Dolmar PS-35C X Husqvarna 236 X Solo 643IP



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 140.103 (?) 
28.2.2014 18:03

Babička Shindaiwa 490 je ještě starší a co se týče rychlosti řezu a spolehlivosti, nevím o jiné pile do 10k, která by mohla konkurovat.

Kdyby byla zařazená do testu s Dolmarkama 111, 115 Husqvarnou 55, Stihl 026 apod. dopadlo by to stejně, všem by v řezu natrhla ... a váží nejméně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 191.186 (?), 28.2.2014 18:35
Už dříve jsem konstatoval, že s Vámi nemá význam diskutovat. Jakmile Vám doložím cokoliv, začnete z druhé strany. Smířit se nedokážete Vy s mnoha informacemi, ale to je pouze Váš problém. Stačí si přečíst téma kupit Hitachi :-).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 143.46 (?), 1.3.2014 10:26

p.140.103

Ani neviem kde začať.

 1.Možno že je to pre Vás prekvapenie ale reťaze sú rôzne.A ináč sa správa v reze.325/1,3 a ináč 3/8 1,3.A viete - inú rýchlosť rezu má hranatá reťaz a uplne inú reťaz oblá. Dokonca ináč sa správa reťaz Oregon, ináč reťaz Stihl, ináč reťaz Windsor a uplne ináč napríklad Tiger.

  Dovolím si tvrdiť že pri testoch neboli rezné súpravy rovnaké, lebo bola deklarovaná rôzna dĺžka líšt.

 To nehovorím o tom že drevo ako také je materiál prírodný a to znamená v každom mieste iný.

  A nakoniec pílenie motorovkou nerobí robot ale človek.To znamená ľudský faktor.

 Finále je také - orientačne je to ok, ale nejaké ďalekosiahle vývody sa z toho robiť nedajú.

Pokračovanie nabudúce laugh

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 1.3.2014 11:28

Když v německém testu, kde německé značky jasně protěžují a přesto napsali, že Dolmarka blbě řeže a v ostatních testech také a ve videích na youtube 420 taky neukazuje nic vyjímečného, nemám důvod nevěřit. Podívete se na které pily osadili delší lišty (protěžování) ale i tak to nepomohlo. Přečtěte si text pod Dolmarem, reálně otestovali a porovnali 6 pil a Dolmar je 4 před Solem a Oleomacem, kdyby hodnotili výš v 80ccm i to Solo by bylo lepší, nevím koho se snažíte přesvědčovat, že testující kteří otestovali do detailu všechny možné hodnoty neumí porovnat pily v řezu. Píšou tam, že je to příjemná pila, řezný výkon podprůměr, akcelerace normál, vibrace taky, spotřeba taky, zkrátka Dolmar. Narozdíl od J.S. a jeho dohadů (teď se budu opakovat) jsem zde hodil test, kde je vše přehledně změřeno, zváženo, porovnáno a vyhodnoceno, přesto J.S a Jani nedokážou připustit to, že tady celou dobu oblbují neznalé o vyjímečnosti Dolmaru, což jak je vidět z testu není, je to pila která vyniká na papíře a v tabulkách v praxi získala 3x4 hvězdičky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 1.3.2014 12:06

Ještě k Olemac a jeho výsledku v testu. Rovněž tabulkový zázrak, mám s ním dlouhodobé zkušennosti a v testu vše rovněž koresponduje a souhlasí, největší vibrace, největší spotřeba, 2 nejlepší tabulkový výkon za Dolmarem, ale v praxi to řeže nejpomaleji. Husce ubrali body za akceleraci, pochválili filtraci a vibrace, Stihl standadně dobrý (i když s mírným protěžováním) a o Shindaiwě píšou, že je překvapila a je TOP pilou co se řezání týče, vibrace a spotřeba potažmo zplodiny v konkurenci nejlepších o trochu větší, ale to třeba mne u těchto obsahů netrápí, pila má v prvé řadě dobře řezat, má být lehká a dobře ovladatelná, kvalitně postavená, bezporuchová. S přihlédnutím na cenu a výsledky testu je volba výkon/cena/kvalita jasná.  U mne:

1 Shindaiwa, 2 Dolmar, 3 Stihl, 4 Huska, 5 Solo, 6 Béďova pomsta. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 191.186 (?), 1.3.2014 12:34
K Vašemu pořadí, které jste si podle sebe vytvořil námitky nemám, pouze nechápu tu akvivitu s japonci, na které dotaz vůbec nebyl ani nevyplynulo z diskuze, že by někdo další tuto variantu doporučil.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 1.3.2014 19:07

Zadavatel vlákna srovnával farmu Dolmara s hobby Husqvarnou, na to gesto přiklušete vy se svým přesvědčováním jak je to bezkonkurenční pila v konstrukci a výkonu a kroutícím momentu a spotřebě. Pro objektivitu jsem pro potencionální další kupující uvedl vše na pravou míru a doložil svoje tvrzení seriózními testy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 191.186 (?), 1.3.2014 21:03

Ale to snad nemyslíte vážně smiley. Původní výběr byl 35C a 236 co se Dolmaru a Hq týká. Potom se rozhodl tazatel rozšířit výběr o 420 a ta se srovnávala se 440 resp 445, to jsou hobby pily?? možná podle Vás, podle popisu Hq jsou to všestranné pily, což je stejná třída, jako 420SC. A s těmito pilami se 420SC srovnávala. Chcete namítat něco proti jejich nižšímu kroutícímu momentu, výkonu, plastové skříni, otočené spojce ven a pod.? Vy jste přiklusal s japonci a testy.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 191.186 (?), 1.3.2014 21:35

Do toho původního výběru hobby pil naopak nepatří Solo 643 ip dle popisu výrobce je to stejná třída, jako 420SC. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 191.186 (?), 1.3.2014 12:10
Zase začínáte z druhé strany a vlastně to tak děláte pořád. Dal jste odkaz na itest, kde bylo ještě před nastartováním pil jasné, kdo má vyhrát a kdo vyhraje. Jejich poznámky na to, že např neměli pilu připravenou a oleomac byl připravený atd. Německé testy zejména u déle prodávaných pil 350/420 jsou vynikající, to si můžete dohledat. Další parametr je, že kovové provedení pily ji určuje k větší zátěži a taková pila je srovnávána s hobby základem. V testu nové řežou všechny. 32C/35C nahradily předchozí hobby modely a velmi úspěšně je nahradily. Že se v nějakém testu umístí lépe, nebo hůře není z pohledu majitele pily podstatné, to platí o všech značkových pilách. Důležitější je, že značka má řadu úspěšných modelů. V hobby je velmi důležitá cena, neboť hobby pilu si kupují lidé na několikrát do roka, proto jsou některé parametry pro dlouhodobou práci nepodstatné. Toto téma už jen dozvukujete, tazatel si vybral a Vy se těžko smiřujete, že jste zase nevnutil japonce. Je zajímavé, že tam, kde můžete japonce popisovat, tam se moc nepředvedete. Ještě k inovaci PS 5000/5105, což je Vaše záchranná brzda, když chcete obrátit pozornost jinam. Tak mimo to, že já mám s 5000D nařezáno a našpalkováno od r 2006 stovky metrů tvrdého dřeva bez jediné závady, stejně tak známí, tak ono o uvolňování ložiska v karteru šlo pouze v několika případech, ale do toho je třeba započítat i uvolnění ložiska na klikovce. Jedna takovou, značně dobitou pilu jsem na opravu měl a omezováky hluboko pod 0.65 mm na 3/8 a válec s ventilátorem zalepené bioolejem, s čerpadlem se téměř nedo pohnout. V takových profi podmínkách ta pila vydržela strašně moc. Přesto na toto výrobce zareagoval a pravou stranu zajistil dalším guferem. To jen abyste pochopil výraz zátěž a Vaše „zátěž". D 100-102, 33-411, v žádném testu nebyly a ty pily zvládaly profi zátěž. V testu by s plasťáky dopadly třeba průměrně s výtkou, že nemají boční napínání, lištu drží jeden šroub a dřívější modely neměly automatickou brzdu. Ale konstrukce pily byla profesionální a tu žádný test nehodnotí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika