Je Husqvarna opravdová kvalita nebo se jen platí za značku



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 161.17 (?) 
22.1.2016 9:50

Představuji si, jak ti ostatní výrobci-levnější-vyrábí kvalitnější stroje, ze švédské oceli, s japonskou elektronikou, s německou pečlivostí-a prodávají je levněji než HQ nebo Stihl.

...jen tím chci naznačit že zaujetí pro značku je leckdy mnohem slabší než zaujetí PROTI nějaké značce.

Zahrádkářské stroje dnes vyrábí tolik firem, že taková konkurence není ani v automobilovém průmysu. Není divu, že renomovaný výrobce má řadu jak pro amatéry tak pro profesionály.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 52.72 (?), 22.1.2016 20:42

Myslíl jsem že jde o bezproblemovou dlouhou životnost od Husqvarny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 22.1.2016 20:57

Další věc: Kvalita a spolehlivost jsou dvě rozdílné věci, je závodní auto kvalitní??? Je spolehlivé??? Pokud chcete pilu spolehlivou, nesmíte si kupovat pilu na závodění a naopak s hobby pilou závodit. Jde o to co po výrobku požadujete a na co ho budete používat, nespokojenost se spolehlivostí z velké části pramení ve špatném výběru, způsobu používání a údržbě a až následně je to dáno samotnou kvalitou.
Přetřásání polopravd a hospodských žblechtů tady na foru mě nutí reagovat.  Globalizovat kvalitu značky podle zkušeností Franty, který popíše svoje subjektivní zkušennosti s hobby nářadím z číny zakoupené za bůra v Bauhasu a následné nadávání jakej je to ta Husqvarna krám, to je objektivita??? Samozřejmě, že nejlacinější v číně montované výrobky jsou krámy, co si člověk zaplatí to dostane.
Další věc: Váš výrok (uděláte spoustu lidí nešťastných) není fanatismus??? Snad záleží co si dotyčný koupí za stroj. Dnešní doba je už taková, že výrobcům nejde o to, aby něco vydrželo na furt. Pračky, TV, auta atd. to vše je dnes vyráběno na pár let, snaha ošulit je cítit na veškerém zboží a výrobcích, od potravin až po zahradní techniku. Hlavně, aby to vydrželo záruku, stálo to co nejméně a výrobce co nejvíce vydělal, tak to prostě v dnešní době kunzumní společnosti chodí, kvalitní věc se díky větší ceně neprodá a kupují se čínské krámy za pár korun. Nesouhlasím s tím, že by někdo kdo si koupí dražší a kvalitní pilu od jakéhokoliv značkového výrobce Husqvarnu nevyjímaje měl být nešťastnej, já ji mám a že bych byl nešťastnej to ani zdaleka, jen je potřeba si umět vybrat a připlatit za kvalitu a nekupovat čínské stroje ze dna cenové nabídky typu 236. Živě si představuji jak se po závodě ptali mistra ČR René Fazekáše jaké má pocity a určitě dostali odpověď: "Já su z té Husqvarny tak nešťastnej" :-). Další věc, Husqvarna vymýšlela posledních pár let velkou část produkce od píky, oblečení, přilby, kanystry, ridery, roboty, pily, akunářadí atd. nevzala starou pilu, nenacpala tam 2mix a s velkou slávou nevydala, to samé předělávka rozbrusky u jiného výrobce, ne vyběhla s úplně novým sortimentem, novou elektronikou a koncepcí, tak samosebou porodní bolesti jsou tím větší, čím větší děcko leze ven. Takže Husqvarna nešla spolehlivostí dolů, všichni a všechno jde spolehlivostí dolů. Tvrdit, že se platí u Husqvarny jen za značku, může jedině člověk mírně řečeno neinformovaný. Závěrem se vrátím k původnímu dotazu, jestli je Husqvarna kvalitní? Jak jsem zde popisoval, kvalita je u mne poměr výkon/váha, zajištěný servis a dostupnost náhradních dílů, ovladatelnost a celkové provozní vlastnosti, takže tak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 103.209 (?), 22.1.2016 22:17

Hezky napsané. Ještě by se dalo dodat, že kdo nechce platit za značku HQ může si koupit třeba Yonsered. Stejný výrobce, osvědčené kusy. stejné náhradní díly. OPravit to taky umí v běžném servisu. I když už tu není zastoupení..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 19.98 (?), 23.1.2016 15:24

Takže ještě jednou.Fanatismus pro jednu značku stojí v tomto případě za prd.

Okecávání sešupu kvality HQ za posledních cca 10 let je taky zoufalost.

Uvidíme, co se z ní vyklube.Měl jsem od nich 5 drahých strojů, žádná laciná čína a že bych za ty prachy řehtal blahem... to tedy rozhodně ne.Ale nezavrhuju je.Ještě jednou: každý má problémy.

Úroveň servisních služeb taky neodpovídala značce.No když on je tehdy koupil ten Electrolux...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 24.1.2016 1:47

Úroveň servisních služeb vzrůstá a padá podle lidí kteří servisují, když máte servisáka (Dr. Cvacha), pak je jsné, že úroveň je žalostná, naštěstí je v ČR 154 servisních míst a není problém zajet do sousední vesnice. Koupit konkurenční výrobek ale přece můžete také, od toho zdravá konkurence je, proto mám co stroj to jinou značku, dneska je z čeho vybírat, následně porovnat a koupit to nejlepší v dané třídě. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 50.88 (?), 24.1.2016 19:47
S ledasčim jde souhlasit, třeba,že má husqvarna porodní bolesti, ale mít je už přes 9let a nechat zákazníky platit za nedokončený vývoj, není zrovna košer.A vývoj dělali, aby ušetřili, ne aby něco zkvalitnili a já to taky bohužel platil a byl jsem mezi těmi nešťastníky, jak někdo trefně popsal.A to jsem nekupoval nikdy spodinu výrobků, ale naopak-jejich špici.Prozatím nechci husqvarnu ani omylem.Ty nejlevnější výrobky se těžko objektivně posuzují u jakékoliv značky, zpravidla si to koupí zákazník bez výkonové rezervy, nechce připlatit, a pak by s tím nejraději dělal i na kšeft a diví se, že mu to nevydrži.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 111.78 (?), 24.1.2016 21:57

pan 140.103 ak sa zamyslíte trochu hlbšie nad tým čo tu prezentujete tak prídete na to že ste mierne povedané neinformovaný.Stále sa navážate do všetkých značiek a hlavne do Stihla a Dolmaru.

Vaša neinformovanosť vyplýva hlavne z toho že nechápete filozofiu Stihla a zároveň vašej technickej naivnosti.

Ono Stihl rieši inovácie ta že ich vyskúša na okrajových modeloch.Môžem menovať napríklad

4-mix - najskňr sa objavil krovinorez FS100 asi tak v roku 2002 tu sa osvedčil tak prišli FS 130 potom FS90 a následne FS87.Dnes sú to jedny z najspoľahlivejších strojom vo svojej triede na svete.A len tak mimochodom Husqvarna štvortaktnú technológiu nezvládla dodnes.

2-mix sa prvý krát objavil na rozbruske asi v roku 2005.Potom po dôkladnom odsúšaní sa táto tecnológia objavila v celom rade strojov.

 No a elektronický karburátor - asi sa budete diviť ale sériove bol prvýkrát použitý v MS280i Neviem presne kedy ale typujem to tak na 2005-2006.Potom sa už elektronický karburátor objavil na okrajových strojoch Píle MS241 a kroviňáku FS460.Po odskúšaní a odladení sa dostala táto technológia prakticky do všetkých profi strojov. Možno Vás bude zaujímať že ktorúkoľvek z týchto píl si môžete zaobstarať ako s elektronickým tak aj z mechanickým karburátorom.

No a niekde tu som zahliadol výsladkovú listinu z majstrovstiev sveta a ja som tam videl niečo uplne iné.

No a aby som osvetlilmoje pochybnosti o Vašej tecnickej neinformovanosti

Viete ono motor na týchto strojoch je trochu niečo iné ako keď z auta vyberiete motor dáte tam nový lepší a auto zostane z vonku prakticky nezmenené.Ono pokiať z motorovej píly nyberiete motor ostane Vám pár súčiastok a krytov.Čiže o nejakom nacpaní motora do staršieho stroja je nezmysel už len myslieť a nie to ešte písať

No a otom množstve patentov by sa dalo chvíťu diskutovať..

No a čo sa tyka platenia za značku.V profi triede sú stroje už snáď odladené a spoľahlivé.Hoci pri krovinorezoch mám pochybnosti.Javia sa mi problematické uhlové prevody.

ALe čo sa tyka hobby strojov a fariem tam sa naplno prejavil ústup kvality na možnosť získania vyššieho zisku.A tu mám tendenciu tvrdiť že tu zákazník prepláca za značku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 111.78 (?), 25.1.2016 7:13 Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 25.1.2016 18:01 Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika