Vřetenová sekačka - elektrická? Jakou zvolit?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
            
host - 5.165 (?) 
8.8.2012 22:54

Ahoj, měl jsem dlouho stejné dilema a jsem rád, že jsem se nenechal zlákat od kamaráda, který má Gardenu 380. A v podstatě všechny podobné stroje jsou stejné a zkráceně se dá říci jedno: vyhozené peníze! Rozdíl oproti vřetenové sekačce Atco nebo dnes již Allett (já mám ještě Atco) je obrovský. To se snad ani nedá porovnávat. Já mám sice novou, ale kolega z práce našel i použité na Bazosi, takže zkuste.

Jedinou nevýhodou je opravdu vyšší cena, pominu-li ty používané. Ostatní je opravdu někde jinde. Už to, že sekačka jezdí po válcích a dělá krásné pruhy je super. Sekačky, o kterých se tady mluví (Gardena, Bosch atd.) jsou podle mého max. do 100 m2 a nejlépe pro absolutně rovný trávník. 

Rada závěrem tedy zní, že než koupíte nějaký pokus o vřetenovou sekačku za 6-8 tis., tak si raději zjistěte více o vřetenových sekačkách Atco nebo Allett. Ve finále nejsou zase až tak drahé a zvláště pokud se podaří sehnat třeba krátce používanou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
host - 224.40 (?), 8.8.2012 23:18

V cem je rozdil?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 227.2 (?), 15.7.2012 12:12

Osobne bych zadnou el.sekacku na 300m2 nechtel.Kabel obtezuje a je nebezpecny a limitujici.U mne by to byla urcite sekacka benzinova, znackova a kdybych opravdu chtel usetrit, tak bez pojezdu.Sam mam zakladni motorovou Hondu za 10-tisic bez pojezdu a k elektrice uz bych se osobne nevratil, ani za zlate prase a obzvlaste pri plose seceni nad 100m2.At dobre koupite a slouzi to.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 227.2 (?), 15.7.2012 12:27

Jinak vetsina lidi tady pouziva sekacku benzinovou, jde,asi hlavne tez o zvyk.Jsou lidi, kteri maji elektrickou, at si kazdy koupi, co chce, za sve.Znam cloveka, ktery si s benzinovou poranil prsty, sahal do tunelu, mezi rotujici kudlou a kosem, uraz se muze stat s kazdou sekackou.Pak tady vedouci Technickych sluzeb si na vikend domu vzal, pujcil elektrickou sekacku.Sekal bez bot, vlhkou travu, no a roky uz tam je.Ale uraz muze byti i u benzinove.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 224.35 (?), 15.7.2012 13:38

Mna kabel nelimituje, asi to je zvyk. Urobil som si system ako kosit. Vadil by mi hluk motorovej aj narocnejsia udrzba, ale tiez by som si asi zvykol. Sekacka musi ist na prudovy chranic.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Georginator - (46) - 64.174 (?), 15.7.2012 15:25

Dobrá tedy, díky všem za rady. Bohužel u vřetenovky na výběr moc není, takže vítězí Gardena 380 Li.

Každopádně pořád nejsem rozhodnut.

Dejme tomu, kdybych se rozhodl pro rotační sekačku (neříkám, že o koupi neuvažuji), kterou bych měl zvolit na těch cca 300 m2?

Koukal jsem různě, mám dva typy na rotační sekačky:
1) Honda HRG 415 C3 SDE (4,5 HP - 3,3 kW) - skvělý výkon, pěkná záruka 5 let... bohužel poté po záruce budou opravy dražší - drahé náhradní díly oproti motorům B&S, záběr 41 cm

2) Al-ko Silver 470 BRV Premium (3,3 HP - 2,4 kW) - levnější náhradní díly, záruka 3 nebo 6 let, záběr 46 cm, bohužel snačně nižší výkon na záběr - čekal bych tak o 1 kW více, takhle mi příjde poněkud slabá na záběr i pojezd

Je mi jasné, že většina by asi zvolila Hondu, ovšem už není, to co bývala dříve, takže si tam nejsem moc jist.
Nemáte někdo další tipy na jiné rotační sekačky na cca 300 m2 v rovině a středním svahu?

PS: Ne, elektrickou opravdu nechci, pokud máte elektriku a vychvalujete si ji, tak prosim, já o ni zájem nemám. Pozemek není nijak velký, ale nebudu pořád hlídat kabel, nehledě na to, že když ji 2x za měsíc povezu na zahradu, tak tam je svah a různé stromky a na tom kabelu bych se dříve uškrtil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Georginator - (46) - 64.174 (?), 15.7.2012 17:56

Případně bych upřednostnil sekačky firmy STIGA - prodejnu i se servisem mám hned za "rohem".

Tam bych vybíral mezi těmito:

3) Turbo 48 S BW Plus (5,5 HP - 4 kW) - pořádný výkon, který bude stačit na 100%, možnost nízké seče

4) Turbo 48 S BW Plus, Honda (5,5 HP - 4 kW) - více či méně stejná, jako předchozí, akorát motor od Hondy místo B&S, jediné co nevidím - funkce Ready Start - nerad bych ručně napumpovával palivo - jak to u toho je?

Bude Stiga pěkným služebníkem na trávníku? Díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 20.193 (?), 16.7.2012 20:39

To je zajímavé, jak se názorově shodujeme... taky pomalu dospívám k tomu, že vřetenovky jsou fajn, ale dost předražené...

O té Siga Turbo 48 S i Honda HRG 465 SDE jsem hodně uvažoval, byl jsem si je i prohlédnout a moc se mi líbila právě ta Stiga. Perfektní zpracování, silný motor Honda 165. Líbila se mi víc než ta Honda. Bohužel mi přijde záběr 46cm už docela dost, tak ještě přemýšlím o bezpojezdové Honda HRG 415 PDE.

Zatím sekám el.rotačkou Gardena 36E, ale s tím kabelem je to fakt otrava.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Georginator - (46) - 64.174 (?), 16.7.2012 21:29

Tak být u nás v ČR mnohonásobně větší výběr vřetenovek, jako v jiných zemích, kde pěstují kvalitní trávník, tak bych se nerozhodoval a koupil vřetenovku ihned. Pohužel u nás v ČR je situace taková, že já mám na výběr z jedné vřetenovky, která se mi zamlouvá a další dvě, které jsou pouze na výběr se mi nezamlouvají, takže vybírám od tří výrobců, což je směšné. A bych si ji objednal ze zahraničí, to mi za to nestojí, až se s ní něco stane, tak ji mohu rovnou zahodit, protože přeci nebudu posílat od USA sekačku :)

Jsme v ČR, co by člověk chtěl? Jsme naučeni sekat rotační, protože ji vidíme všude okolo, jak ji každý má, tak nás ani nenapadne kupovat něco jiného a tudíž není ani poptávka po vřetenovkách a tudíž na trhu není žádný výběr. Máš to to samé, jedině u nás v ČR frčí jako živý plot thuje, jinde v zemích frčí všude listnaté živé ploty.

Jsme holt někde jinde, okrádáme se sami navzájem a naše vláda tomu jen pomáha :))

Bohužel, u vřetenovky padá v potaz pouze Gardena 380 Li.

U rotačních sekaček je tolik výběru, že se člověk nemusí bát, že by si nevybral, spíše je toho tolik, že neví co si vybrat má :) U rotaček u mě vede ta STIGA Turbo 48 S BW Plus, Honda za 13 000 Kč. Bohužel bych raději zvolil s motorem od B&S, jenže tento model u nás v obchodě za "rohem" v nabídce nemají. Nerad budu platit po vypršení 5 leté záruky za náhradní díly Hondy pomalu dvojnásobek, než v případě B&S.

Osobně mi ten záběr 48 cm nevadí, na to že je to poměrně malá plocha, ale pojezd chci určitě, protože občas (2x za měsíc) budu sekat také na chalupě/chatě, kde je poněkud prudší kopec a tlačit před sebou do kopce 35 kg + koš s trávou se mi určitě nechce, bych se trochu víc zapotil :) U rod. domu mám zase rovinku, sem tam bude nějaký menší stromek, jinak žádné překážky (zatím), takže pohoda :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 20.193 (?), 17.7.2012 15:57

Já bych se motoru Honda nebál, naopak bych ho preferoval, oproti starému B&S je modernější, úspornější, tišší, prostě myslím si, že je lepší. Pokud sekačka dostane pravidelnou údržbu, musí vydržet mnoho let (nepočítám s tím, že najedete na kámen a ohnete kliku, to pak bude drahé...).
Navíc má Honda motor automatický sytič, takže jen k sekačce přijdete, zatáhnete za šňurku a jede.

Minulý týden jsem zde měl odborníka na trávníky, je to profesionál a samozřejmě jsem se ho dotazoval i na vhodnou sekačku. On mi říkal, že vřetenovka je řešení pro nejlepší kvalitu, ale vždy je to něco za něco: pravidelně sekat (2-3x týdně), pravidelně hnojit a dostatečně zavlažovat. Pokud toto všechno splním, budu mít super trávník. Přesto jeho doporučení je v podstatě jakákoliv motorovou rotačku. Sám říkal, že na domácí použití je nesmysl dávat více než 10tis.Kč, životnost všech je dosti podobná a proto by měla stačíiti levnější čína.

A jsem zase na začátku...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika