Zkušenosti z řetězovou pilou na akumulátory



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
host - 156.239 (?) 
12.6.2012 5:14

Blbá rada bohužel přínosem není, je to spam. 156 nekazíte obchod, nikde nic neprodávám, z toho důvodu je mi jedno o jakou jde značku, zajímá mě kvalita. Je vám jedno jakou pilu si koupí, hlavně když to bude dolmar, je mi to jasné. Jistotu o tom kolik baterka vydrží cyklů a kolik pořeže za pár let nemáte, ale už předem hodnotíte = trapné cucání z prstu. Když jsem mluvil o 5 letech, bylo tím myšleno provoz profíka, co bude používat pilu každý pracovní den, dřevorubec v lese mění pilu co 3 roky a nechápu co je na tom špatného si po 5 letech koupit novou baterii, která v té době už bude lacinější. Benzín do pily+olej do benzínu stojí také peníze, takže cena baterie se kompenzuje palivem. Aku pila je bezvadná věc, řežu s ní nejvíc ze všech pil a vy pokud nemáte zkušenosti s provozem a nedokážete si představit k čemu by vám byla, neměl by jste přesvědčovat sám sebe po diskuzích jak jste z ní nebyl nadšen, ale doma pod fousy. Je to úplně stejné, jako bych já přesvědčoval všude po diskuzích, že je elektrická pila k ničemu a pomalá, když já ji nemám, neznamená to, že pro ostatní nebude OK. Kdo nemá les a má jen zahradu, tomu klidně taková husa 436Li královsky postouží a stačí, nemusí jezdit pro benzín, nemusí nic míchat, nemusí si hlídat čerstvost paliva, prostě za slušný peníz dostane dobrý stroj.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 217.24 (?), 12.6.2012 5:47
Tak potom je jasné, co řežete, když akupilou řežete nejvíc a potom nechápu na co máte 560? Kdybyste zkusil ruční ocasku, možná by to byla vaše nejpoužívanější pila ta nepotřebuje benzín ani olej. Mě na zakrácení střešních latí stačí a to v takové pozici, že se tam s vaší akupilou v 1 ruce nedostanete a jiné dřevo, na to akupila je pomalá drahá hračka ve srovnání s el nebo benzínovými pilami.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.239 (?), 12.6.2012 20:36

560 mám na těžbu větších stromů a sousedům když dovezou klaďák, ne každý řeže 90cm buky el. pilou jak to děláte vy, ale věřím vám, že to dáváte bezproblémů a je to pro vás 10minutová záležitost smiley

Už jsem vám jednou psal, že i když se jedná o aku pilu, s daným řetězem a rychlostí 20m/s pomalá rozhodně není, spíše naopak, cena je odpovídající, když si odečtete akumulátor a nabíječku, dostanete se na cenu hobby pily.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 217.7 (?), 12.6.2012 21:04

Možná se vyjádří tazatel, vy už zítra budete tvrdit, že jste akupilou pořezal i klaďák. Já jsem el pilou pořezal 90 cm na 4 kusy naštípaný buk. To bylo ale el pilou, ne hračkou, které si vy můžete koupit 3 za měsíc, potom je celkem pochopitelné, že po ztrátě výkonu aku si bez výčitek koupíte nové akumulátory. Tolik k vám, tazateli jsem akupilu nerozmlouval, jen jsem upozornil na nevýhody aku nejen pil. Jestli je ochoten si ji koupit, tak to udělá a je to jen jeho věc. Ale každý, kdo si toto přečte se alespoň zamyslí nad vhodností takové investice. Mmch zapoměl jsem upřesnit, proč jsem doporučil MSA 160. Stihl má aku program, kde lze využít příslušenství pily (akumulátory a nabíječku) na další přístroje. Je celkem předpoklad, že kdo chce mít aku přístroj, tak jej mohou oslovit další přístroje a širší využití investice. To ale nemění nic z toho, co jsem k tomu napsal. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 142.242 (?), 12.6.2012 23:19

Využití jednoho akumulátoru pro více strojů má i Husqvarna. Foto např. vyžínače je ve vlákně pila Oregon.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.239 (?), 13.6.2012 2:32

Na adekvátní dřevo si beru adekvátní pilu a jestli dovolíte, zůstanu u 560XP, než u pořádné pily ideální na 90cm buky. Ten program o kterém mluvíte má i Bosh a má ho i Husqvarna a další značky také, takže není žádný důvod Stihl upřednostňovat z tohoto důvodu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 211.20 (?), 13.6.2012 7:07
V čem máte problém? :-) Já jsem (ne) doporučil MSA160, vy tvrdošíjně vychvalujete v podstatě akupilu za 20t, kterou byste příště koupil, ale nevíte kdo se ptá, tomu nutíte levnější a méně výkonnou 436. Máte evidentně problém s tím, že jsem, když už doporučil něco jiného. Co budete dělat, až další doporučí Bosch a Makitu?? Tazatele třeba zrovna osloví jejich pozitivní zkušenost :-).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.239 (?), 13.6.2012 13:08

Problémů je víc, hlavně v tom, že když se někdo zeptá na akupilu, doporučíte mu benzínovou dolmarku. Za další, pokud někdo držel a řezal se Stihlkou, 10 lidem už jsem ji ukazoval a předváděl, niko neřekl, že je to hračka, spíše naopak a kdo toto tvrdí, pilu v ruce na 100% nedržel, dokonce i servisák a prodejce HQ ji pochválil. Za další jak se snažíte shazovat tyto výrobky cenou, což jsem vám vyvrátil HQ 436Li, která drahá rozhodně není,  8400Kč je to naprosto parádní cena. Za další se snažíte přesvědčit, že to pomalu řeže, pokud chcete velkou rychlost řezu, 536Li XP řeže rychleji než všechny elektriky a hoby benzínovky. Za poslední doporučujete výrobek na základě použitelnosti aku v dalších výrobcích, ale nevíte, že to samé mají i ostatní výrobci. Tak s tím mám problém.   

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 209.158 (?), 13.6.2012 16:02
Problém je pouze jeden, že nejste schopen uznat, že je to drahá hračka na malou zátěž. Kde jsem doporučil benzínovou dolmarku místo akupily? Už vám to napsali několikrát, když vám docházejí argumenty, začnete vymýšlet, vycouvete. Přeji hodně pořezaných klacíků a co nejdelší výdrž akumulátorů, alespoň pár let. To se musí vyplatit 14t na klacíky a pořád nabíjet. Stačí se podívat na videa na youtube a to jsou demo se 100% baterií. Posuzuji řezání palivového dřeva, ne zahrádkáře, který potřebuje prořezat koruny stromků.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 111.215 (?), 13.6.2012 11:00

No len ten akumulátor a nabíjačku by ste odpočítať nemali, lebo bez nich je aku píla k ničomu... viem že niekto môže mať doma s iným náradím akumulátor aj nabíjačku ale zďaleka to nemusí byť takindecision ono celé to vaše porovnanie s odpočítaním ceny aku a nabíjačky je dosť divné... to keď od motorovej píly odpočítam motor tak som na cena kvalitnej ručnej píly... či nie? aj takto to môže niekto pochopiť... 

napr mám po ruke leták Dolmar kde je aku pila AS - 3626 LG jej cena je aktuálne 380 eur a akumulátor, ktorý tam je sa dá určite použiť na ostatné aku výrobky Dolmar - aku dúchadlo, vyžínač, plotostrih. Ale neviem či sa dá tento akumulátor použiť do nejakého el ručného náradia... nie som v tomto odborník ale asi niesad

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika