Je Husqvarna opravdová kvalita nebo se jen platí za značku



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 49.47 (?) 
26.1.2016 19:16
Osobně jsem husqvarně velmi vděčný, otevřela mě oči, že existují i jiné značky a kvalitnější.Na údržbu okolo stavení jsem neměl od nich nic levnějšího pod 15tisíc, dnes už nemám od nich nic.Sice jsem ztratil výhodu jednoho servisního místa, ale získal jsem opravdovou kvalitu.Lákavé oranžové pozlátko s vynikajícíma fotkama a nadneseným popisem není opravdu známka kvality.Prodejci, ale i tady na fórum se ohánějí spoustou patentů, ale ve skutečnosti to jsou povětšinou ptákoviny.Jestli někdo považuje za zlepšení např. boční výhozový tunel do koše u sekačky, který je 4x delší a má menší světlost, nebo pojezd ovládaný napínáním klíňáku místo vícerychlostní převodovky(stiga) či hydra(honda),tak budiž, ale ať se pak nediví, že tunel je ucpaný a klíňák prokluzuje nebo praskne při dopnutí.Dnes mám vícero značek a servis v sezóně neznají a záruka až pět let.Nikomu husku nerozmlouvám, ale taky nedoporučuji.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 140.103 (?), 28.1.2016 5:30

Husqvarna je specialista na dvoutakty, proto když chcete originál kvalitu od Husqvarny, musíte vybírat mezi výrobky s dvoutaktním motorem Husqvarny. Žádný výrobce nemůže být nejlepší ve všem, tak jak vyniká např. v pilách, křovinořezech a foukačích, tak sekačky jsou spíše od všech výrobců stejné, určitý tvar skeletu z různého materiálu plech, plast, hliník a na tom motor z Hondy nebo B&S tudíž ať už je tam nápis jakýkoliv dávat za to větší peníz je už jen a pouze na zvážení výhod servisu. Jde o to, aby sekačka měla co nejlepší motor a zbytek už je jen bonus, pak se člověk mrkne na provedení, cenu a vyjde mu vítěz a nej. sekačka jednoduchá věc. Výhozový tunel do svislého koše je fajn věc na suchý a okrasný trávníček, že se to dobře vysypává, ale na normální sekání jak správně píšete se to ucpává, taky od toho už Husqvarna ustupuje a dodává na trh klasické koše a vsadím se, že vám ji seriózní prodejce rozhodně nenutil jako best stroj. Co se týče sekaček, je ale také potřeba zmínit, že Husqvarna také dodává jako snad jediná sekačky 4X4 které výborně zvládají svahy a další skvělé výrobky jako:  

Vznášedlové sekačky

Solární sekačky

Demoliční roboty

Sekery

Ruční pilky

a spoustu dalších velmi kvalitních a leckdy špičkových výrobků a příslušenství. Bít se v prsa nad tím, že jsem se zbavil všeho od Husqvarny, no nevím, ale nepřijde mi to jako ukázka rozumu a dobrého výběru.  

PS: pane HH děkuji za info, stahoval jsem z německých stránek návod a info o rychlosti tam není, ale o kvalitě mě přesvědčilo video, které mě totálně dostalo, úžasný stroj.  pro srovnání tolik opěvovaná Dolmarka  žádný zázrak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 47.53 (?), 28.1.2016 6:59
Pane 140.103 Vy rád provokujete, že. V této diskuzi, vzhledem k jejímu názvu, bylo jasné, že se budete snažit mít hlavní slovo. Samozřejmě s použitím youtube. Stejně tak jste obhajoval např. H560 a postupně vyšumělo Vaše nadšení, neboť jiní, kteří ty pily skutečně používali, popsali problémy a závady. Ta poslední videa mají několik zásadních zavádějících - ve Vašem podání - informací. Přijdete na to, o které se jedná?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 45.15 (?), 28.1.2016 19:32
Z mého pohledu, nejběžnější stroje na údržbu okolo stavení a zahrady jsou křoviňák, pila,sekačka popřípadě traktůrek a když někdo napíše, že je to shit od husqvarny, tak s ním souhlasím.Pokud má HQ výborné stroje typu demoliční, vznášedlovou nebo solární sekačku, tak budiž, ale kdo to běžně používá doma?Až zkvalitní základní produkty, pak ať si vymýšlí co chtějí, zatím dokáží v pilách vyhrát jen nad elekrickýma :).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 45.15 (?), 28.1.2016 20:28
Jen tak si vzpomínám, tu nepoužitelnou sekačku od HQ jsem měl tak před 9-10lety za 18500,- po záruce jsem ji prodal se slevou 5000,- a byl jsem rád, že ji někdo chtěl, naštěstí byl zdaleka.Bohužel suchá tráva u nás prakticky neexistuje, máme ji pěkně šťavnatou, mimo loňska.To snad není možný, že tu sekačku měli v nabídce tak dlouho.Stačilo si připlatit 1500,- a už jsem měl sekačku od jiné značky s hliníkovým šasi i koly a silnějším 190ccm motorem a tu mám dodnes.Kdyby jsem nekupoval ze setrvačnosti husku, mohl jsem ušetřit 5tis. Pila od HQ sloužila už přes 10let v lese, sice byla technologicky zaostalá, vyžadovala nadměrnou údržbu, ale sloužila.Když si vzpomenu na ty zátky nalévacích otvorů :),když se málo dotáhly-tekly, když hodně-praskly, měli k tomu dávat momenťák, ono v zimě nebyl takový cit.Nebo jak upadávali drátky, nebo jak lanko chodilo po bloku-strašný.Ale funguje na práci okolo domu dodnes.Do lesa jsem koupil stihl, ten všechny neduhy HQ smáznul-žádné upadající drátky, bezproblémové zátky bez klíče, plyn přes táhlo, jedna ovládací páčka, vlastní kvalitní lišty a řeťezy lehce měnitelné.Nevýhodu Husqvarny vidím v tom, že má široký záběr výrobků a tudíž nikdy nebude na špici, protože vývojově je to neutáhnutelné, když obměna sekačky trvala 10let...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 38.55 (?), 31.1.2016 23:41
Kdo tuto značku chce, koupí si ji i přes mnohá varování, jako tazatel o cca 6 vláken níže a to v naději, že se mu trable vyhnou-nevyhnuly.Je to stále v podvědomí některých lidí značka, díky čemuž se poměrně rychle prodá i jako použitá nejlépe v záruce a to vidím jako plus pro osobní vyzkoušení :).Jinak vláken i k jednotlivým modelům je zde dost.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 1.2.2016 9:30

Ano je to značka v podvědomí některých lidí :-). Tady bych doplnil, že hlavně těch, kteří s technikou dělají i fyzicky, ne jen za pultem konkurence nebo u piva v hospodě.
Abychom poznatky z diskuze nějak shrnuli:

1) Nejprve dotaz pána na rychlost řetězu u elektrické pily: rychlost řetězu je scela zásadní údaj, když se elektromotor točí řetězem 5m/s např. neznačkové akupily nebudete řezat, ale spíše dřevo hlodat, čím točí více, tím lépe. např.
akučky: Dolmar AS-3626 7,5m/s, Stihl MSE 160 12m/s, Stihl MSE 200 15m/s, Husqvarna 536Li 20m/s zase je potřeba zmínit, že díky spešl řetězu má Stihl lepší výdrž na baterii.
elektriky: Dolmar ES2135 točí 13,5m/s, lepší Hitachi CS35Y 14,5m/s, Husqvarna 321EL 15,2m/s, Gardena 4020X 15,5m/s no a konečně Stihl MSE250 18,1 zacož velký palec nahoru, ještě aby se naučili dělat ergonomicky tvarovanou pilu v ose a bude to dokonalost. Výkon pily v KW se dá korigovat slabším řetězem, ale rychlost řetězu ukecat nejde tzn. z mého pohledu tady Stihl jasně dominuje, pokud ale nechcete dávat za elektriku 14k musíte šáhnout po kvalitě za rozumnou cenu a tady už se ke slovu dostává hlavně Hitachi a Husqvarna, kdo není v obraze kupuje Dolmar což jak jsem názorně demonstroval z technického hlediska je neznalost trhu.

2) Závody MP: 2012 dostali Stihláci výprask, tak 2014 posunuli konání do švajcu, ono když tam má Stihl fabriku na řetězy a mluví se tam německy, není těžké si odvodit kdo asi vyhraje, ještě jsem neviděl v německém testu a soutěži vyhrát něco jiného než německou značku nebo němce a po kouknutí do výsledkové listiny a první místo jsem byl velmi překvapený, "jéééé, on to náhodou vyhrál němec". Stihl má MS461 už hezkou řádku let na trhu, ale soutěží se s MS460 z jednoho prostého důvodu, protože k 461 nemají soutěžící důvěru, doporučuji youtube a slovní spojení MS461 rip, nebo Těžba 2015 kúrovcová panika MS 362 apod. navíc což je další podstatná věc, nástupce je těžší. Dovolím si postnout srovnání starých a nových výrobků, tomu se říká pokrok ve vývoji.
Stihl 180 3,9Kg - Stihl 181 C-BE 4,6Kg
Stihl 260 4,7Kg - Stihl 261 5,2Kg model C-BE 5,6Kg
Stihl 361 5,6Kg - Stihl 362 6,0Kg
Stihl 460 6,6Kg - Stihl 461 6,8Kg
Stihl 660 7,3Kg - Stihl 661 7,3Kg
(jediná 661 je lepší než předchozí, přináší technologický a vývojový posun a zachovává váhu předešlého, takže jen u tohoto modelu se dá chválit a taky chválím). Jinak to je víceméně vývojové zoufalství a zmar.
srovnání Husqvarny a její přechod na nové modely:
HQ36 4,6Kg - HQ439 3,9Kg
242XP 4,7Kg - 543XP 4,5Kg
346XP 5,1Kg - 550XP 4,9Kg
357XP 5,9Kg - 560xP 5,6Kg
575XP 6,8Kg - 576XP 6,6Kg
(japonské stroje 439,543 mají sice starší provedení antivibrací, ale díky tomu jsou lehoučké a co se mě na japonských strojích Shindaiwa, Hitachi, Echo, Zenoah líbí jsou kromě špičkové kvality také starty, nemá na ně nikdo. Video Husqvarna chainsaw cold start -25 °C. To, že Husqvarna zastřešila Zenoah je alespoň pro mne velmi pozitivní zpráva, jsem fanda japonských výrobků a díky Husqvarně je dospupný servis.)
Tenhle znáte???
V německu jde paní učitelka s dětmi do muzea. U expozice zahradní techniky se Pepíček zeptá paní učitelky: "Paní učitelko, k čemu slouží ta věc co vypadá jak krabice od bot"??? Paní učitelka odpoví: "Nebuď drzí, to je závodní stroj roku 2014".
Osobně používám Solo 681, která by nechala všechny soutěžní pily v řezu za sebou, ale když by na řadu přišlo odvětvování, nechytal bych se, tím chci říct, že je to hlavně o výběru zvolit správný stroj na danou věc, jedna věc je vyhrát závody a druhá, když chci aby pila i dobře fungovala. Dělat celý den v lese s MS460 znamená být večer vytřepanej jak startka, načichanej výpary a na filtru si odnášet z lesa polovinu odřezaných pilin.

3) Vzpomínky pamětníka: zajímavé a velmi poučné jsou posty a vzpomínky pisatele, jež vzpomíná, že si kdysi před deseti lety koupil zhuntovanou pilu od těžaře a ona mu dělala zlomyslnosti, také pamatuje zátky, táhla, páčky sytiče a z povídání slyšel, že je Husqvarna shit :-) no on je rok 2016 zátky jsou odklápěcí, táhla jsou řešeny lankem přes kladku a jednopáčkové ovládání je poloautomatické a vrací se do polohy startu. Kdyby nekupoval B&S s nápisem Husqvarny a koupil B&S s jiným nápisem mohl ušetřit 5000Kč, tady mu můžu dát za pravdu, když mám totožné produkty což je B&S nikoliv nápis, je to vaše hloupost, že jste si 5000Kč připlácel.  Menší nápověda v D-testu vyhrála sekačka Alko 5300BRVC tak jdu a koupím, jednoduchá rada. Také zavzpomínám a zmínil bych "výborné" vychytávky konkurence jako prolínání oleje a loužičky pod pilou, beznastavovací karburátory, které díky absenci šroubů nejdou nastavit, výborný přístup-nepřístup k žebrům válce, vypadávání šteftů držící lištu a spousty dalších skvělých "vychytávek".

4) Křovinořezy: zde donedávna kraloval Stihl, strýc má cca 20 let Stihla střední výkon nevím jaký přesně model, sice na dnešní dobu už velké vibrace, ale ten toho nasekal neskutečně, jak jsem se ale přesvědčil na příkladu u nás na obci a ve firmě, sekají s Husqvarnou a spolehlivost taky velmi dobrá konkrétně modely 323 a 555. Takže tady u mne Stihl určitě a Husqvarna co jsem viděl životnost některých modelů klidně taky.
5) Foukače: HQ580BTS vs. BR600, osvědčený x-torg vs. novinka 4-mix na 580 velký vzduchový filtr což zásadně zvedá životnost (odkoukáno od japonců, rovněž výborné stroje), nevýkonější stroj na trhu, max. kvalita. Používám i neznačkový stroj ten stál prd nemá výkon a také slabší Husqvarnu do ruky a ta už není tak dobrá jako zádový foukač, ale i ruční celkem ujde. 580BTS bez obav můžu doporučit.
6)Traktůrky: zde se přiznám, že se neorientuju v práci sekáme Husqvarnou a už byla párkrát na servisu, podle mne je situace obdobná jako u sekaček.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 165.148 (?), 1.2.2016 13:10

Obdivujem vašu informovanosť.

 Vysvetlím svoj údiv nad dôležitosťou parametru rýchlosti reťaze pri elektrických pílach. Elektrickéá píla má medzi rotorom a záberovým kolesom prevodovku.Táto prevodovka prispôsobuje rýchlosť reťaze výkonu motora.Preto typicky slabšie strojčeky majú nižšiu rýchlosť a silnejšie vyšiu rýchlosť.Toto ale nemusí byť uplná pravda.Nevidím žiadny technický problém vyriešiť tento prevod tak aby stroj mal rýchlosť reťaze 20-30 alebo aj 40 m/s Verím že pre vás by tieto hodnoty sa rovnajú nirváne ale pre nás obyčajných sedliakov je táto hodnota nič nehovoriaca a prakticky nepotrebná.

No a vaše porovnávanie neporovnateľného ma nezaujína.

  A Móricko ide s pani učiteľkou popri predajni Huskvarny a tam 20metrový rad.Móricko sa spýta pani učiteľky že čo sa deje a ona odpovedá Vieš Móricko tu majú nové typy píl.Nato sa Móricko spýta  -To si ich všetci týto ľudia chcú kúpiť? Učiteľka odpovedá  -Ale kdeže Móricko oni tu čakajú na servis.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 161.17 (?), 1.2.2016 15:29

To by mne zajímalo v kterém městě mají tak mizerný servis. V mém okolí je několik servisů: 2 na HQ, 1 sSTihl a jeden na Dolmary. Ve všech opraví takřka cokoliv. Šikovný technik OD HQ si poradí se Stihlem a opačně. ale nide jsme neviděl 20metrovou řadu neopravených pil.  Ajak tak koukám na vaše příspěvky tak vůbec rád přeháníte. Věrohodnost podobných příspěvků tím značně trpí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 165.148 (?), 1.2.2016 15:59

Ten vtip bol odpoveď na krabice od topánok.

A len tak na okraj, do novej husky sa mechanikovi ktorý nepatrí ku vyvoleným ani neoplatí pichať.Môže opraviť akurát tak jednoznačné závady.Nejaké bežné blbnutie je prakticky nemožné identifikovať lebo ma môže klamať karburátor.No a pokiaľ ho neviete hodiť na počítač tak na to neprídete.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika