Motorová pila do 5000kč



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
host - 124.192 (?) 
18.1.2009 18:35

Dobrý večer, četl jsem článek v odborném časopise o dřevozpracování a popisoval v něm jeden obchodník jak minulé tři roky strávil v číně kde se snažil vybudovat prodejní síť nátěrových hmot. Článek byl nazván,,nevěřte číňanům i když se na vás usmívají. Popisoval v něm, že obchodní styk na jaký jsme zvyklí tady v evropě je uplně mimo. Tam se každý snaží přečůrat každého a když chci něco dělat tak to prostě udělám podle něj a je to. Když to někdo vymyslel za mě tak proč si lámat hlavu. Oni dokáží okopírovat skoro všechno na co si člověk vzpomene, ale už neřeší problém bezpečnosti, kvality materiálů atp. Skoro nikdo není schopen číst technické výkresy a ani to nepotřebují. Vše se dá přímo oměřit. Jenže firma která musí výrobek vymyslet, vychytat mu mouchy ta musí mít odborníky. Každý kdo si chce koupit takovéhle pochybné nářadí si musí uvědomit to, že si kupuje nářadí s proměnou dobou trvanlivosti a při sebemenším problému je to na košovou metodu, protože náhradní díly nejsou. Co je však horší je fakt, že kto si koupí pilu v supermarketu si na 99% nekoupí přilbu, rukavice jen ty za 29kč a v šortkách vlítne na zahradu káce stromky. Jak to asi dopadne když se vám přetrhne řetěz a zaráka nefunguje. Myslím, že pár lidí by mohlo poreferovat. Mějte hezký večer dobrou pilu a náladu Radek.    

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 20.57 (?), 4.11.2009 21:11

Zdravím.. jen maličko přispěji pro pobavení troškou do mlýna.. právě se mi podařilo pokouipt Stihl MS 440.. pecka.. za 3500.. no řikam pojď domů... no nic.. vypadá to na Hech 945 a podobné.. ale teď se podržte... ty parametry.. 76,5cm obsah a 4,4kw/6PS.. no není to bomba, ty číňani jsou prostě dobrý... tak uvidíme co vydrží, ten jeden velkej ořech by mohla zdolat :-).. jinak netušíte někdo náhodou jak funguje servis na značky Hecht a jestli mají nějaké ND díly?.. zase je mi divný když jsou toho tady záplavy, že by na to nebyli za pár korun součástky? :-).. jinak mam taky ještě OleoMac a šlape jak hodinky :-).. mějte se a řezu zdar :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 128.154 (?), 4.11.2009 21:14

Do 5-ti tisíc je tak kvalitní obloukovka...:)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
manko - (2) - 241.133 (?), 6.11.2009 0:50

Pridam k tejto diskusii moju skusenost:

Zaciatkom devatdesiatich rokov som chodieval brigadovat na farmu do Luxemburska. Bolo to este pred prichodom obchodnych retazcov ku nam a tak tam som sa prvy krat stretol s reklamnymi letakmi v schranke a lacnym naradim, ktore ma ohurovali svojov "neuveritelne" nizkou cenou. Majitel farmy ich tiez s oblubou nakupoval. Motorovych pil tam bolo v dielni hadam zo desat, vsekych moznych farieb, ale rezala iba stara tridsatrocna Homelitka, ktora pochadzala tiez iba z doby pred rozmachom retazcov a lacneho spotrebneho tovaru a bola urobena este poctivo - aby vydrzala. To sa uz o tych dalsich povedat nedalo. Postupne mi daroval jednu pilu za druhov, okrem tej starej Homelitky, doniesol som si ich domov aspon pat, so zamerom, ze sa bude dat trochu opravit a snad na prilezitostne rezanie postaci. Neskor sa nechal nalakat na akciu aj so susedom a doniesli si domov krasne novucke Homelitky za priznacnu cenu - 5000 Luxemburkych frankov = priblizne 5000 korun. Tie pily som si tiez neskor doniesol domov, obe. Nechceli rezat, ani jemu ani susedovi a obaja mi ich darovali, neviem ci mali za sebou aspon par dni prace ked som ich zadarmo porozdaval, aby som sa ich zbavil. Myslim, ze vsetky tie pily skoncili nakoniec po mnohych utrapach ich majitelov na smetisku. Ked som tam chodieval ku koncu, mal uz dve hobby Stihlky a bol pokoj. Bol by mi uz dal aj tu dobru zasluzilu Homelitku, ale ja som si tiez uz medzitym uvedomil, ze na motorovej pile sa mi hold usetrit nepodari a doma som uz mal sice dost drahu ale funkcnu pilu, ktora na rozdiel od vsetkych tych pestrofarebnych predchodkyn, robi radost svojmu majitelovi dodnes.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 132.145 (?), 6.11.2009 15:29

Já se domnívám, že za 5000 korun nelze koupit novou, a zároveň dobrou pilu.Proto zájemci o pilu, který má pětilitr v kapse, doporučuji poohlédnout se po starší mašině. V bazarech se občas dá narazit na opravdové klenoty.Sám si pilu nechám málo kdy více než tři roky, a pošlu jí do světa, většinou za pár šlupek, někomu,kdo nemá na pořádnou novou.  Michal

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 180.186 (?), 9.11.2009 10:10

Olše není zrovna měké dřevo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika