Krovinorez - namotava se trava



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 223.4 (?) 
19.6.2013 6:51

u struny je potřeba to držet víc pod plynem, ale pokud pojedu nožem 1,4mm, nebo 1,6, je to zbytečný.Ten trouzub je 3mm kus ocele a na ty lehčí křovináčky naprosto nevhodný. Jinak to namotávání trávy i špagátu od sazenic a blokování nože. Husg. udělala ted takovou vychytávku, obyč. krycí miska, po které se jak ten povaz i plazivé trávy svezou přes hlavu na trubku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 176.91 (?), 19.6.2013 7:20

Kdo vytáčí auto na plný plyn, tak je dobyt..,kdo jede s křoviňákem na polovinu v plné zátěži, není lepší.

Ano, s tím souhlasím.To ale normální techn.založený člověk pozná, kdy má přidat plyn a kdy může trochu ubrat.To jen k tomu, že křovinák má běžet při sekání na plný kule. Viz -Technika sečení křovinořezem-tam je taky debata jak a kdy a ne za každou cenu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 10.238 (?), 19.6.2013 7:57

Stále pod plným plynem můžete sekat se strunou, kdy se odporem vzduchu pohybují pracovní otáčky motoru někde okolo 10 000 spíše pod. Při sečení nožem je třeba občas plyn ubrat, typicky v rytmu sečení, protože nůž má nižší odpor vzduchu a vysokou setrvačnost takže pracovní otáčky motoru jsou v podstatě na maximu. Vyzkoušeno na dvou křovinořezech po dobu třinácti a sedmi let :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 227.2 (?), 19.6.2013 8:54

Kdyz je vetsi vykon na velke trave, tak muzu brat plny zaber, udelam daleko vetsi plochu za mensi cas, mensi vibrace, mene u toho rozkroutim zada, ma to sice o dve kila vice, ale kolik toho udelam, za jaky cas a spotreba, nakonec vychazi asi stejne.Mam honit slabou masinu 3 hodiny, nebo na te same plose silnou hodiny, nebo dve i mene .Na velkou travu, je z meho pohledu vetsi odpovidajici vykon, udelat to za kratsi cas.Nez tam morit sebe i stroj bez vykonu.Na male trave, velky stroj je o nicem.Kdo ma opravdu velke plochy, seka travu, nebo neudrzovany porost ruzne velikosti, je pak vhodne miti krovinorezy dva.Jeden, kolem 1KW na travu malou, ruzne obsekavani, dosekavani a druhy, kdyz clovek sece spatne udrzovane pozemky, neudrzovane pozemky a na to miti pak krovinak ke 2KW vykonu.Ale, jasne vyplati se to pak na velke plochy v tisicich metrech.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 231.185 (?), 19.6.2013 13:31

Na velké plochy je spíš vhodná bubnovka resp. cepák než kroviňák.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 223.4 (?), 19.6.2013 15:32

 Ohledně té rady, stále na plný plyn. Koupil jsem si předevčírem Husgv.327. Při koupi jsem si ji mohl párkrát protočit s nožem 1,6mm a až na mírné přetáčení po puštění plynu to bylo dostatečný na vyžínání pasek, tak jsem to vzal. Mám 535, s benzínem a nožem váha kolem 7kg. 327 je zase o 1kg lehčí, a tak jsem ho chtěl zkusit. Bude dobré na to dát nůž 1.4mm, abych ho namáhal ještě mín. Zkusil jsem ho na pasece 0.70Ha, nebyla moc zabuřená, vodnatá tráva, kopřivy a ostružiní. I přesto, že bych nikdy nevyžínal způsobem, pořád plnej, dávalo mu to zabrat. Nový stroj a to velké vedro, proto jsem ho zezačátku asi po půl hodině nechával zchládnout, a stále doladoval L protože při větším záběru otáčky padaly pomalu. Než jsem paseku dodělal, měl jsem ho seřízený. Momentálně čekám na objednané nože 300x1.4mm. Chtěl jsem tím jen říct, že držet plný plyn by bylo tak na zničení této hračky. Ještě něco, za dvacet pět let jsem jednou musel měnit spojku. Ale vyžínacích hlav, které jsou ještě dražší, jsem viděl poškozených a nepoužitelných spousty. A o tom to je, chce to cit, a ne práskat nalevo napravo, a to je právě ten způsob na plno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 16.196 (?), 19.6.2013 16:50

Pokud by dlouhodobý plyn tu "hračku" zničil, tak je nesprávně seřízená.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 223.4 (?), 19.6.2013 17:20

když vytáhnete z regálu v obchodě funglovku, může se stát, že ji na dané seřízení ani nenahodíte. A pokud ji naložíte hned z kraje, no nevím. Ale pořád nechápu jednu věc, s tou 535 poseču jakoukoliv buřen, a to beru i náletové dřeviny zhruba do 3cm. Nikdy jsem nepotřebovat mít stále plný plyn. Krom toho by to bylo spíš ke škodě, ve vysoké buřeni nevidíte ani pařez, nebo kámen a lehké nože potřebují předvídavé zacházení. Ale zase mohu dělat s lehkým křovinořezem, tím pádem celková manipulace je o něčem jiném.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 209.175 (?), 19.6.2013 21:53
Možná už to někdo rozsekl, ale ideál je mít dva křoviňáky-silný je lepší na husté plošné vyžínání, slabší na kotouč a dodělávky, protože když se musí ubírat plyn, znamená to jen, že ztrácí sečná rychlost a každý prodejce by nato měl upozornit, že přidávání plynu s každým seknutím je špatně.Pokud někdo sníží trvale plyn na jemno travičku sekanou kotoučem, tak musí, protože chybí sečný odpor.Jinak plošné vyžínání je pod plným plynem, pokud nejde o dokončovací práce.Mám dojem, že si to každý vyložil jinak, dle druhu práce co dělá.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 16.196 (?), 20.6.2013 23:39

souhlas!

A hlavně, je to každýho věc, jak se ke svojemu stroji chová ;)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika