Husqvarna 575



Stránky: 1,  2,  3,  4   
host - 77.81 (?) 
18.11.2008 20:26, zobrazeno: 32345x

chtěl bych se zeptat na zkušenosti s pilou Husqvarna 575? chci s ní jen manipulovat.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
jaroslav houha - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (76) - 86.11 (?), 19.11.2008 16:31

Přeji dobrý den, HQ575 používám již druhým rokem a zatím jsem spokojen.Na manipulaci je to jistě dobrá volba.Jako její mínus bych viděl především její velkou hmotnost, ale to mně zase tak nevadí protože na běžné těžební práce používám HQ357. Možná kdybych se dnes rozhodoval o koupi silné pily, byla by velkým favoritem Stihl MS441.Zdravím J.H.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 50.4 (?), 20.11.2008 16:58

Doporučuji podívat se na tyto stránky:

http://uk.youtube.com/watch?v=Rztm0HM9XzE

komentář netřeba

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 21.11.2008 6:06

Vážený pane, toto video mne rozhodně o ničem nepřesvědčilo! Nepracuji tak, aby se pila zasypala pilinou! Rozhodující je co a kolik se dostane do ssání a karburace! Rozhodující je propustnost vzduchového filtru a tam je vidět z pohledu kamery vše O.K. u STIHLu, jak tomu je u HQ těžko říct (na videu). Velice rád se osobně zúčastním testu znečištění válce u obou testovaných pil, alespoň u starších modelů HQ je rozdíl již po prvním dni práce! Žebra jsou po stejné době těžby např. vejmutovky či douglasky neskutečně nabalená pilinou! Ze všeho vyplývá jen jedna pravda. Každý systém měl, má a vždy mít bude své klady a zápory! Tak jako lidé a lidé ty systémy vymýšlejí!

V neposlední řadě mne více než překvapilo, že HQ použila tento vysloveně špatný, nespolehlivý a funkčností absolutně nespolehlivý systém zajištění vzduchového filtru na ssání! Po všech pokusech o co nejjednodušší obsluhu a údržbu filtru, vychází jednoznačně šroubové připojení, jako nelepší. Setkávám se téměř denně s různě putujícímy částmy fitrů na jejích strojích a to pak nepomůže žádný Air systém, Turbo či cokoli takového!

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Artpraktik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (61) - 19.30 (?), 23.11.2008 10:16
A to ja som s tým filtrom skutočne spokojný. MS 441 som nemal možnosť vyskúšať, ale MS 440 mala filter podstatne rýchlejšie zanesený. Nie pilinami ako na tom videu, ale prachom. Nie umelo vyvolaným stavom, ale používaním. Pracujem najmä s dubom, potom s topoľom, menej s inými listnáčmi... Často pracujem so suchým drevom, tu je rozdiel najvýraznejší, lebo to viac práši. Ostrím často, ak to chytí niekde hlinu, piesok (napríklad na kôre) brúsim aj po jednom reze. Mne ten systém použitý na 575 XP jednoducho vyhovuje a to aj po stránke údržby. Ale 575ku považujem z rôznych pohľadov za lepšie riešenú ako 357 aj keď sú oboje v rade XP. Keďže som zatiaľ nemal žiadne výraznejšie problémy, doplním pôvodnú otázku: Mám s 575 XP dobré skúsenosti (ale mám ju len pol roka).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 23.11.2008 11:28

Dobrý den Andreji, vím kam míříte, ano, systém předčištění u HQ není špatný, jen následky na válcích nalepených velkých pilin jsou patrnější. STIHL vyvíjel a dokončil podobný, začíná ho aplikovat na modelech 171,181 a bude jistě pokračovat. Na řadě 044 - MS 440, bylo několik verzí filtrů a různých systémů, líbilo se mi však vždy jejich upevnění, protože sice je u HQ méně zatížený, ovšem není k ničemu, pokud se vlastní filtr při práci rozpadne, či povolí jeho připevnění na kolínko sání! Měl jsem v dílně HQ 55, která měla plné ssání prachu, jen pro to, že upadl filtr a na karburátoru zůstala jen spodní deska! Kolik HQ mi lidé přinesou s různě gumičkou, či jinak připevněným filtrem ani nepočítám! HQ 350, přichycení filtru na kolínko, totální katastrofa! HQ zvolila dle mého úplně špatnou cestu v této oblasti! Čištění vzduchu je tou základní věcí a soustředit se na oddělení filtru od okolí a ponechat jeho upevnění na amatérské bázi, je hloupé! Tam je ještě hodně co vylepšovat a návrat ke šroubům by jistě byl lepší!

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 12.231 (?), 27.2.2009 23:13

dobrý večer.Určitě s váma souhlasím. Přece neni problém povolit dva šrouby zase to tolik času navíc nezabere

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
m.t. - (23) - 4.138 (?), 28.2.2009 9:39

dobry den taky souhlasím adam příklad taktež h55 kdy po určité době jsme museli na filtr dat po jeho obvodu a zadratovat, a opravdu dratek než ste navlekl a pak zase povolil tak to už trvalo dele

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 28.2.2009 10:50

Já mám na to jiný názor. Zkušenosti profesionálů se odrážejí v konstrukcích motorových pil. Zejména obslužnost. Když porovnáváte hobby pilu z pohledu nutnosti povolení 2 šroubů navíc, není to problém a může to být řešeno takto. Ale když porovnáváte profi pilu, na které denně obsluha provádí základní údržbu, nebo velmi často, tak každý šroubek vadí, zdržuje a vyžaduje mít klíč po ruce. Jiný pohled je u profi pily pily na hobby využití - tam se zdají spony a další zjednodušení až zbytečná. Ale výrobce dělá profi pily hlavně pro častý, intenzívní provoz, proto je snaha zjednodušit, co se dá a přihlíží se přitom na názory profesionálů. Kryt motoru má taky jen několik šroubů, ale spony jsou jednodušší a rychlejší, karburátor může být také upevněn, že musíte rozdělat při nutnosti vyčištění půl pily. To si může dovolit občas hobby uživatel, ale profi oblast vyžaduje jednoduchost a snadnost. Taky je třeba vidět, že není spona, jako spona, totéž jak je to vyřešeno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
m.t. - (23) - 4.138 (?), 28.2.2009 12:29

ja mam třeba husqvarnu a problem se sponou na udržení filtru sem ješte nemel ale vim jake to je viz h55 kdy ten problem tam byl..co z toho že na husqvarne rychle oddelam filtr když mi muže vyskočit sam a prach se dostava do motoru?kdežto stihl to ma horší v tom že ten srubovak opravdu potřebujete, ale nikdy se mi nestalo žebych cistil filtr v pulce dne vždy až po práci a to u sebe ten klič mam protože vždy sdelavam listu a cistim i prostor řetezky. myslim že to je spiš o spohodlnelosti uživatele.sou lepší vymoženosti a horší napr stihl zatky na nadržich ku zatkam husq.vypínac se syticem u stihlu ku dvema u husqv.pily maji jeste pumpicky a to je taky dasí ukon navic pred startem ale je to hlavne o zvyku.vždyt pila je na praci a ne na to zavodit kdo dřív vysroubuje zatku nebo vytahne filtr ne?s pozdravem míra

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika