohybují těsně pod 60.000,- kč + DPH, vím, že fungují stroje s ohřevem ještě v cenové hladině cca 40.000,- Kč (mám zkušenosti poměrně kladné s těmito levnými stroji s ohřevem od fy. Lavor), ale záleží co od těchto strojů čekáte, určitě nejsou určeny do např. autodopravy, byť malé, nehledě na to, že já v této cenové hladině čas od času prodávám repasované profi stroje. Pokud jste chtěl něco ještě levnějšího, tak bych Vám to spíš nedoporučil. Robert

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.243 (?), 25.3.2009 16:19

Děkuji za odpověď Roberte. V oleji nebyl ani náznak vody. Ventilky jsem očistil pružiny na nich jsou jak nové krásně lesklé asi nerez nebo co. O kroužků jsem si nějak nevšiml - omrknu. Asi si nerozumíme ohledně toho těsnění, taky se nedivím, protože to nedovedu dobře popsat. Jde o těsnění myslím v horním dílu a je v drážce. Tedy obě jsou v drážce. Jedno těsní jakoby po obvodě a to druhé - menší těsní taky po obvodě, ale každé jakoby svoji sekci. Nejde o O kroužky v drážkách jako dole u pístrů a oleje, kde je O kroužek, ale těsnění má hranatý průřez.
Osobně si myslím, že půjde o drobnější závadu jen na ni přijít. Oprava v servisu by asi i vzhledem ke stáří stroje byla neekonomická. Snad se mi "zadaří".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 86.60 (?), 26.3.2009 9:02

Dobrý den, když sundáte hlavu,  pokud Vás dobře chápu, tak vidíte šachty pro pohyb pístů a v nich je zapuštěno to těsnění (to jsou ty manžety) a kolem techto šachet je ještě jedna drážka na o-kruh, který těsní vlastní pracovní část pístů. Před tlakovou manžetou může být ještě stěrací, nebo distanční kroužek a za manžetou (pokud Vám to při rozborce nezůstalo v těle) bývá držák gufer. Nicméně pokud stroj má v pořádku ventily a při připojení na vodovodní řád (nemusíte pouštět stroj) z něj někde neteče voda, tak je chyba buď v regulačním pístu, nebo ve ventilu by-passu a nemusíte se trápit těsněním. Bohužel nemám na tento stroj rozkres, tak by mě víc pomohla aspoň fotka. Regulační píst najdete na hlavě čerpadla (pokud má stroj vypínání, tak je to pod tím mikrospínačem) a ventil by-passu najdete při sundání hlavy někde u sacích ventilů (při vstupu vody) a bývá to sedlo, kulička a pružinka. Regulační píst musí těsnit v těle a ventil baj pasu musí mít v pořádku pružinu a kulička musí těsnit na sedle. Robert

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 4.243 (?), 26.3.2009 11:19

Dobrý den, nejde vůbec o nějaká těsnění v šachtě pístků. Tam jsou celkem tři kusy těsnících a vodících prvků na jednu šachtu včetně něčeho co se podobá guferu. To mám zmáklé a problém bych zde nehledal. Mnou popisované těsnění je víše a možná že na té hlavě, je v drážce a funguje jak přírubové těsnění a těsní při dosednutí na následující díl, jen jsou tam dvě jako by těsnily každá svoje oddělení. Ono totiž to čerpadlo se skládá ze tří částí a nejde oddělat jen hlava a pak další díl a další, protože na to od motoru z prostoru oleje tlačí pružiny pístů a při povolování se to an blok zvedá. Teprve až se zcela vyšroubují a odstraní šrouby lze to celé dělit. A teď si uvědomuji ty mnou popisovaná těsnění těsní "něco" mezi vrchním a prostředním dílem.
Je mi jasné, že tímto způsobem komunikace cokoli opavovat je problém. Chtěl bych vám ale poděkovat za ochotu vůbec komunikovat a za nasměrování k možným příčinám. Objednal jsem si ta dvě těsnění co se snažím popsat, protože se mi zdají vadná, vymačkaná a už neschopná tesnit při dotažení dalšího dílu na sebe, protože nepřečnívají "přes" po přiložení "pravítka". Nebudu s tím dělat žádnou vědu - podaří se podaří, nepodaří se bude nová. Servis by zřejmně zdvojnásobyl její soušasnou hodnotu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 235.126 (?), 26.3.2009 12:05

Máte na 100% na mysli těsnění vstupu vody z hlavy do těla čerpadla. Platí pořád poučka, že pokud ze stroje neteče voda tak je závada jinde, jak jsem už napsal (regulační píst, vypínací píst by-pass).

Pokud by byla závada v těsnění, tak by se to začalo projevovat postupným únikem vody, nebo by jste musel najít něco prasklého, ale pokud stroj přestal fungovat naráz a neteče z něj voda bude to jinde než ve vymačkaném těsnění. Přeji Vám úspěch a když tak dejte vědět. Robert

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 48.130 (?), 27.3.2009 7:57

Závada je zcela určite v "zakouslém" tlakovém ventilu, který u K 620 má za úkol kromě vypínání motoru při vypnutí pistole hlavně přepouštění tlaku. Pokud tento ventil nepracuje tak, jak má, nedojde k natlakování systému. Oprava tohoto stroje se v každém případě vyplatí (nemůže stát více, jak 1.500,- s DPH). Je to ten ventil o velikosti cca 5 cm ze kterého čouhá asi tří centimetrová "tyčka", která vede do spínací elektonické skříně.  Ten je nutno vyndat ven a promazat silikonovým tukem. René

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 180.197 (?), 26.3.2009 20:24

Tak jsem dnes také koupi K 7.20 za 8.490,- Kč. Zřejmě jsem našel stejného prodejce jako vy.

Jinak jsem si koupil prodlužovací hadici, 10m za 1.900,- a tu půjdu zítra vrátit, našel jsem na síti řadu levnějších, 8m za 1000,- Kč.

Díky za rady.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 48.130 (?), 27.3.2009 7:59

Dobrý kup.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika