Pila nestartuje



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 56.206 (?) 
20.3.2014 15:57

A ještě:

Einhell
Einhell
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 41.172 (?), 20.3.2014 16:28
L příliš chudě nastavený dělá díru po přidání plynu, ale toto jste popsal až teď, vycházel jsem ze stavu, že je nastavení L v pořádku v rámci omezovačů. Mazání se dá snížit zdvihem otáčejícího se pístku. Tak ať modrá vosa dlouho bzučí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 56.206 (?), 20.3.2014 18:12

Já jsem právě netušil nic o historii stroje - chyběl startér, byly ulámané západky a vykousaná baňka primeru. Vodiče od vypínače ležely nezapojené pod víkem u karburátoru, plyn nezabíral, jelikož bowden nebyl uchycený v dorazu apod. Předtím se ve stroji někdo vrtal a prodán byl na Aukru jako zdroj ND (300,-), když jsem ale viděl nálepky jako nové a řetězku minimálně ojetou, přišlo mi, že víc zahřívala polici v garáži či zahradním domku, než řezala a tak jsem se rozhodl ji ušetřit. L jsem při ladění ještě přiškrtil, sice decentně, ale přece - volnoběh byl pořád vysoko a spínala spojka, dorazem T šel sice snížit, ale k rozepnutí došlo až skoro při zcela vyšroubovaném dorazu. Tak jsem ho zase kousek vrátil a zvýšené otáčky přiškrtil L-kem až ke zpomalení, díru po přidání plynu jsem pak mazal opětným uvolňováním L a rozepnutou spojku držel korigováním T. Nakonec se povedlo najít ten správný kompromis (otáčkoměr nemám, ale podle zvuku by to mohlo být) mezi stojícím řetězem, pravidelným volnoběhem a okamžitou reakcí na plynovou spoušť. Proti původnímu stavu je L lehce přiškrceno, T naopak povoleno. Omezovač snad nedovolil vybočit do nebezpečných mezí příliš chudé směsi, takže zadření snad nehrozí.

To mazání myslíte jak  - klasický reguační šroub pila (obávám se) postrádá. Návod ho nezmiňuje a při rozborce jsem si ho také nikde nevšimnul. Máte na mysli nějakou úpravu čerpadla natvrdo? Můžete to přiblížit? Ubrat by opravdu neškodilo, jinak jedině bioolej - cáká to fakt všude. Chtěl jsem tátovi vycinkat, že se o pilu nestará a nečistí ji, ale už chápu - to je sisyfovská práce. Čerpadlo je tady:

oil pump
oil pump
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 38.252 (?), 20.3.2014 18:33
L nastavuji co motor vezme chudou směs a nepatrně přidám, H naopak otevírám víc a potom jemně uberu a průběžně T. Dokázal jste z minima maximum, ne vždy se to podaří u pil se skrytými závadami z druhé ruky bez velkých investic. Je to čerpadlo rozebiratelné?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 56.206 (?), 21.3.2014 13:44

Dobrý den, čerpadlo rozebíratelné určitě je, ovšem tohle pouze jednou - jde o plastovou uzavřenou sestavu, takže smůla, že? Napadlo mne omezit množství dávkovaného oleje zmenšením průřezu dávkovacího otvoru u lišty (třeba vložením pražové ucpávky s menší dírkou) - není to blbost? Jinak děkuju za uznání, ovšem nepatří mi. Jen nerad odepisuju věci, které při troše snahy můžou ještě dobře posloužit, je mi jich prostě líto a téhle pily bylo na ND škoda.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 33.167 (?), 21.3.2014 14:14
Jasně, jednorázovka.Zjistěte si cenu čerpadla a podle toho bych dělal pokusy. Jinak, kdyby bylo místo, tak na výtlak T a část oleje vracet zpět do nádrže i třeba s otočnou regulací :-).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 56.206 (?), 21.3.2014 16:08

Myslím, že místo tam bude a to T v bypassu je dobrý nápad - děkuju za tip a podumám. Všem díky za pomoc a hezký víkend!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.122 (?), 21.3.2014 16:26

Zdravím, mazání je tlakové, hlavně z důvodu neustáleho čištění nátokového otvoru do lišty. Pokud vytvoříte by-pass, tak se nátokový otvor do lišty hned ucpe pilinami a přestane se mazat lišta. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 56.206 (?), 21.3.2014 17:20

Sakra - a tak to vypadalo hezky... Děkuju za upozornění, Stando. Můžu se zeptat, co si myslíte o tom zmenšení průřezu výstupního otvoru z tělesa pily do mazacího kanálku lišty? Natlačil bych tam kousek pryže s menším otvorem, než je stávající. Tlak kapaliny je ve všech místech hadraulické soustavy stejný (jestli jsem dával ve škole pozor), takže výstup by se čistit měl, ale nejsem si jist, jestli se opravdu zmenší množství oleje nebo dávka zůstane stejná a jen zvýší rychlost průtoku tím zúžením. Nebabral bych se s tím, ale po chvíli ladění a několika pokusných řezech byl kryt spojky plný totálně nasáklých pilin a olej z pily kapal, piliny nelétaly dozadu a suché, ale odpadávaly nasáklé dolů pod pilu. Možná po delší práci se lišta zanese pilinami a už to nebude tak horké, ale nevím, zdá se mi to mazat příliš.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.122 (?), 21.3.2014 19:29

Zdravím, výtlačné potrubí od čerpadla je průřezově silně předimenzované, to proto, že přefiltrovaný olej z nádržky není až tak vyčištěn a také záleží na okolní teplotě a tím hustotě oleje.. Dle mého odhadu by za běžných podmínek stačila hadička o světlosti injekční jehly. Sám si vytvořte úsudek jak olej rozdělit do dvou cest. Vymontujte čerpadlo a propláchněte jej v čistém benzínu za stálého protáčení, Vaše čerpadlo má velký zdvih a příčina může být v zanešení nečistotami v prostoru čípku a zdvihové drážky pístku. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika