Vozik za trakturek



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 251.226 (?) 
6.2.2015 9:05

Ten Vares z Mnichovic za dvounápravové traktůrky je také nebržděný (Vares TDK - kluzná pouzdra v náboji). Nezaměňujte to s vozíkem za VARI z Libic.

Jinak již mnohokrát jsem viděl Golem domácí výroby, kdy v rámci recyklace "co dům dal" byly kola použitá přední ze Stadionu S21, Javy 55 (pařeza) či Babety včetně náboje z bubnovou brzdou. Málokdy však se nové užití setkalo s připojením bovdenů a brzdových pák na madlo vozíku.

Ale máte pravdu, v obecné rovině (ale ne ke konkrétnímu traktůrku s dvěmi bržděnými nápravami) je nezbytné, aby vozík měl samostatně ovládanou provozní brzdu. Také nezapomeňte, že ovládání brzdy musí být dosažitelné z místa obsluhy. Brzditelný vozík z Vari Libice zapojený za CastelGarden nebo Karsit traktůrek (kde obsluha sedí na traktůrku) se bude chovat stejně nebržděně jako jeho levnější bráška z Vares Mnichovice. Pokud by však naložený vozík byl těžší než tahač, měl by být vybaven nájezdovou brzdou - což je cenově zase o třídu výše (avšak konkrétní sekací traktor nesmí tahat nic tak těžkého).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 49.17 (?), 6.2.2015 8:14

Hlavne vemzmte v potaz, ze mate trakturek s hydroprevodovkou. Pokud v tom budete vozit "patniky", tak pocitejte, ze ji vyrazne zkratite zivotnost a na celem stroji se projevi, od brzedni az po vule na naprave a prehrivanim poskozenou hydroprevodovku. Schvalne, kolik mate v manualu napsany limit na tahani. 50 kg? Vic nez 100 to nebude. A jen vozik bude mit kolem 30 kg. Nejakou dobu sice nouzove hydro tahani vydrzi bez nasledku, ale je to naprosto nevhodne. Cenu noveho dilu si jiste umit zjistit... (petimistna castka).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 49.17 (?), 6.2.2015 8:17

(ja mam na zakazku delany minivalnicek na dvou napravach s kyvnou oji a stejne to dostavalo zabrat, takovyto standardni seriovy vozicek tomu nalozi 5x hur)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 130.11 (?), 6.2.2015 12:49

Panove vy jste nepochopili mou uvahu. Ja vim, ze tento stroj neni zadny tahac a pro me ucely bohate staci pokud nalozim na vozik 50 nebo 70kg, treba patniku nebo jedny kolecka pisku a odvezu je tam, kde je to potreba. Ja nebudu unaveny a stroj pracuje porad stejne rychle. Ja musim odpocivat. Jezdit budu po rovince nebo z kopce, tak doufam, ze to zase tak strasne nebude... 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 251.226 (?), 6.2.2015 13:50

Ten sekací traktůrek utáhne totéž co cyklista za bicyklem (jízdním kolem). Pokud jste starší, zavzpomínejte s čím se asi tak jezdilo "králíkům pro trávu".

Golem  = 20 kg kostra a kola + 5 kg dřevěná korba + 200 kg náklad

Rapid  = 10 kg kostra včetně kol a korby z pletiva + 80 kg náklad

Batoh na záda  = 2 kg krosna + 40 kg náklad

Loktuše  = 0,5 kg celty + 15 kg píce

Taky si můžete upravit sběrný koš na "nosič nákladu". Zvažte si, kolik váží mokrá tráva, když je koš plný a podle toho nakládejte na příslušnou nákladní plochu...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 130.11 (?), 6.2.2015 13:56

No tak potom kdyz zapojim vozik (prazdny 40 az 50kg) naklad vaha 50-70kg tak by nemel byt problem. Z kopce nalozeno, do kopce na prazdno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 246.23 (?), 6.2.2015 12:13
Stále nechápu proč se čtyřkolové sekačce na které se můžu vozit říká „traktůrek“. Žádné definici to neodpovídá!!! Tahat za tímto zařízením bez jeho poškození můžete jen malé zařízení jako je válec, postřikovač či něco jiného malého a lehkého. Jestli jste viděl nějaké video, kde se dokonce pomocí tohto zařízení provádí orba, tak na to rychle zapomeńte, protože je to z dob, kdy se tyto mašinky vyráběly podstatně bytelnější a s mechanickou převodovkou. Samozřejmě vám nikdo nemůže zabránit v používání čtyřkolové sekačky s možností se při sekání vozit a s hydropřevodovkou k jiným účelům když je vaše a nemáte ji půjčenou, což je běžná prakse v česku - půjčit, zrasovat a šikovně vrátit. Když ji budete používat tak jak ji chcete, tak se také může stát po několika málo krátkých použití vrakem, který vám asi nikdo neopraví a budete nucen si předčasně pořídit novou, „nebo nový“.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 2.73 (?), 6.2.2015 18:46

Prodává se i vozík s plastovou korbou a je od CastelGarden, koupil jsem ho v akci za 2.500 Kč, je výklopný, má madlo i třetí odklopné kolečko, že se dá používat k ručnímu tahání. Není těžký sám o sobě a jeho občasné použití za traktorek s hydropřevodovkou asi hydru moc neublíží. Travní traktor - sekačka -  není Zetor a je především na sekání trávy. To další využití je jen reklama prodejců, aby nalákali více kupců, že to využijí nejen na sekání trávy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 130.11 (?), 10.2.2015 13:00

Presne tak i k tomu pristupuju, ze to neni Zetor. Ted jsem se bavil s Mountfield servisem, kdy mne v podstate rekli presno to, co jsem si myslel. Pri rozumnem zatizeni (ridic+vozik+naklad) a hlavne zachazeni (rozjezdy) by nemel hrozit zadny problem. Max rychlejsi opotrebeni hydro prevodovky. Ale vzheldem k tomu, ze secu 10x za sezonu a parkrat do roka neco prevezu, tak je to zanedbatelne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika