Krovinorez - namotava se trava



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 182.242 (?) 
21.6.2013 0:22

Dobrý večer, pro hosta 223.4. Vy jste v těchto tropických dnech udělal s novým a slabší křovinořezem paseku o rozloze 0,70 ha za směnu? Pokud jsem to tak pochopil a ještě s přestávkami? Nebo jste začal sekat v pondělí a dodělal jí ve středu? Jednalo se o celoplošné ožínání, nebo o pruhy? Podle toho, co píšete, byla to taková střední paseka na námahu. Dlouhé kopřivy, pomalu dorůstající ostružiník a sem tam třtina. Jako hajný a člověk, který v lese dělá rukama dvacet let, vím,kolik se dá za směnu s křovinořezem zmáknout a mohu Vás ubezpečit, že lidé mi začali vyžínat od 5h ráno a po8,30 h jsem v lese nikoho nenašel! Upřímně si myslím, že Hsq. 327není na profesionální ožínání trávy v lese. Spíše je to stroj na ožínání do poloviny sezony a na nižší trávu, nejlépe do oplocenek a na sečení kolem domu. 300mm nožem bych 327 raději neosazoval. Kupte si od Stihlu 250 mm. 300 mm nůž bych si ve Vašem případě koupil na Hsq. 535. Vím, o čem mluvím. Mám křovinořez H 335 Rx s nožem od Oregonu 300 mm a jsem s ním moc spokojený. Musí se umět naostřit a hlavně vyvážit, jinak s ním nevydržíte kvůli vibracím dělat. S 335 Rx dělám rád kvůli hmotnosti. Druhý křovinořez mám Stihl FS 450,kde výkon je vykoupený hmotností, ale nezastaví se před ničím! Roman-Lesnictví a dřevařství

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 176.91 (?), 21.6.2013 6:46

K těm třem posledním článkům.Plný plyn ano, ale musí být ten sečný odpor jak to popisujete.Traktor v orbě taky jede na plný kolík a nemám o něj strach.Nejede na max otáčky.Nepřetáčí se.Mám dojem že si nerozumíme.Dál pro kvalitu mého malého sekání bych se zeptal jak po naostření trojzubu ho nejlépe vyvážím aby nebrněl.Myslím v domácích poměrech.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 10.238 (?), 21.6.2013 8:23

Já teda nevím, ale pokud máte s vyžínacím nožem při sečení nějaký sečný odpor tak máte buď nevhodný nebo absolutně tupý nůž a nebo nevhodný a slabý křovinořez. 

Pokud s nožem dám plný plyn, tak motor prostě dostane max. otáčky ať seču co seču. (BC 2145 2,1Kw)

Jinak vyvyžování tří a vícerameného nože v dom. podmínkách je trochu problém. Kdy jsem to dělal tak, že jsem měl kus kulatiny na konci opatřen vyleštěnou kuličkou o průměru cca 15mm. Ta se dobře namaže olejem, posadí se na ni nůž, popřípadě pomalinku protočí a poznáte na kterou stranu vám padá. Poslední dobou se ale spoléhám na subjektivní pocit při zatočení přímo na křovinořezu. Nějaké precizní vyvažování má smysl jenom když sečete čistou trávu bez překážek, jinak jedno brnknutí o kamem a celé vyvážení je víte kde...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 202.90 (?), 21.6.2013 8:40

Stačí si přečíst, jak se s tímto problémem perou letečtí modeláři. Stačí skusmo namotat izolepu a zjistit, zdali jsou vibrace menší, pokud se zvětší, jste přibližně na opačné straně. Nejprv vyvážit izolepou a pak vidíte, kde na opačné straně je třeba brousit. Záleží na vás, jak jste trpělivý.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 176.91 (?), 21.6.2013 10:58

Pán píše --Musí se umět naostřit a hlavně vyvážit, jinak s ním nevydržíte kvůli vibracím dělat.

Naostřit umím.Když je to v domácích podmínkách vyvážit složité, tak na tom netrvám.jen jsem chtěl být chytřejší.Izolepa je zajímavá, ale asi raději budu snášet trochu brnění.          Sečný odpor je snad u každé kosy, proč bych měl mít tupý nůž?Když mám odpor a seču trávu doleva i doprava tak můžu dát plný kolík a motor se nepřetáčí a nejde podle mě na maximální otáčky.Když obsekávám strom a kňafu to po kouskách, tak nevím proč bych musel točit motor na plný kule.Tady už se týden bavíme o jedné věci a pořád jsme tak 50/50.Když není sečný odpor, tak proč všem nestačí jen tak motor do 1kw.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 182.242 (?), 21.6.2013 12:09

Dobrý den, co se týče vyvažování nožů do křovinořezů, nebo sekaček v domácích podmínkách. Zprvu jsem si nože vyvažoval na ložisku ve svěráku. Chtělo to větší trpělivost, ale dalo se to. V současnosti několik roků používám starou hliníkovou vyvažovačku od Oregonu, kterou jsem dostal od mého kamaráda, který je autorizovaným prodejcem lesní a zahradní techniky. Hliníkovou vyvažovačku nahradil strtojní. Pro představu se pokusím hliníkovou vyvažovačku popsat. Jde o kužel s kulatou základnou průměru cca 5 cm, kde ve středu kruhu je naletovaná tyčka, která je na konci špičatá. Na ní se nasazuje "klobouček",na kterém jsou vystupňované zářezy pro různé průměry nožů. Šikovný kutil by si jí zvládl vyrobit, alespoň pro svůj průměr nože. Na to, jak je jednoduchá, je docela přesná. Co se týká techniky sekání. Sekám podle trávy na plný plyn, nebo na poloviční. Roman-Lesnictví a dřevařství

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 99.88 (?), 6.5.2014 15:30

Na vysokou a hustou travu to chce čtyřzub co nejmene vykrojeny, pak to zvladne i slabsi krovinorez bez namotavani, kdyz trava nelezi na zemi.Trojzub ma velkou mezeru mezi zuby a pak se to mota.B.V.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MK82 - (26) - 79.30 (?), 12.6.2014 9:51

Zdravíčko včera jsem sekal 1,5 až 2m travičku, plevel a td - připadal jsem si místama jak v pralese když tráva byla vyšší než já smiley

Bral jsem to novou Husqvarnou 128 R - 0,8kW a přiloženým čtyřzubým nožem. Záběr cca 1 až 1,5 metru dle toho jak jsem se odvážil rozmáchnout - bál jsem se kamenů a hlavně všude u záhonů jsou betonové patníky no skrz tu trávu nebylo nic vidět. Bral jsem to po cca 10cm a žádné namotávání se nekonalo - dokonce jsem jel většinou na půl plynu. Plocha cca 300 metrů.

Namotávání se pak konalo se strunou při dosekávání kolem plotu a těch patníků, stromků a td - ale to se dalo čekat, takže vždy vyčistit a jelo se dál.

Co tím chci říci - i se slabým,,prdítkem,, se dá udělat kus práce, jen to chce brát pomalinku a s rozumem. Určitě není nutné pořizovat stroj 1,5kW a více.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.149 (?), 12.6.2014 10:06

Já brousím flexou s fíbrovým kotoučem zrno 80 a sníženými otáčkami. Vyvažuji na ložisku 9x20. Jde to dobře. Když soused přinese nůž s dírou 25,4, tak dám vložku(přilepím izolepou). To vyvážení považuji za dost důležité

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MK82 - (26) - 79.30 (?), 12.6.2014 11:48

Jak moc podstatné je ten kotouč vyvažovat - pokud se bude jednat třeba o ruční broušení na novém kotouči - nestačí něco takového řešit až postupem času kdy je kotouč již opotřebený?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika