zkusenosti s Homelite HBC 45SB



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
      
host - 32.22 (?) 
24.4.2009 11:06

Já jsem naletěl na pilu Homelite. Nestihl jsem zažít vyloženě technický průser, protože neřeže. Dusí se, kvílá a nakonec chcípne. To je daň globalizovaného světa. Před deseti lety to byla slavná a kvalitní značka, ale teď ji vtastní myslím MTD (když tak mně opravte), který vyrábí tuhle parodii na techniku někde v Asii.

Aleš

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 118.12 (?), 24.9.2009 0:05

Pokud vím tak MTD je německá firma a i na německém trhu je považována za jednu z těch lepších, sám mám MTD rotační sekačku už třetí rok a zatím dost dobrá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.250 (?), 24.9.2009 8:21

MTD je značka z USA, a i tam je považována za lowend.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 236.57 (?), 28.9.2009 9:18

Je to urcite low end, ved cena je do 140euro.Vlastnim pilu MTD a zatial fachci ako ma, treba castejsie cistit filter, ale to je asi vsetko.Vlastne este na moj vkus ide na listu viacej oleja, ako by malo ist, ale radsej viac, ako menej.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 29.9.2009 7:56

Majitelem značky Homelite je koncern TTI (Techtronic Industries), který ještě vlastní mimo značky Ryobi také např. AEG, Milwaukee. MTD majitelem rozhodně není.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 160.131 (?), 29.5.2011 21:44
Raduuz: Dobrý den, vidím, že se tu docela nadává na tento křovinořez. Musíme si ale uvědomit, že za ty peníze zase tak špatný není. Já jej mám už asi dva roky a kromě popsaných problémů se strunovou hlavou jsem nic vážnějšího nezaznamenal. Koupil jsem nějakou univerzální hlavu za 350Kč u firmy Nečas a už zase jede. Sekám s ním cca 1x za měsíc tak hodinku až dvě vysokou trávu a takové ty kousky, které sekačkou nejdou posekat. Na tuto práci je v pohodě. Silný motor, nedusí se ve vysoké trávě a z hlavy není potřeba každou chvilku odmotávat trávu jako u slabých křovinořezů. Znovu říkám, za ty peníze dobrý, ale na větší práci to asi nebude.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 186.102 (?), 29.6.2011 9:46

Súhlasím s Vami, osobne mam pilu Homelite F3314 a nato ze ju pouzivam ako hobby - proste raz za cas dat dole niaky strom a spracovat ho s nou niesu absolutne ziadne problemy-sviecka filter je tam od vyroby cize cca 7-8 rokov a chyta na dva razi - prvy zavrety sitic potiahnut - skape - otvorit sytic a ide - az ma udivuje jak je to mozne ze tak spolahlivo sa sprava pila za cca 6000SK v tej dobe. Krovinorezy mam dva F3055- zadrel som motor inak sluzil - ucpaty palivovy filter a stala snaha ho nastartovat - vysledok - malo zmesi vo valci a piest sa zadrel... Teraz mam HBC 45 a okrem startovania - clovek sa zapoti kym ho nakopne -asi blbo nasteveny karb ide ako hodinky - vykon je taky ze musim pouzivat tu husquarna strunu s tym uhlikovym vlaknom - tu fakt odporucam - u nas stoji 6E a klasika stoji 4E Zaplatil som zanho 200E - chcem videt krovinorez za 200E s takymi popruhmi ako ma homelite!! Videl som Alko Mtd. ale aj Oleo-mac a husquarny a stihlky - Stihl asi best - darmo ked podla merani ma 5 krat mensie vybracie - mozno aj viac nemam pri sebe cisla - tak nieco natom bude... Osobne mi vybracie nevadia niak extra - kosim 1000m kvadrat a da sa to vydrzat - mekke rukavice to odost zlepsuju. Co sa tyka dielenskeho spracovania tak na Homelite nemaju v tomto ohlade znacky ako Alko a podobne - a navyse 7 kilove Alko na tom malom popruhu? -neviem si predstavit robit s tym 3 hodiny. redkofka@gmail.com

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 217.201 (?), 21.11.2011 23:23

Zdravím... zmíněný křovák jsem si v létě koupil pro domácí použití... něco posekat doma, něco na chatě apod... nemám s ním žádný problém, poradil si i s náročnějším porostem a pořádnou porcí práce. Když originál struna došla, koupil jsem hvězdicovou a je to ještě lepší. Trojzubec pak pokousal i silnější křoví. Nevím kde ostatní přišli na zmíněné závady, možná od doby prvního příspěvku výrobce vylepšil kritizované prvky, ale jak vím z řady jiných diskusí, tak je závada často způsobena obsluhou.

Platí to obecně... máme doma pilku OleoMac F234 zakoupenou v roce 1982 a měnil se jen řetěz, lišta, svíčka a letos poprvé ozubené kolo pohánějící řetěz s odstředivou spojkou. Jinak se do toho celá léta lil jen benzín a olej, údržba jen základní. A že toho už pořezala!

Je jasné, že ten křovák je nástroj na doma a kdo s tím dělá profesionálně denně hromadu hodin si musí koupit něco ve vyšší kategorii. Na popsanou práci ale v pohodě stačí... za přijatelný peníz slušný stroj.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 30.130 (?), 2.7.2013 11:32

Dobrý den

Po dvou letech praskla ojnice, motor měj naběháno pár hodin a žádné náročné zacházení proto nedoporučuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika