Je Husqvarna opravdová kvalita nebo se jen platí za značku



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 117.52 (?) 
1.2.2016 18:09

To je zase téma... filozofie o tom, či je pohár poloprázdny a či poloplný... po prečítaní týchto príspevkov si mám chuť od HQ kupiť všetko... ono veľa hluku / v tomto prípade negatívneho/ okolo týchto vecí vyvoláva opačný efekt než si šíritelia tu prezentovaných myšlienok prajú... mne je jedno či si kupim aj ruskú pílu napr ale ked sa do lesa vyberiem vidim tam úúplne jasne dominovať 2 značky Husqvarnu a stihl... tak neviem čo riešit... a v oblasti kde sa ja pohybujem má asi Husqvarna trochu navrch... možno je to len aktivnejším dealerom v tejto oblasti. Súdny človek si z tohto vlákna určite názor nespraví a nebude sa riadiť názormi amatérov / bez urážky /, ktorí tu pri max snahe prezentujú len svoje veľmi subjektívne názory, možno aj skúsenosti ale tie len s jedným - dvomi, po väčšine hoby strojmi. Pokazí sa každý výrobok aj ten od naj výrobcu. Já osobne si napr netrúfam hodnotiť a vyzdvihovať niektorú z nemeckých "ľudových" značiek áut, o ktorých si všetci myslia že sú naj a aj ich zastúpenie na trhu by tomu nasvedčovalo. a popri tom odborné výskumy v tejto oblasti veľmi jasne hovoria v prospech japonských áut. takže a0si toľko k tomuto vláknu. vidieť že je zima a ľudia nemajú nič zmysluplnejšie na prácu... e 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 42.127 (?), 1.2.2016 23:39
Vzniká tu dost mylných informací, když stihl začal používat beznářaďové zátky, tak huska nato dlouho nereagovala, takže generační srovnávání je trochu mimo.Navíc na fóru o pilách se dočtete jak se odlehčené husky sypaly pod rukama, asi se ubralo na špatném místě :).Navíc mi při nabídce husky prodejce doporučoval hned vyměnit lištu.Vyhrála nakonec 361 od stihlu, ale je to už několik let... Výše zmiňovaná sekačka dle popisu, byla profi sekačka s hondou motorem, tzn. na jeden kvalitní komponent dokáže huska nabalit spoustu šuntu.To samé traktůrky ve vyšší ceně-kvalitní dvouválcový motor kawasaki a k tomu spousta šuntu.A na tom staví strategii reklamy.Každýmu doporučím husku si koupit a to proto, aby si vážil více toho co přijde po ní.A tahat do debaty alko, které je dobré na takovéto domácí žvýkání, není vhodné, ikdyž je to kvalitnější jak huska, ale vítěz testu, kde seknou pár metrů a hodnotí dojmy je směrodatný vůči ostatním hobíkům typu hecht, vega apod.Stejně si alko komunál nekoupí a huska se hodnotí i do komunálu (si někdy dost fandí, ale něco by se našlo, ale traktory ani sekačky to nejsou).Vyzkoušel jsem vícero značek a co opravdu funguje, u toho jsem zůstal.Nemám žádnou čínskou značku, ani mountfield, ani už husku, ale kdyby jsem dnes vybíral znovu techniku, opět by jsem husku zařadil do uzšího výběru zdali se zlepšila, nejde mít vše top a někdy prostě huska stačí, je i proto levnější-odpovídá ceně, sice má kolísavou kvalitu, ale servis se snažil to dohnat.Je to asi jako v peugotu při výběru auta, když jsem upozornil, že tam chybí lakování, je tam jen základ, tak odpověď byla: A co by jste chtěl za ty peníze je to o 100tis. levnější a přesto vybavenější než VW.Peugota taky nevlastním.Kdo je od strojařiny, ví o čem mluvím, těžko se mu dnes něco kupuje aby to hodnotil pozitivně, když to má tolik nectností a má zato dát vydělané peníze.Někdy lepší žit v nevědomosti a jak jak bylo někde napsáno-kupovat srdcem, pak se leccos odpustí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 42.127 (?), 2.2.2016 3:03
Dnes už mě taková otázka nerozvášní, ale za krize, by jsem husku rozcupoval do šroubku.Měl jsem možnost jisté práce na několik let, ale neměl jsem větší a produktivni stroje na sekání větších i menších ploch a svahů.Tak jsem vzal jedinou železnou zásobu v podobě čtvrt mega a nakoupil výrobky husqvarna, přece hurqvarna=kvalita, tam nejde sáhnout vedle.Když jsem postupně zjišťoval, že mám za ty peníze hračky, dost jsem zešedivěl a hledal cestu jak z nich vycouvat.Naštěstí nejstabilnější pobírači peněz-důchodci, to ode mě koupili,(sleva je velmi magické slovo) i za té neslavné krize.Dnes nato vzpomínám s humorem, ale tehdy mě do smíchu nebylo.Byla to dobrá zkušenost pro další nákup, a když si lehám v obchodě pod stroj a lezu pod kapotu, tak vězte, že se to vyplatí.Oblíbená věta-vždyť je to všechno stejné- je pro laiky a od laika, pak máte jistotu, že dotyčný nemá přehled.Výsledek HQ-traktůrky nepoužitelné, ridery do 200t. včetně sečení slabé, jen 16Hp, nejde dát ani cepák, sekačky katastrofa, pila neprošla tehdá ani sítem, křoviňák-záleží na konkrétním modelu.(46ccm-vítěz stihl).A pak si něco kupte jen dle značky :).Dnes můj bývalý prodejce HQ nabízí Hondu, nevím jestli souběžně, ale venku má traktůrek i sekačky jen hondy, husqvarny má určitě ještě pily, tak snad už tak špatné nebudou, když si je ponechal.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 2.2.2016 11:48

To 165.148 já vidím hned 3 technické problémy.

1 - elektromotor není benzínový motor, doporučuji nastudovat pojmy jako mrtvý úhel, závislost mk na počtu pólů, rotační přepínače

2 - konstrukce, opět ne každá elektrika je na to uzpůsobená odstředivou spojkou

3 - vícepinová řetězka se na elektriku se neprodává, nebo o tom nevím,

sedlákovi je to možná jedno, ale nejsou všichni sedláci. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 165.148 (?), 2.2.2016 12:08

Pozrite si ipl elektrickej píly a potom tu niečo píšte.Do vtedy je to akademická diskusia.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 165.148 (?), 2.2.2016 13:06

Len potom budete presne vedieť aký ste "neimformovaný".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 22.14 (?), 2.2.2016 17:36

Zdravím 140.103, co má mrtvý úhel společného s komutátorovým motorem elektrické řetězové pily? Jakou závislost mk na počtu pólů má zmíněný komutátorový motor u elektrické řetězové pily. S rotačním přepínačem jste se trefil do černého ale pochybuji, že víte o co jde. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 22.14 (?), 2.2.2016 17:40

Zdravím ještě jednou, pokud se jedná o EC motor, tak první dvě otázky by byly podobné a s rotačním přepínačem jste se také netrefil. Standa.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 3.2.2016 1:15

Zase podsouváte co jsem nenapsal. Dnes nemám náladu se přít, takže mi jen řekněte jak jednoduše docílíte na elektrické pile 40m/s a můžeme se bavit dál. Když já jsem ten co zažívá nirvánu, tak dokažte, že nejste ten co jen tlachá neověřené "sedlácké" nesmysly.     

Pro Standu: Rotační přepínač (komutátor) už z názvu je patrné co to je, přepíná polaritu tzn. směr proudu. Jsou takové věci jako slabikář pro děti, kteří se učí základy čtení, tak jsou také základní pojmy a části elektromotorů, které by měl každý znát, než bude moci pochopit mírně konstrukčně odlišné, moderní motory typu např. BLDC kde je to nahrazeno elektronicky, kdyby jste pozorněji četl, bavil jsem se i o akupilách. Pokud jste další adept na hádku, ok beru, ale platí rovněž to co předchozího, můžete začít bodem 3. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.170 (?), 3.2.2016 7:18

Takže pomaly a zrozumiteľne, tak aby ste to pochopil aj vy.

  Rotor v týchto strojoch v záujme jednoduchosti sa točí veľmi rýchlo.Nie som v tomto smere dostatočne podkutý ale udávajú sa otáčky 27-300000ot/min.Tieto otáčky sú pre reťazovú pílu nevhodné.Preto sa medzi kotor a záberové kolo vkladá prevod..Tento prevod má prevodový pomer daný konštrukérom stroja tak aby bol optimálne využitý výkon motora.To znamená toľko že čím je výkon vyšší tým si môže konštruktér dovoliť viac zvýšiť rýchlosť reťaze.No ale nič nebráni tomu aby ten pomer bol taký že rýchlosť reťaze bude napríklad 40m/s.Tá píla by bola prakticky nepoužiteľná ale podľa vašej teórie dokonalá.Ku tomu podotýkam že rýchlosť reťaze sa merá "na prázdno" a nie v reze.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika