Zkušenosti s pilami Hecht



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 182.242 (?) 
3.8.2012 23:15

Je to tak, raději bych si koupil bedánku s plzničkou, než-li mít nervy, jestli se "pile" bude chtít řezat, nebo ne. Dál bych tu neztrácel čas psaním. Je to špatně, když je stroj rozbitý více z dílny, než před dílnou.  Roman

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 74.100 (?), 4.8.2012 8:50

J.S: Za 590 tj hod práce + hadička atd.

Pane J.S, kolik stojí hadička do pily? Tak Vám by bylo 550 na hodinu málo? Tak kolik vlastně berete na hodinu? Pochlubte se:) 

hadičku měníte hodinu? To jsou věci, to jsou věci?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 3.8.2012 21:21

Vsechno tj.vyborne, jen je vse od oleje, much je na tom, jak v nejparnejsim lete, nedari se je pochytat.Vyborna pila, koupe za 5-stovek, jen par hlupaku, kteri to jeste nevedi si kupuji znackove pily za tisice.Co vice psat.At vychytate mouchy a slape to.Moje pila za pet stovek nebyla, tj.fakt, ale slape a nepotrebuji mouchy chytat, ja tu potrebu fakt nemam.Dal tj.na kazdem.Ja v tom davno za sebe jasno mam.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 3.8.2012 21:08

Opravovat nariznuty kabel omotanim izolaci, myslim,ze to neni vykon hodny servisaka.Kabel by se mel vymenit za novy, tomu rikam oprava, skutecna a k necemu.Nemuze to stat svet a je to o necem.Kupovat za 500KC motorovou pilu je totalni zoufalstvi a vyhozene penize.Z meho pohledu, tedy,alespon vetsinou.Tak bohaty fakt nejsem. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 182.227 (?), 4.8.2012 9:49

Zajímavá diskuze a zajímavé myšlenkové pochody pana xx 74.100.Kdo zná kvalitu čínských šroubů a matic ten dávno ví, že žvýkačka bude držet lépe než čínský šroubek.Izolace na kabelech a hadičkách je tak asi stejné kvality, takže o praskliny určitě není nouze.Chudák opravář.Za dobrotu na žebrotu.Spíš bych ho pochválil, že dokázal Vaši pilu zprovoznit.

Cituji část Vašich příspěvků.
Takže pila vzhledově bez vady. Teď ještě kdyby řezala. Buď nastartuje napoprvé nebo vůbec nezávisle na vytažení sytiče.
Volnoběh seřídit vůbec nejde
Prasklá hadička od nádrže.
Povolený snímač elektriky.
Povolený karburátor.
Ulomilo se mi plastové táhlo sytiče.
Nedoléhá dobře kryt řetazu.
Další vada, že je to olejnička, jak si stěžují tady všichni. Dle mne olej jde někam kam nemá a do řetězu se dostane jenom část. Pila maže normálně, ale všude kolem olej.
Jak to, že Hechtka nedosáhne 3600 ot.?

Čínské výrobky mají jednu zvláštnost.Opraví se jedna věc, aby za dvě minuty bylo rozhašené zase něco jiného.A když se to dá opravit, je to štěstí, protože mnohdy se to opravit vůbec nedá. Viděl jste někdy třeba jejich ložiska?Divím se, že se ještě po hodině provozu točí.P

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.100 (?), 4.8.2012 10:39

Konečně jsme se dostali k trochu smysluplné diskuzi. Ne, ložiska své Hechtky jsem ještě neviděl. Zatím se točí. Až se točit přestanou, podívám se. Mohu vyměnit za česká ložiska ZKL nebo musí to být ložiska německá, případně švédská?

Pila jede, tak jdu řezat. Zatím se to dá opravit, pokud něco nefunguje

Hadička od nádrže vyměněna

Snímač elektriky jsem utáhl a ten karburátor taky. Byl to úkol pro cvičenou opici. Jen servisák to nedokázal. Nemyslím že neuměl. Myslím že to nedokázal schválně.

Plastové táhlo sytiče jsem nahradil vlastnoručně tvarovaným drátkem. Funguje to beze zbytku. Časem objednám u výrobce.

Kryt řetězu jsem upevnil drátkem, neřeším to. Pila není nová. Koupena je z druhé ruky. Kdoví jak k té deformaci došlo.

Olejnička: Ano, kape trochu víc. Zatím jsem to neřešil, protože mi pila maže. Podle mne je na vině chybějící těsnění. (Možná další kurvítko) Vyzkouším až budu mít více času. Olej nejde kam má, ale jde taky kam nemá. Mazací soustavou řetězu jsem se ještě nezabýval. Vyřešit to určitě půjde. Pak dám vědět ostatním uživatelům. V servisech nic neumí a já nevím jestli schválně nebo jsou opravdu tak blbí?

Zvažuji koupi nové pily stejného typu. Hecht 927. Tu původní si nechám na součástky anebo do zálohy. Po všech těch zkušenostech já osobně té pile věřím víc než všem servisákům dohromady. Přišel nový konkurent, ostatním se nelíbí, přirozeně.

Taky budu jednat se zástupci firmy Werco, až někdy pojedu přes Tehovec. Upozorním na situaci. Nevěřím už servisům Hecht, které zároveň prodávají pily jiných značek. Konflikt zájmů, mají motivaci sabotovat.

Co se týče servisáka, co mi pilu opravoval. Kritizuji anonymně. V Rožnově je pod Radhoštěm víc opraven motorových pil. Osobně já se mu vyhnu, anonymně kritizuji abych nekřivdil a nepoškodil i když několik kurvítek považuji za prokazatelné a úmyslné. Nicméně věřím, že Husqarny opravují dobře, ale ani tu Husqarnu tam určitě nepovezu. Jde o princip a důvěru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 182.227 (?), 4.8.2012 11:57

Už jsem někde psal něco podobného u tují z obchodních domů.Když si někdo koupí metrovou tuji v pochybné kvalitě za 60Kč, proč ne.Musí však počítat, že jich třeba dost po roce bude muset vyměnit.A nemusí se ještě svojí konečnou výškou do zahrady hodit.Když si někdo koupí levnou pilu na pár metrů ročně, taky proč ne.Musí však počítat, že s opravami může strávit docela dost času.A nemusí ji taky někdy opravit.Někomu to vadit nemusí.A je fakt, že docela dost lidí by si lepší pilu i koupili, ale na jinou pilu jednoduše nemají.P

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 210.30 (?), 4.8.2012 13:03
Netřeba další komentář, kupte si náhradní pilu 927 a bavte se. Já se svými pilami řežu, na bavení mám co chtějí opravit, nebo zachránit kamarádi a známí. Na hodinu beru kolik se domluvíme.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standam - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (471) - 128.254 (?), 4.8.2012 17:02

Zdravím, nedá mi jinak než zareagovat na podezíravost pana 74.100 jak si servisák připravuje u jeho pily další návštěvu v jeho servisu. Proboha pokud už tento krám vezmu a opravím, tak rozhodně s tím, že už ho nechci více vidět a né si připravit další závadu. Pane, pokud je ve Vašem městě více opraven a ti lidé se znají, tak věřte tomu, že už od nich nedostanete už ani svíčku. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 216.13 (?), 4.8.2012 18:49
A ještě toho dobrého servisáka, který z 3 pil udělá 1 a pořád bude mít připravené díly na průběžnou rychlou opravu. Teď vážně, nechci si z Vás utahovat, ale jak kdo začne, tak to nějakou dobu pokračuje. Co jako očekáváte, že budete s tou pilečkou řezat a kolik? Psal jste o náhradě silnějších a nesrovnatelně spolehlivějších pil. Je to sen, který se za 1090,- nesplní.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika