Pila nestartuje



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 36.214 (?) 
21.3.2014 18:21
Ale kdepak, když snížíte průtok nastavitelného čerpadla, tak se také něco ucpe? Ne. Do tohoto Vás nenutím, ale jde to udělat, pokud o to stojíte. Zpátečku do nádrže můžete udělat menší hadičkou, resp ji regulovat přiskrcením, nebo vložením trubičky o menším otvoru.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 178.235 (?), 21.3.2014 18:46

Jsou pily, u kterých se průtok oleje nastavit šroubkem.Nebude to nic jiného, než škrcení hadičky na přijatelné průtočné množství oleje. A při volnoběhu dokonce řetěz mazán není.  AB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 40.8 (?), 21.3.2014 19:06
To nemáte pravdu, šroubkem se mění zdvih otočného pístu čerpadla. Pouze u Homelitek byl vytvořen tlak v nádrži impulsy od motoru a ten mohl být regulován škrcením hadičky. Ale čerpadlo se škrcením bude nadměrně opotřebovávat. Proto část oleje vrátit do nádrže a vyregulovat, kolik má proudit na lištu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 56.206 (?), 22.3.2014 14:11

Dobrý den, opět všem děkuju za podněty a rady a zařídím se podle nich. Chápu, co měl na mysli pan Standa: nepřepísknout bypass natolik, aby olej volil snazší cestu obtokem zpět do nádržky a k otvoru na lištu se dostalo jen malé množství slabě proudícího oleje, které by piliny v drážce mohly ještě víc zbrzdit nebo zcela zastavit. Regulovatelné olejové čerpadlo sice lze omezit a piliny otvor přesto neucpou, regulace ale probíhá v omezeném pásmu a nelze přiškrtit čerpadlo zcela, takže olej má i na minimu stále dostatečný tlak.

Zkusím sehnat T kus a vybalancovat to nějak kompromisně, aby k liště nešel celý sloupec oleje, ale dejme tomu o třetinu nižší - tu odvedu bypassem zpět do nádržky. Pro představu: nádržka na olej má cca 2 dcl, na benzín cca 3 dcl. Po třech litrech vyjeté směsi jsou vybryndány 2 litry oleje. U Hechtky mám na plný průtok čerpadla o 0,5 l nižší spotřebu oleje, přiškrcením ještě víc.

Jinak jsem rozebral karburátor a byl tam! Tedy rosolovitý šlem z rozložené směsi, těsnění u membrány jehlového ventilu bylo přilepené, na membráně lakové úsady a sítko zanesené. Vyčistil jsem to isopropylem (nic jiného po ruce nemám), objednám kit a vyměním. A do benzínu rozhodně začnu přidávat stabilizátor, i když si míchám vždy čerstvou směs.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 42.140 (?), 22.3.2014 18:47
Ty usazeniny způsobují vážné problémy funkce karburátoru a mohou poškodit motor chudou směsí, pokud majitel nevnímá chod motoru a chce řezat za každou cenu. S tím snížením průtoku jste to správně pochopil. Je možné, že jiné čerpadlo bude mazat méně, jsou to spotřební jednorázovky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 56.206 (?), 20.3.2014 12:20

Děkuju za snahu poradit, pane Stando - tím profouknutím difuzoru nemyslím přímo čištění volnoběžných trysek u plynové klapky nebo jiných, jen při otevřených klapkách sytiče a plynu jsem nasměroval pistoli z cca 5 cm před karburátorem směrem k difuzoru a ofouknul jeho povrch od případných ulpělých nečistot. Žádný jiný otvor jsem přímo neprofukoval, vzduch proudil ve směru postupu směsi, tak jsem snad nic nezkonil. U Homelitu se problém dle tazatele vyskytl po výměně sací trubky, já bohužel předchozí stav pily neznám (nevím, zda byla funkční), ale rozhodně ji zprovozním. Tipuju, že pes je zakopaný právě v karburátoru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 8.228 (?), 8.10.2016 20:35

pila ma vadny semering gufero na klukovke

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika